USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

SİYASETİN TEMEL´İ

16-05-2018

Eski Belediye Başkanı, şimdiki Cumhurbaşkanı adayı Sayın Karamollaoğlu, dün Sivas´ta yaptığı mitingte mevcut iktidarın çok önem verdiği yüksek hızlı tren projesini güya kendince hafife almış, siyasettir, eleştirir, hakkı vardır. Lakin eleştirinin bağladığı gerekçe son zamanların siyasî mizah literatürüne girecek kadar hayreti şayandır. Hızlı trenin Sivas´ın verdiği göçü hızlandırmaktan başka bir faydasının olmayacağını söylemiş. Reis´in bu sığ mantığına göre Nuri Demirağ Havalimanı da derhal kapatılmalı veya epeyce masraf edildiğine göre zayi olmasın diye askerî maksatla kullanılabilir hâle dönüştürülmelidir. Her gün beş altı uçak iniyor ve kalkıyor. Göç hava yoluyla daha hızlı gerçekleşiyor. Sivas´tan kalkan uçaklarla gidenler göçüyor, Sivas´a inen uçaklarla gelenler de herhalde kabristan ziyaretine geliyor (!)

Bu absürt eleştiriyi Temel Bey´in muhakeme kabiliyetinin veya siyaset anlayışının kapasitesine verir, gülüp geçebiliriz. Lakin benim derdim, üzüntüm ve rahatsızlığım şudur: Biz memleketimizin mahallî idaresini yedi sene bu zata, sekiz sene de merhum vekiline teslim etmiştik. Belediyemizin Temel Bey´in ve halefinin idaresindeyken Sivas´ın kimlere mecbur, nelere maruz kaldığını bu mantığa bakarak anlayabiliriz. Bu yöneticilik algısının sahiplerine o dönem kayıtsız şartsız destek verenlerin pek çoğu, bugün bu insanların hakiki veçhelerini görmüş, anlamışlardır, diye umuyorum Hâlâ anlayamamış olanlar vardır, siyaseten görmek istemeyenler de olabilir; nitekim mitingte bu sözlerin alkışlandığına şahit olduk. Böyle sığ akıl ve mantığa sahip idarecilerin hâlâ ve ısrarla istikbalimize talip olmaları memleketimizi için vahim bir şey. Bu akıl sahipleriyle şehrimizin, ülkemizin ortak kaderine boyun eğmek, kendi adıma çok rahatsızlık verici bir durum.

Bir de sosyal medyaya düşen kısa bir videoda Temel Bey´in genç bir hanımefendiyle girdiği bir polemik var, kolayca ulaşılabilir. Kavurganın yananı sıçrar, hanımefendinin canı yanmış, Reis´e cevaplanması gereken makul bir soru sormuş, Sayın adayımız torununa reva görmeyeceği bir muameleyle hanımefendiyi tedip ediyor, azarlıyor. Sabık Reis´in takındığı üslubu yadırgamadım, çünkü eleştiri zoraki nezaketi yok eder, maskeleri düşürür, Basit bir eleştiri karşısında öfkesinin nasıl bir kabalığa dönüştüğünü gördük. Söylediklerine dair yapılabilecek yorumlar var, ancak sütunum temiz kalsın, iktiza ederse karalarız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?