USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BAŞARILI SEÇİM İÇİN ETKİN KOORDİNASYON

01-01-2019

Bugüne kadar sizler ile siyasette etkin olunması ve başarı sağlanması hususlarında birçok farklı konu başlığı altında görüş ve önerilerimi paylaştım.

Tabi mevcut durumda ve gelinen noktada seçim atmosferi her geçen gün daha da ısınmakta, hareketli günlerin bizleri beklediği açık ve net bir gerçeklik olarak ortadadır.

Bugünkü yazımızda sizler ile; seçimlerin siyasi partiler açısından her bir seçim bölgesinde başarılı sonuçlara ulaşılarak seçim zaferi yaşanması için hazırlık süreçlerinde en önemli aşamalardan bir tanesinin de oluşturulacak koordinasyon merkezleri olduğunu, temel amaca uygun ve saha hakimiyetini sağlayacak şekilde koordinasyonun planlanması/sağlanması durumunda başarıya giden sürecin daha da hızlanacağı gerçekliğini paylaşacağız.

Seçim sürecine gidilir iken 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanuna uyarlı olarak hazırlanan Yüksek Seçim Kurulu seçim takviminin uygulanmaya başlayacağı anda iş bu koordinasyon merkezleri tam teşekküllü olarak siyasi partilerce oluşturulmuş olmalı, seçim sürecine gidilen aşamalarda her bir çalışma aksaklığa mahal vermeyecek şekilde gününde yapılmalıdır.

Vatandaşımız çok rahat bir şekilde ortak akıl ile sahada çalışan teşkilatları, emek sarf eden teşkilat mensuplarını en önemlisi de topyekun partilerin her bir basamağının dahili ile seçim sürecinde oluşturulmuş olan koordinasyon merkezleri çalışmalarını tespit etmekte, seçimler sona erdiğinde kazanılan her bir seçimde teşkilat ve koordinasyon merkezlerinin (halk arasındaki eski tabirle seçim karargahı) de sonuca göre hakkını teslim etmektedir.

 

Bu hususta gerçek manada çalışan, saha hakimiyeti oluşturan, sandık kurullarını doğru ve etkin teşekkül ettiren seçim konusunda bilgili teşkilatların varlığı her bir siyasi parti için seçimlere önde başlamak açısından ciddi bir avantaj sağlayacak, seçim atmosferinde bu durum zaten herkes tarafından açıkça hissedilecektir.

-      Seçim sürecinde yapılacak tüm programların koordine edilmesi,

-      Seçim sürecinde seçim muhasebesinin etkin olarak yapılması,

-      Seçim sürecinde Yüksek Seçim Kurulu takviminin günlük olarak takip edilmesi, seçimin başından sonuna kadar tüm hukuki sürecin takibi ve gerekli başvuruların yapılması, İl ve İlçe Seçim Kurullarındaki tüm iş ve işlemlerin takibinin yapılması,

-      Yapılacak saha çalışmaları ve YSK´nın uygun gördüğü zaman dilimlerindeki meydan konuşmalarının yapılmasına ilişkin olarak miting alanı çalışmalarının eksiksiz sağlanması,

-      Tüm teşkilat birimlerinin, parti görevlilerinin sahada etkin olarak konuşlandırılıp çalıştırılması konularındaki hazırlıkların tam anlamı ile yapılması,

-      Buna benzer tüm iş ve işlemlerin yapılması ve en önemlisi de;

-      Toplumda karşılığı bulunan bireylerin tercihi ve listelerde yer verilmesi ile oluşturulacak yerel parlamento adaylıklarını açıklayıp, vatandaşımıza gerçekten, içten ve samimi şekilde temas edip, etkin projelerin de ortaya konularak reyin lehe olmasının beklenmesi olacaktır.

 

Başarılı seçim için olmazsa olmazlardan bir tanesi de oluşturulacak etkin koordinasyonlardır. Koordinasyon merkezlerinin başarıda etkisi oldukça fazladır. Başarılar dilerim kalın sağlıcakla?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?