USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

YİĞİDO ELBET TOPARLANACAK

19-02-2020

Ziraat Türkiye kupasından elendikten sonra Trabzon spora misafir olmak kolay değildi. Sakatlıklar kadro kurmamızı zorlaştırırken maç içerisinde de sakatlanmalar sebebiyle zorunlu değişiklik yapmak oyun gücümüzü çok etkiledi. Rıza hocaya aksayan yerlerde değişiklik yapma imkanı bırakmadı.
Oyun gücümüzü etkileyen bir başka unsur ise Futbol federasyonuna kaybolan güvenimiz. Öncelikle Rakibini boğazlayarak derdest eden Shörlotun iki maç diye açıklanan cezasının bir maça düşürülerek yiğidoya karşı oynaması sağlandı. Ve maçın hakemi beş yıldır Trabzon´a sokulmayan Cüneyt Çakır.
Siz Çakırın yerinde olsaydınız ne yapardınız.
Cüneyt çakıra diyet ödeme, Trabzon´la barışma görevimi verildi haberleri maç öncesi kafaları meşgul ederken inşallah adını lekelemez düşüncesindeydim. Cüneyt gibi sevdiğim, Hakemliğini beğendiğim bir hakemin sahada gördüğünü çalması gerektiğini düşünüyordum.
Maç içerisinde çaldığı ve çalmadığı düdükleri görünce hayretler içerisinde kaldım.
5 dk Trabzon sahasında köşe gönderinin önünde Filip Novak Fernandaonun sırtından eliyle itekleyerek düşürüyor ve yardımcı faul için bayrağını sallayarak hakeme yardımcı oluyor. Sonra ben ne yaptım dercesine biraz bekleyip Trabzon lehine taç veriyor.
Pozisyonda yardımcı hakem olay olduğu anda bayrağını sallayarak kaldırıyor. Eğer taç kararındaysa bayrağı sallamasına gerek yoktu. Ve bayrağı sallamaya başladığında top daha sahanın bir metre içindeydi. Peki ne oldu da anında karar değişti bileniniz Varmı.
Yine Fernadao 0nçüncü dakikada rakip yarı alanının içerisinde üzerine gelen sosaya çalım atmak isterken tırpan biçer gibi biçiliyor. Faul olduğu gibi umut veren atağında kesildiği için ayrıca sarı kart görmeli. Ama sayın hakem topa müdahale işareti yapıyor. Sosa bile yaptığı faulün farkında ve bir an topu bırakıyor ama hakemin topa müdahale işaretini görünce oyuna devam ediyor.
68. dakikada topa müdahalede geç kalan Gilerme fatihin yüzüne sille atıyor. Bir oyuncu rakibine tehlike oluşturacak şekilde elini kolunu sallamamalı, bu el rakibin yüzüne çarparsa karşılığı sarı karttır. Bunu Türkiye´nin en iyi hakemi bilmiyor mu.
69 Filip Novak zamanlama hatası yaparak oyuncumuzun ayağına basıyor ayağa basmalar sarı kart olmalı diyen fedarasyonun en iyi hakemi bunu da görmüyor.
75 te ceza alanında topa hakim almak üzere hamle yapan Fatihin Tendonuna basarak düşüren Abdulkadir´inde penaltı ve sarı kart görmesi gerekirdi. Tatbikî burada hızlı gelişen ve kayarak düşmeyi andıran bir pozisyon var.
İlk anda penaltı verilemeyebilir. Ama ortada bir durum var, üstelik var diye bir imkan var.
Neden vara gidilmiyor.
Vara gidilse gerçek bir temasın olduğu ortaya çıkacak diye mi.
Yani herkes öğüdü yuvada almış gibi.
Elbet yiğido toparlanacaktır. Elbette sakatlıkların bitmesiyle daha da güçlenecek, fikstür avantajıyla şampiyonluk yarışında olmaya devam edecektir ama Cüneyt Çakır bu yönettiğin maç Sivas´ı ince ince doğradığın maç senin anılarında keşke yapmasaydım diyeceğin bir kara leke olarak kalacaktır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?