USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

KİMSE DE DEMİYORKİ İYİLİK YAPALIM

19-08-2022

İyilik, bir varsın bir yoksun nerelerdesin?

İyilik yaparak neler kazandık, neler kaybettik bir düşünmek lazım. O kadar zor mudur peki iyilik yapmak? Başkasına iyilik yapınca kendimizden kaybeder miyiz sizce? Tam tersi kazanırız, hayatımızda o kadar iyilikler var ki saymakla bitmez. Gülümsemek iyilik, selam vermek iyilik, konuşmak iyilik, güzel söz söylemek iyilik, başkasının derdine ortak olmak iyilik, hoşgörülü olmak iyilik, mütevazi davranmak iyilik, dürüst olmak iyilik, arkadaşlık etmek iyilik, sevinci paylaşmak iyilik ve hatta umut etmek de bir iyiliktir. Bizler iyilik yaptıkça iyilikler büyüyüp çoğalır.

Eninde sonunda hemen olmasa da er geç ve mutlaka, iyilik yaparsan iyilik bulursun. Mutlaka bir yerlerden karşına çıkar iyiliğinin karşılığı, belki arkandan konuşan birinin sohbetinde, belki çok yakınında, belki de bir sır da saklıdır kim bilir.

Lakin iyilik yapıyormuş gibi görünmeyin. Samimi olarak iyilik yapın, gösteriş için yapılan iyilikler hiçbir anlam ifade etmez, önemli olan iyiliği gizli yapmaktır, iyiliği başa kalkmadan yapmaktır. İyilik karşılıksız olmalı, olmalı ki tüm iyiliklerin işte o zaman adı İYİLİK olsun.

İyiliğe karşı kötülük ile ilgili kısa bir hikayeden bahsetmek istiyorum:

Avcılar peşinde, alageyik önlerinde bütün gücüyle kaçıyormuş. Alageyik bir bağa dalmış, asmalardan birinin altına saklanmış. Avcılar görmeyip geçip gitmişler. Alageyik yeşil asmaya dayanamamış, başlamış hatır hutur kemirmeye, sesi avcıların kulağına erişmiş.

Yakınlarda bir yerde bir av var galiba, demişler. Oklarını çıkarıp yaylarına geçirmişler, sesin geldiği yöne doğru gerip gerip atmışlar. Okun biri alageyiğin yüreğine saplanmış ve yere yıkılmış. Ölürken:

“Bunu hak ettim, demiş alageyik. “Asmaya sığınıp canımı korudum, sonra onun iyiliğine karşılık tuttum yapraklarını, filizlerini yedim. İyiliğe karşı kötülük ettim.”

Unutmayalım ki ”İyilik eden, iyilik bulur.” gerçekten de yaptığımız her iyilik bir gün karşılığını elbette bulacaktır ‘’İyilik yap, denize at; balık bilmezse Halık bilir’’ atasözü bunun en güzel ifadesidir.

DAİMA UMUDUMUZ İYİLİK OLSUN

HOŞÇAKALIN İYİLİKLE KALIN…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?