USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

NASILSIN

28-07-2022

    Nasılsın; 
    Uzak tanıdıklar da olsa mutlaka yapılmalı. Bir de düşünün yakın olanları, sevdiklerinizi. Bir selam bir hatır sormanın ne kadar büyük anlamlar taşıdığını. Nasılsın diye sormak bir duygu selinin başlangıcı, bir özlemin son bulması, bir dertler yumağından kurtulmayı anlatır. Sevdiklerin hatırını sormak basit bir kelime gibi görünse de ‘nasılsın’ demek karşımızdaki insan için bizi o kadar önemli kılar ki! Bazen korkarız bu sorudan, karşıdan gelecek cevaptan. Ama ısrarla sormalı ve sevdiklerimizin gönlünü almalı. 
Nasılsın Sözleri sadece uzaklarda yaşayanlar arasında değil özellikle yakınlarda duran insanlar içindir. Yakın ama uzak insanlar, bazıları ilgisiz bazıları duyarsız. Sevdiğinizin ya da arkadaşınızın içini dökmesi, gününe güzel bir başlangıç yapması ve gerektiğinde teselli etmesi için kullanılır. Size hatır sormayanlara ise bu güzel sözler bir tokat gibi gelir. Hatır sormayan vefasızlara inceden ayarlı kelimelerle yüksek anlamlar gönderir. Bazen de en yakınlarınıza bir bildiridir. Sorarlar ‘nasılsın’ diye ama siz hep ‘iyi’ dersiniz. Oysa içinizde fırtınalar kopmaktadır.
Sonra her şeyi içine atıyorsun. Nasılsın, diye soruyorlar, iyiyim demekle yetiniyorsun. 
Nasılsın, diye sorulduğunda iyiyim deriz çok da iyi olduğumuzdan değil aslında bizdeki sadece ağız alışkanlığı nasılsın o kadar anlam içerirki aslında bir derdin varmı bir şeye ihtiyacı varmı ben manevide olsa yanındayım diyebilmektir.
Hepimizin hayatında NASILSIN diyen insanlar olması dileğiyle
Vesselam....
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?