USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ŞAMPİYON OLACAĞIZ.

11-02-2020

Liderlik savaşında galip çıkmadı. Evet sahada centilmence bir savaş vardı. Bir iki pozisyon haricinde tüm oyuncular centilmenliği elden bırakmayarak kazanmak içinse ellerinden geleni yaparak bizlere müthiş bir maç izlettiler.

Dördü net olmak üzere altı gol pozisyonuna girmeyi başaran yiğido rakibinede üç pozisyon verdi. Ama ağlarında gördüğü gol tamamen konsantrasyon bozukluğu ve başak şehir şansından defansımızdan seken topun Denbaba´nın önüne düşmesi sonucunda oldu.

Elbette kendi sahamızda daha etkin olabilirdik ama karşımızda usta ayakları olan Başakşehir´e baskı kurmaya çalışmak hata olurdu. Çalımbay bunu Gaziantep maçından ders almış olmalı ki,  iyi uyguladı. En iyi taktik kendi gücünü bilmek ve rakibin zafiyetlerini değerlendirmektir.

            27 dakikada uğurun ortaladığı topa zamanlama hatasıyla kafa vuramayan Yatabare, 28 dakikada Yatabare´nin kafa pasıyla ceza alanına girerek son hamleyi yapamayan Fernandao nun pozisyonu, 60´ıncı dakikada mert hakanın direkte patlayan şutu, 63 dakikada fatihin topun gelişine yarım volesi, kısaca Başakşehir´e karşı oynamamız gereken oyunun yüzde atmışını sergiledik. Ancak sezonun ilk devresinde yüzde 70, yüzde seksenlerle hatta yüzde doksan performansla oynayıp buralara geldik. Özgüvenimiz tam olduğundan vurduğumuz gol oluyordu.

Evet 66 dakikada golü yedik ama kazanmaya istekli oyunumuz devam etti.

Meselede burada zaten.

Hakemlere selam . Yola devam. İşte bu olgunlukta olmamalıyız.

 

Bunu başarmak içinse oyuncularımız için yaşam koçumu dersiniz, aile danışmanımı dersiniz, stresle baş etme konferanslarımı dersiniz bir güç oluşturmak lazım. Zira bizim iki yüz bin euroluk oyuncumuz beş milyon euroluk oyuncunun altında ezilmemeli. Görevini yapmalı yönetim olarak harekete geçilmeli. Bizim üniversitemiz var buradan bile talep edilebilir. Hayır diyeceklerini zannetmiyorum.

Rıza Hoca bizim canımız kadromuz fena değil. Performansımızında zor günlere dayanıklı olması lazım.

Olmalıda.

 

Biz Sivas spor olarak kamuoyunun taçsız kıralı olabiliriz. Spor kamuoyu bizi takdir ediyor olabilir. Bu takdirleri Başkan, Hoca ve futbolcularımız sonuna kadar hak ediyor olabilirler ama Lütfen Var kuralı herkes için aynı olsun.

Ama sahada adalet dağıtma görevini uygulaması gereken, oyuna katkı vermesi, temaşa zevkini bozmaması gereken Hakeme aynı övgüleri söylemek güç.

Vücuttan seken top ele çarpabilir ama vücuttan dönen top rakibede çarpıp defans oyuncusunun elinde sıkışıyorsa buna elle oynama kararı vermen lazım.

Vardaki hakemlerin uyarması lazım.

Ha uyaramazlar belki seni.

Neden mi?

Çünkü senin kararını bozmak ancak senin kadar federasyonda güçlü olmayı gerektirir. Çünkü var protokolünde Açık veya bariz bir hata varsa diye devam eden cümleye istinaden çoğu video hakemi cesaret edemez.

Hele karşısındaki Sivas spor olunca.

Galibiyetimizi aldınız elimizden hocalar.

Yine de ŞAMPİYON OLACAĞIZ.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?