USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

VEFA

22-07-2022

Bazen diyorum ki kendi kendime kimsenin seni mutlu etmesine gerek yok, mutluluğu kendi özünde ara ne bileyim bazen bir kuşların öttüğü herkesin uyuduğu saatte hoşgörülü nazik insanlarla, Özür dilemesini rica etmesini lütfen demesini bilen kimselerle vakit geçir. Bu insana hiçbir şey kaybettirmez kazandırır.
Sonuçta hepimiz insanız bilmeden istemeden hatalarda yapabiliriz, onu yargılamak yerine empati yaparak onu anlamaya çalışmalıyız. Hepimiz insanız ve hiçbirimiz mükemmel değiliz hoşgörü sahibi insanlar her zaman iyi ilişkiler içinde olur. Hani derler ya bazen küçük bir kelime zehre veya bala dönüşebilir.
Hoşgören yargılamayan iyi niyetli insanlar kendileri de mutlu olur oysa günümüzde insanlar o kadar tahammülsüz en ufak şeye sinirlenen anlamadan yargılyan en ufak şey için gemileri değil limanları yakan hayatı kendine karşısındakine dar eden meseleleri büyüten hayatı yaşamayı zorlaştıran negatif insanlar oluverdik.
Yaşadığımız bu coğrafyada huzur ve güven içinde kardeşçe yaşamak için dayanışma karşılıklı saygı sevgi hoşgörü ile yaşamı cennete çevirebiliriz.
Bu sayede mutluluğumuz artarak çoğalır,  ve bu yüzden derimki kimseleri üzmek kırmak yerine kazanmak kalplere sevgi tohumları atmak en kolay davranış biçimidir.
Sevgiyle kalın hoşçakalın….
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?