USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

VAATLER VE ÇELİŞKİLER

17-04-2023

Seçim dönemlerinde siyasi partiler bazen seçmene verdiği vaatleri abartır, ipin ucunu kaçırır, hatta bazen iş popülizme de varır. Ancak Türk siyasal tarihi rahmetli Demirel döneminde dahi böylesini görmemişti. Millet İttifakı’nın adayı Kılıçdaroğlu’nun ittifaka dahil olan her partiye bir cumhurbaşkanı yardımcılığı, bir bakan, destek olan herkese bakanlık ve vekillik sıralarında yer verme vaadinden sonra seçmene verdiği vaatlere de akıl ermiyor. Her gün hesapsız kitapsız sıralanan vaatlerden sadece iki tanesi bile beyin yakıyor.

 

         CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel diyor ki; “Seçim beyannamemize yazdık her ev hanımına her ay bir tam altın vereceğiz. Aileleri destekleyeceğiz”.  Bu vaatten sonra bir hesap yaptım, döndüm bir daha yaptım, aklım almadı. Türkiye’de 14 milyondan fazla ev hanımı var. Bir cumhuriyet altını ise bugünkü fiyatlardan sekiz bin liranın üzerinde. Her ay her ev hanımına bir altın vermek demek her ay 120 milyar para demek. İşin başka bir boyutu her ev hanımına her ay bir altını vermek için ülkede yeterli altın yok. Merkez Bankasının deposundaki 360 bin tonluk stokun büyük bölümü özel bankaların, hepsi Merkez Bankasının olsa da yetişmez.

 

         İkinci beyin yakan vaadi ise bizatihi Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisi sık sık seslendiriyor. Erdoğan’ın bölgede yıkılan evlerin yerine yapılacak deprem konutlarını bir yılda yetiştireceğim sözünün altında kalmamak için; tüm deprem konutlarını bedava yapacağım diyor. Bölgede 650 bin konut yıkıldı. Bu 650 bin konutun bugünkü inşaat maliyetleri ile yapsanız dahi minimum 50 milyar dolar eder. Bir başka deyişle bir trilyon lira demek. Böyle bir kaynak en azından şimdilik mümkün gözükmüyor. Kısaca bugünlerde iktidarın ucundan tutmak için ipin ucunu kaçırmış durumdalar, siz siz olun vaatlere hemen inanmak yerine önce bir hesap yapın ve sonra inanıp inanmamaya karar verin ...

YENİDEN REFAH’IN ÇELİŞKİSİ

 

         Yeniden Refah Partisi uzun tartışmalar sonrasında yan yattı, düz gitti, ters döndü derken Cumhur İttifakı’nda yerini aldı. Ancak gelin görün ki genel başkanları neden Cumhur İttifakı’nda olduklarını gayet iyi bir şekilde anlatmasına rağmen ekrana çıkan partinin sözcüleri bu durumu tam sindirememiş, kabullenememiş gibi gözüküyor. Yeniden Refah kimliği ile kim ekrana çıksa CHP ağzı ile Ak Parti hükumetlerini eleştiriyor.

         İktidarı eleştirmeyi bu kadar çok istiyorsanız katılsaydınız Millet ittifakına, alsaydınız bir Cumhurbaşkanı yardımcılığı, bir bakanlık ve milletvekili listelerinde birkaç yer. Özene bezene büyük bir iştahla iktidarı eleştirmenin tadını çıkarsaydınız. Yok Cumhur İttifakı’nda yer aldıysanız ona göre davranın. Aksi olur Millet İttifakı seçimlerden galip ayrılır ise sizin siyaset yapma şansınız kalmayacak. Başta Saadet’li amcalar olmak üzere üzerinize öyle bir çullanacaklar ki kafanızı kaldıramayacaksınız. Oğul Erbakan’ın babamın malı diye çöktüğü genel merkez binasını elinizden alacaklar. Partileştirdiğiniz Erbakan Vakfı’nın köküne kibrit suyu dökecekler. Aklınızı başınıza alın...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?