USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

YİĞİDO KANARYADAN DÖRT YEDİ

05-12-2023

Sivasspor bugün İstanbul’da Fenerbahçe’nin misafiri oldu moralsiz motivasyonsuz Avrupa’dan altı gol yiyerek gelen Kanarya Yiğido’ya tam dört gol atarak evine yolcu etti. Sarı lacivertliler,   Sivasspor'u Sebastina Szymanski, iki İrfan Can ve Edin Dzeko'nun golleriyle mağlup ederek hem moral depoladı hem de averajla liderlik koltuğunu korudu. Sivasspor’un golü Manaj’dan geldi.

Bahattin Şimşek, Esat Sancaktar ve Mehmet Kısal Ülker arenada yönettiği maçda Sivasspor  Ali Şaşal Vural, Alaaddin Okumuş, Caner Osmanpaşa, Camara, Uğur Çiftçi son çeyrek de  Ziya Erdal, Yunus Emre Konak yerine  Hakan Arslan, Burak Kapacak, Charisis sonra  Keita, Saiz daha sonra  Abdulkadir Parmak, N’Jie ve Manaj görev yaptılar.

Fenerbahçe tam kadro çıktı  Livakovic, Osayi-Samuel, Mert Müldür, Samet Akaydin, Oosterwolde, Ferdi Kadıoğlu, Fred . Crespo, İsmail Yüksek, İrfan Can Kahveci, Szymanski, Tadic ve Emre Mor da İsmail kartalın oyuncularıydı.

İstikrarsız bir tablo çizen Yiğidolar hala ateş hattındalar Kanarya ise iç sahadaki başarılı performansını bu maçta da sürdürdü. Evinde oynadığı tek kaybını Trabzonspor maçında yaşamıştı.

Deplasmanda aldığı başarılı sonuçlarla dikkat çeken Sivasspor ise bu kez zorlu İstanbul deplasmanından istediğini alamadı.             

Mücadeleyi Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay da takip etti.

Maça hızlı başlayan Fenerbehçe oldu muhteşem taraftarı önünde resmen shov yaptı, Tadic'in pası sonrası Fred, altıpasın önündeki Dzeko'ya topu aktardı. Bu oyuncunun vuruşu sonrası kaleci Ali Şaşal Vural, meşin yuvarlağı çeldi ve Sivasspor savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.

Hemen ardından Szymanski’nin pasında ceza sahası içine hareketlenen Osayi-Samuel, topu penaltı noktasına çıkardı. Sivasspor'da Camara, Dzeko'dan önce meşin yuvarlağa müdahale ederek tehlikeyi uzaklaştırdı ama gol de geliyorum diyordu.

Fenerbahçe öne geçti. Fred'in pasıyla sol kanatta topla buluşan Tadic, ceza sahası içine ortasını yaptı. Bu oyuncunun ortası sonrası altıpas çizgisinde topa dokunan Szymanski, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi.

Devre biterken sarı-lacivertliler farkı iki 'ye çıkardı. Osayi-Samuel, sağ kanatta hareketlenen İrfan cana pasını aktardı topu kontrol ettikten sonra ceza sahası çizgisinden harika vuruşunu yapan İrfan Can Kahveci, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu ve Kanarya rahatladı.

İkinci yarıya Sivasspor golle başladı ve farkı 1'e indirdi. Saiz'in ortasında ceza yayında topla buluşan Manaj, göğsü ile kontrolü sağladıktan sonra vuruşunu yaptı ve meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu ve biraz ümitlendi.

Ama Fenerbahçe farkı yeniden ikiye çıkardı. Szymanski, Fred'in vuruşu sonrası savunmadan dönen topu Tadic'e aktardı. Bu oyuncunun pası sonrası ceza sahası içi sol çaprazından Dzeko vurdu. Üst direğe de çarpan top filelerle buluştu.

Yıgıdo attık puan alamayacağını anladı ve Fenerbahçe de farkı üç'e çıkardı. İrfan Can Kahveci'nin sağ kanattan getirdiği topa Sivassporlu Charisis müdahale etti. Dönen topu kontrol eden Tadic, altıpas çizgisine hareketlenen Dzeko'ya orta açtı. Bu oyuncunun bekletmeden yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi başka da gol olmadı.

Sivasspor bugün iyi değildi. Trabzonspor maçına baktığımızda yenebilecek hem pozisyonlarımız hem oyunumuz vardı ama olmadı işte ligde gerçekten kolay maç yok. En kolay dediğiniz takıma gidip yeniliyorsunuz ya da en iyi takımı yenebiliyorsunuz. Biraz konsantre, biraz maça motive olma işi, çok önemli bazen oda yetmiyor ne yazık ki daha çok isteyen takım maçlarını kazanıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?