USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BİR ve BERABER OLMAK VAKTİDİR?

10-04-2020

Değerli Okuyucular,
Dünyamızı etkisi altına alan ölümcül COVID-19 salgın hastalığı süreci hepimizin malumudur.
Belki de son dönemlerde hiç dinlemediğimiz kadar haber dinlemekte ve bilgi akışlarına yoğunlaşmış bulunmaktayız. Devletimiz yetkililerince yapılacak her açıklamayı en dikkatli şekilde dinledik ve alınan tedbirler ve uygulamalar noktasında her an takipte olduk. Merkezi Yönetim yetkililerimiz başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm Bakanlıklarımızın ve yerelde de Valiliklerimiz ( Valiliklerimiz bünyesinde oluşturulmuş bulunan Hıfzıssıhha Kurulları ile Pandemi Kurulları ) nezdinde alınan ve uygulamaya konulan tüm kararları en sıkı şekilde takip etmekteyiz.
Merkezi Hükümetimiz etkin şekilde karar almakta, yerelde yaşanması muhtemel sıkıntıların önüne ivedilikle geçmek adına da belirttiğimiz gibi illerde Valiliklerimize yetki tevdi etmiş bulunmaktadır. Tabi bu sürece dair 11 Mart 2020 tarihinden bu yana çok farklı konu gündeme gelmiş ve çok farklı hadiseler üzerinden birçok yorum ve haberler yapılmış bulunmaktadır.
Devletimizin tüm yetkili birimlerinin en hassas şekilde ve en üst seviyede gayret ve en belirgin samimiyet ile hizmet ettiğinden inşallah elbirliği ile bu zorlu süreçleri de inanarak, mücadele ederek geride bırakacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.
Zira, virüsün ülkemizde görülmesi sürecinin yani ilk vakıanın belirtisinden itibaren Sağlık Bakanlığımız ve sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere ülkemizin tüm kamu kurum ve kuruluşlarında yetkili olan herkes olağanüstü bir gayret sarf ederek vatandaşlarımızın bir an önce sağlığına kavuşması için ellerinden gelen tüm gayreti göstermişlerdir ve devam eden iş bu süreçte de aynı kararlılık aynı hassasiyet devam etmektedir.
Tabi yazımda esasen bu zor günlerde bir ve beraber olunması vurgusu yapmak isterim. Bugün gelinen nokta her türlü siyasi düşünceden uzak tutulmalı, dünyanın gündeminde ağır tahribatlara yol açan ve hayatı durma noktasına getirmiş bulunan bu salgın hastalığın en kısa zamanda ve en az zarar ile hayatımızdan yok olup gitmesi için mücadele vermek zarureti üzerinde topyekün yoğunlaşılmalıdır.
Gün, siyaset yapmak vakti değildir, gün sadece ve sadece bir ve beraber olmak vaktidir. Gündemlerin normal şekilde seyreylediği dönemlerde her şekilde iç siyasette eleştiriler gündeme gelebilir ancak bu gün o gün değildir.
Ülkemizi, cennet vatanımızı, kadir şinas milletimizi ilgilendiren dünya geneli ile salt bu salgın hastalık üzerinde yoğunlaşmamızın tümü ile zarurei hale geldiği bu günde ortak menfaat sadece ve sadece milletimizin bir an önce sağlıklı günlere kavuşması ve bunun akabinde ülkemizin her şekilde normalleşme sürecine girmesinden geçmektedir.
Devletimiz bu süreçte;
Tacirlerimiz,
Esnaflarımız,
Serbest Meslek Çalışanlarımız,
Kobilerimiz,
Emeklilerimiz,
Memur ve İşçilerimiz,
İhtiyaç Sahibi Tüm Vatandaşlarımız ve gerek duyulan her alanda ve sektörde gerekli tüm tedbirleri alarak her süreçte yeni bir planlama paketi açıklayarak etkin şekilde bu sürecin sağlık takibi boyutunun yanında bir de ekonomi ve üretim noktasında da her türlü imkanı seferber eder durumdadır.
Sayın Cumhurbaşkanımız bu zorlu süreçte ilk aşamadan bugüne kadar tüm ekonomik yardım süreçlerini bizzat kendisi açıklayarak sıkça ulusa sesleniş konuşmalarını yapmıştır.
Her şekilde Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sağlık Bakanımıza ve İlgili diğer tüm Bakanlarımıza, Valilerimize, Kaymakamlarımıza, Belediye Başkanlarımıza, Emeği herşeyden kutsal olan Sağlık Çalışanlarımıza, Kolluk Kuvvetlerimize ( Polis ve Askerimize ) Yerel Yönetim Çalışanlarımıza süreçte gösterdikleri tüm özverilerden dolayı minnettar olduğumuzu dile getirmek isterim.
Tabi bir ve beraber olmak şeklindeki görüşümü paylaşır iken salt manevi kısmı itibarı ile değil FARKLI BİR ÖNERİ İLE MADDEN- FİZİKEN DE SÜRECE KATKI SAĞLAMAK İSTEDİĞİMİZİ BEYAN ETMEK İSTERİM.
Şöyle ki;
- ADLİYELERİN 30 NİSAN 2020 TARİHİNE KADAR ACİL İŞLER DIŞINDA FAALİYETLERİNİN DURDURULMUŞ OLMASI, BU ANLAMDA AVUKAT OLARAK BİZLERİN ETKİN ŞEKİLDE MESLEKİ FAALİYETTE BULUNMA İMKANIMIZIN BİR SÜRE ERTELENMİŞ BULUNMASI,
- EĞİTİME ARA VERİLMİŞ OLMASI SEBEBİ İLE EĞİTİM CAMİASI ÇALIŞANLARIMIZIN FAALİYETLERİNİN İLERİ BİR TARİHE ERTELENMİŞ OLMASI,
- ÜZÜLEREK İFADE ETMEK İSTERİM Kİ CAMİLERİMİZİN KAPALI OLMASI HASEBİ İLE İMAM- HATİP VE MÜEZZİN VASFI İLE DİN GÖREVLİLERİNİN FAALİYETLERİNE ARA VERİLMİŞ OLMASI,
- SÜRECİ BAŞTA TÜM SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZIN, GÜVENLİK GÜÇLERİMİZİN ve BİR KISIM SOSYAL HİZMETLER NEZDİNDE ÇALIŞAN GÖREVLİLERİMİZİN YÜRÜTTÜĞÜ GÖZLER ÖNÜNDEDİR.
- BU VESİLE İLE AÇIKÇA ÖNERMEKTEYİM. BU ZORLU GÜNLERDE SADECE EKONOMİK YARDIM YAPARAK KÖŞEYE ÇEKİLMEK DEĞİL, HERKESİN ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMASI VE FİZİKEN DE ÇALIŞARAK DEVLETİMİZE, MİLLETİMİZE DESTEK OLMAK DÖNEMİDİR. TABİ BU BEYANIMA, BU TEKLİFİME OLDUKÇA RAHATSIZ OLACAK VATANDAŞLAR DA BULUNMAKTADIR.
- O HUSUSTA DA ÖNERİM SADECE VATAN İÇİN GÖNÜLLÜLÜK ESAS OLSUN ve YARDIM TOPLANMASI HUSUSUNDA GELEN ELEŞTİRİLER GİBİ ÇALIŞMAK İSTEMEYEN, FAALİYETTE BULUNMAK İSTEMEYEN HİÇBİR SURETTE GELİP BU HİZMETLERDE YER ALMASIN.
- BU VESİLE İLE SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZIN, KOLLUK KUVVETLERİMİZİN VE SOSYAL İŞLERDE ETKİN OLARAK HALEN FAALİYETLERİNİ İŞTİGAL ETMEKTE OLAN GÖREVLİLERİMİZE TEKNİK GÖREV ALANLARI DIŞINDA KALAN VE BİZLERİN DURUMUNDA OLAN BİREYLERİNİN KAMU ADINA FAALİYETTE BULUNMASI İÇİN HER TÜRLÜ GEREKLİLİĞİN ALTINDA, HER TÜRLÜ SOSYAL FAALİYETİN ALTINDA BULUNMAKTAN, GÖREV YAPMAKTAN BÜYÜK ONUR DUYACAĞIMI HEM BEYAN EDER HEM DE ŞAHSIM GİBİ DÜŞÜNENLER BULUNMAKTA OLUP DEVLETİMİZ YETKİLİLERİNE DE İHTİYAÇ HALİNDE HER ŞEKİLDE HAZIR VAZİYETTE BEKLEDİĞİMİZİ AÇIK RIZA BEYANIM İLE İLETİRİM.
- SOSYAL HİZMETLER YAPILARAK RABBİMİZİN DE RIZASINI KAZANACAĞIMIZ BİLİNCİ İLE DEVLETİMİZ, KADİR ŞİNAS MİLLETİMİZ HEP VAR OLSUN, BİRLİK ve BERABERLİĞİMİZ DAİM OLSUN?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?