USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HATALAR OYUNU!

21-01-2024

Futbol hatalar oyunu. Hata olmadan zaten gol olmaz. Ancak bir normal hatalar vardır, bir de bariz hata. Bariz hatayı yapan takımın da maç içerisinde sıkıntılar yaşaması kaçınılmazdır. İşte Sivasspor-Gaziantep maçında bariz hataların maçı nereden nereye getirebileceğini çıplak gözle izlemiş olduk.

Soldan Barrow’un savunma hatasıyla içeriye girip, içeriye gönderdiği pasa hareketlenen Emrah’a yapılan penaltıyı Manaj gole çevirerek takımını erken öne geçirdi.

7 dakika sonra bu kez VAR müdahalesiyle Sivasspor yine Emrah Başsan’ın düşürülmesiyle ikinci penaltısını kazandı ve 15’inci dakikada 2 farklı üstünlüğü yakaladı.

Her iki penaltı pozisyonunda da rakip takım savunma oyuncusu ve kalecisinin yüzde 100 hatası vardı, bu da Sivasspor için şans oldu.

Maça 11 başlayan ve ikinci penaltıda direkt katkısı olan Ziya’nın sakatlanmasıyla yerine Abdulkadir oyuna dahil oldu.
Bu sezon yeni transfer olmasına rağmen lig maçlarında hemen hemen hiç forma bulamayan stoper tandanslı Poungouras, orta alandaki anormal değişim, yaşanan sakatlıklar nedeni ile bu maçta savunmanın önünde görev aldı.
Maç iyi giderken 29’uncu dakikada savunmada Appindangoye, adeta rakip savunma oyuncularına nazire yaparak ‘Ben sizden daha iyi hata yaparım’ dercesine gol pası servisi yaptı.
Savunmadaki stoperleriniz top kontrolünü iyi yapan, oyun kurma özellikleri taşımıyorsa, onlara hele hele 2’ye 1 durumda çalım atma riskinden uzak durmasını tembihlemeniz gerekir.

Psikolojik üstünlüğü ele almışken ve iyi oynarken inanılmaz hatayla gelen rakip takım golü Sivasspor’u geriye taşıdığı gibi, rakibe de moral ve cesaret kazandırdı.

Tam da bu anlarda ceza alanına çok uzak mesafeden rakip Gaziantep’te Djilobodji’nin olağanüstü vuruşuyla da skora denge geldi.
Tabiri caizse, Sivasspor 1 hata ile adeta ölüyü diriltti.
İkinci yarıda dağınık bir görüntü çizen Sivasspor daha organize gelen rakibi karşısında 3’üncü golü yememe adına şanslıydı. Çok net fırsatları kaçırdı Gaziantep. Bu anlarda Camara savunmada tek başına takımını ayakta tutan isimdi. Bence alkışı hak eden tek isimdi.
Kvet-Murat, Emrah-Kerem müdahalesi geldi Bülent Uygun’dan. Bariz orta alan üstünlüğünü rakibe bırakan Sivasspor 70’lerden sonra biraz toparladı. 81’de Maxim’in kırmızı kartı sahadaki sayısal üstünlüğü de Sivasspor’a geçirdi. Bu sayede son bölümde maçı kazanabilecek şartlar da oluştu.
Ancak 3 puanı alacak aksiyonları bir türlü geliştiremedi Sivasspor. Tam tersine Gaziantep, 10 kişi kalana kadar maçı rahatlıkla kazanabilecek pozisyonları bulan taraftı.

Neticede 2-2 biten bir maç ve kaybedilen 2 puan. Ligin ikinci yarısında yarışın kızışacağı dönemde önemli bir kayıp.
Samsun maçından sonra da söylemiştik. Bu takımın acil transfere ihtiyacı var, geciken her gün haneye eksi yazar.
Maçı izleyince görüyorsunuz ki Sivasspor kadrosundaki bazı oyuncular maalesef bu lige göre değil. Alt liglerde oynayabilecek kapasitedeki oyuncular ile devam etmek, el bombasını cebinde taşımaktan farksızdır….

Son bir not. Her maç rakibi, taraftarı, futbolcuyu kışkırtan Sumudica denen şahsın yine ve yeniden Türkiye’de teknik direktörlük yapıyor olması da bizim en büyük ayıbımız…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?