USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

TAMAMLARKEN…

04-10-2021

Dikkat edilirse bütün güzel sözler Söz Sultan’ının (s.a.v) sözlerine götürücü,  tıpkı bunun gibi bütün hak ve hakikatten bahseden kitaplar  ise Allah kelamına götürücü. Başka bir ifadeyle Peygamberimiz  Hz. Muhammed’in (s.a.v) sözlerini geçecek söz söylenmedi, söylenmeyecek; diğer taraftan ise Kur’an-ı Kerim’den daha mükemmel kitap yazılmadı, yazılmayacak. Çünkü birisi son kitap diğeri (s.a.v) son peygamber.

Umarım bu güzel sözler bir defa okunup bir kenara atılmaz, sık sık tekrarlanarak neşemize,neşe katar sevincimizi artırır, üzüntü ve sıkıntılarımızı bertaraf etmemize yardımcı olur. Kısaca söylemek gerekirse bizi hayra sevk edip, kötülüklerden alıkoyar. Her bir sözü tefekkürle ve mânâlarını düşünerek okumalı güzel bulduklarımız eşimize dostumuza söyleyerek onların da istifade etmelerine zemin hazırlamalıyız.

Şeyh Galib’in ifadesiyle;

Zannetme ki şöyle böyle bir söz,

Gel sen dahi söyle böyle bir söz, veya

Koca Yunus’un diliyle  söylemek  gerekirse;

Söz ola kese savaşı,

Söz ola kestire başı.

Söz ola ağulu aşı,

Bal ile yağ ede bir söz… demeli.

Her ne kadar Kelam-ı Kibar sadedinde toplanmış sözler olsalar dahi bazıları anlam ve meali itibariyle Hadisi şerifler ile benzeştiğinden  saygıda kusur edilmemeli.

Her bir sözün zihinlerde değişik izler bırakmasını istediğim bu yazıların oluşması için iktibaslar yaptığım güzel insanların ölenlerine rahmet, sağ olanlarına ise sağlık ve mutluluklar diliyorum. 

Bu gülleri derleme fırsatı verene sonsuz şükürler olsun.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?