USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BAŞARI MI HEDEFLİYORUZ ?

11-12-2018

         Bu yazımızda sizlerle mevcut yerel seçimler sürecine dair ve yine siyasal çizgilerde, siyasi partilerde görev yapan her bir yetkiliden vatandaşımızın beklentileri üzerine görüş ve önerilerimi sunacağım.

         Ümidimiz bu yazımız ile de vatandaşımızın bu beklentileri hususunda da gönüllere tercüman olabilmek ve olması gerekene, doğru hedefe yönelmeyi başarabilmektir.

-      Öncelikle hep istişare ederek, doğru kararlar almayı başaralım.

-      Her taşı kendi yerinde ağır kılmayı başaralım. (Her taş yerinde ağır olmalı, yakıştığı yerde kalmalı ve orayı temsil etmeli, bugünün kısa vadeli hesabını değil, yarının ayakları yere sağlam basan güçlü/onurlu duruşunu sergilemelidir?)

-      Herkes gerçek manada kendi dünya görüşüne hakim olan siyasal çizgisinde kalıp, bağlı bulunduğu alanda hizmet yapsın.  Herkes bu anlamda net tavırlar sergilesin.

-      Partisinden aday gösterilmeyen bunu fırsata çevirip mensubu olmadığı halde başkaca siyasal çizgilerin rozetlerini yakasına takmasın. Herkes bulunduğu siyasal çizgiye sadık kalsın.

-      Siyasal çizgiler samimiyet ile hizmet eden mensuplarına liyakat ile görev tevdi etsin, bu görevler öyle bireylere tevdi edilsin ki, hiç kimsede şaşkınlık oluşturmasın. Aksine hakkı ve layıkı ile iş bu tevdilerin yapılması siyasal çizgi mensuplarında ve hatta diğer siyasal çizgilere mensubiyeti olan her bir bireyde mutat karşılansın.

-      Liyakati, sadakati, ehil olmak gibi temel değerleri dikkate almayan, bu yetilere sahip olmadığı halde benlik duygusu ile ön planda olmayı hedefleyen, faydasından çok salt orada bulunması ile zarar veren bireyler ciddi bir eleminasyona tabi tutularak genel bütünlük ile genel ve fayda sağlayan ahenk korunsun.

-      Şahısların değil, davaların, tüzel kişiliklerin esas olduğu görüşü,  şahısların tüzel birlikler olmadan varlık ifade edemeyeceği hâkim anlayışı temel düstur olsun.

-      Kamusal hizmet bilinci esası her bir bireyimizde tümü ile bireysel menfaatlerin önünde yer alsın,

-      Kamu isimli büyük kavramda esasen her bir bireyin zaten ortak paydası, ortak menfaati bulunduğu bu sebepler ile kamu menfaatleri korunduğunda bireysel menfaatlerin de en geniş detayda korunduğu bilinç ve idraki aşılansın,

-      Tevazu kamunun her alanında hakim olsun, kamuda yöneticiler ile toplumun her daim bir arada olması sağlansın, 

-      Toplumsal projeler etkin araştırmalar ile ortaya çıkarılsın, yapılacak tüm hizmetler ortak akıl ile oluşturulmuş ve toplumun istisnasız her kesiminin faydalanabildiği projeler üretilsin.

 

TÜM SİYASİ PARTİLERDE;

-      Samimiyetle azimle çalışan daha genç, daha dinamik kadrolara her daim yer verilip sürekli değişim, dinamizm hedeflensin,

-      O siyasal çizginin dışından sahaya girenler, çizginin hep içerisinde olanlara tercih edilmesin,

-      Bu durum bir iç eleştiridir.

-      Ama inanıyorum ki, önümüzde yer alan mahalli idareler seçimleri bu kavramı ortadan kaldırmak için bir fırsattır.

-      Belirtilen hassasiyetler çerçevesinde bu fırsatı değerlendirip, top yekun yeni bir silkelenmeye, en ciddi revizyona gidileceğinden hiçbir şüphem bulunmamaktadır.

-      Yeter ki, yerinde ağır olan ve her daim samimiyet ile hizmet etmeyi başarmış kadrolar etkin kılınsın, hak eden hak ettiği yerde gerçekten bulunsun.

-      Eminim ki, vatandaşımız da bu noktada gerekli desteği her daim sunacaktır. Kadrolar önemlidir, revizyonlar da şarttır. Girilen süreçte listeler de belirleyici faktördür.

-      Bu hassasiyetlerin doğru takibi ve yerinde alınacak kararlar başarıyı getirecek, böylece hem başarı sağlanmış olacak hem de siyasal çizginin iç dinamiklerinde  dışarıdan gelerek menfaat gözeten salt bireyler ayıklanarak yeni ve güvenilir ufuklarla, yarınlara yelken açılacaktır.

-      Kalın sağlıcakla?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?