USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

2020 GÜNDEM ( 1 ) ?

06-05-2020

Değerli Okuyucular,
Sizler tarafından takip edildiği üzere, uzun yıllardır gerek sosyal hadiseler gerek siyaseten yaşanılan süreçlere dair ve gerekse yasalarda değişen ve yürürlüğe giren birçok güncel konuda görüş ve önerilerimi yazılı makale ve metinler dahilinde sizler ile paylaşarak doğru bilgilendirmenin yapılmasını sağlamaya çalışmaktayım.
Bu çalışmalarımı aynı zamanda her yıla ilişkin olarak gündem yılı dahilinde belirli kitapçıklar ile de bir arada toplayarak da muhafaza altına almaktayım.
Geçmiş dönemlerde gündeme dair 2019 yılında birçok güncel konuya ilişkin fikirlerimizin yer aldığı makale ve köşe yazılarımızı bu kapsamda toplayarak muhafaza altına almış bulunmaktayım.
Bu hususta öncelikle gazetemiz yetkililerine her fırsatta şahsıma güzel bir köşe ayırarak Hukukçu Gözü ile sesimizi sizlere duyurmakta güzel bir köprü kurdukları için teşekkürlerimi iletirim.
Gelişen ve değişen dünya düzeninde her yıl farklı farklı sıkıntılar yaşanmakta yaşanılan sıkıntıların sosyal yönlerini dilen getirmek ile birlikte, tüm bu sorunların aşılması için yapılan kanuni düzenlemeleri de sizler ile paylaşmaktayım.
2019 yılında gerek dünyanın diğer ülkelerinde ve yine ülkemizde birçok sıkıntı baş göstermiş olup tüm bu hususlardaki kanaatlerimi sizler ile paylaşmış idim.
İnsanlar 2019 yılında yaşanılan birçok sıkıntı üzerine esasen 2020 yılına büyük beklentiler ile girmiş bulunmakta idi.
Ancak, 2020 yılı içerisinde ilk çeyreği atlattığımız bu süreçte malumunuz 2019 yılından çok ama çok daha büyük sorunlar tüm ülkeleri ve beraberinde de ülkemizi sardı.
Ülkemiz açısından Malatya ? Elazığ bölgesinde meydana gelen ve ilimiz dahil birçok ilden şiddetli şekilde hissedilen deprem uzunca bir süre gündemimizi oluşturdu.
Belki de birçok ülke tarafından ilk etapta sonuçları öngörülemeyen Çin menşeili COVID 19 virüs 2020 yılının hemen başlarında tüm dünyaya hızlı bir şekilde yayılarak dünyada tüm dengeleri bir anda alt üst etti ve insanlar aylardır bu salgının dünyayı nereye götüreceğini merak eder oldu.
Bu süreçte salgın hastalığa ilişkin olarak her devlet seferber olarak salgını en az kayıpla tamamlamanın hesabını yapar oldu.
Ekonomiler tüm dünya ülkelerinde bir anda durdu ve yaşanılan sürecin tedirginliği insanları ciddi bir de panik altına aldı.
2020 yılının ilk dönemleri ciddi manada insanlık için kötü geçti.
Tüm bu süreçlerde yaşanılan olaylara yönelik görüş ve önerilerimizi, yarının neler getirebileceği ve toparlanma sürecine girilmesi ile birlikte neler yapılabileceği, ülkelerin, devletlerin rolü, ülkemizi nelerin bekleyebileceği ile ilgili olarak her fırsatta görüşlerimizi dile getirdik.
2020 yılının başından bugüne kadar;
-Ceza Muhakemeleri Kanununda yürürlüğe giren Seri Yargılama Usulünün neler getirdiği, ( Hukuk Alanında )
-Çağımızın en büyük sorunları ( Sosyal Alanda )
-COVID 19 Salgını gündemi ( sağlık ve diğer alanlardaki etkileri )
-Salgın Hastalık Sonrası Oluşması beklenilen Yeni Dünya Düzeni ( Toplumsal Alandaki Etkileri )
-Salgın Hastalık İle Beraber Yaşanılan Güncel Sorunlar ( Yapılan Hizmetler, Salgın ile mücadelede devletimizin etkin rolü, Buna Yönelik Yapılan Eleştiriler sonucunda topyekün bir kalkınma için BİR ve BERABER OLMANIN ÖNEMİ yani bu manada toplumsal birlik mesajı )
-O esnada arada gündeme gelen İçişleri Bakanımızın istifasını sunması ve Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından bu istifanın doğru bir karar ile kabul edilmeyerek İçişleri Bakanımıza görevinin başına dönüp işini yapmaya devam edeceksin yönündeki irade ve tavrı ( DAHA GÜÇLÜ / DAHA SOYLU BİR GERİ DÖNÜŞ ? Siyasal Alanda Yaşanılan Gelişmelere yönelik görüş ve önerilerimiz ile bu konudaki yorumumuz )
-Virüs ve salgın hastalık ile birlikte gündeme gelen Dijital Platformlardan yapılmakta olan takipler hususunda DİJİTALE HAZIRLANAN DÜZEN ÜZERİNE yorumlarımız, ( Toplumsal Alanda Yaşanılan Gelişmeler )
-Son süreçte yürürlüğe giren ve 90.000 mahkuma tahliye yolu açan 7242 sayılı Çeşitli kanunlarda Değişiklik Yapan Kanuna yönelik görüş ve yorumumuz ( Hukuki Alanda Yapılan Düzenlemeler üzerine hukuki yorumlarımız )
-7242 sayılı kanunun yürürlüğe girmesi ile birlikte bu kanun ile birlikte akıllarda yer alan özellikle af mı tartışması başta olmak üzere bir çok farklı konudaki soruların cevaplandırılmasına yönelik hukuki katkılarımız,
-Süreçte yine İş Hukuku alanında ve ekonomiyi düzenleme altına alan alanlarda yapılan kanuni değişiklikleri paylaştığımız yazılarımız olmak üzere 2020 yılına ilişkin yaşanılan her güncel konu ve değişimi sizler ile paylaşmak gayreti içerisinde olduk.
2020 yılının 4. Ayı tamamlanmakta iken Gerek sosyal ve toplumsal alanda gerek hukuki alanda ve gerekse siyasal alanda yaşanılan gündemlere ilişkin görüşlerimizi sizler ile paylaştık. Her sürece ilişkin güncel konularda fikirlerimizi sizler ile paylaşmaya devam edeceğiz.
Ramazan ayının fazileti ve bereketi ile güzel ülkemin, kadir şinas milletimin tüm bu sıkıntılardan bir an önce sağlıkla mutlulukla kurtulmasını temenni ederim.
Sağlıcakla kalın?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?