USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ÜÇ PUAN MUHTEŞEM GALİBİYET MUHTEŞEM

25-02-2020

Haftalardır özlediğimiz üç puanı zorda olsa almayı başardık.  

            İNAN SİVAS.

            VAZGEÇERSEN KAYBEDERSİN.

ZABAHA KADAR BURDAYIZ

Pankartlarıyla sahada yerini alan Yiğidolar Aytemiz Alanyaspor maçına kazanma isteğiyle başladı.

Takımımızın ilk düdük çalmadan önce kenetlenmeleri ve galibiyet yemini etmeleri inanmışlığın göstergesiydi.

 Belli ki Rıza hoca ve takımı bu maçı almak için ellerinden geleni yapacaklardı.

Taraftarda bu mesajı almış olmalı ki doksan dakika hiç susmadan desteğini verdi.

Eksik kadromuza rağmen mevcut oyuncularımıza göre kadro kuran Rıza hoca Uğur ve Ziya´nın yokluğunda sol açık oyuncumuz,  gole yakın oyuncumuz Erdoğan´ı sol bek oynatma zorunda kalmasına rağmen tüm oyunculara mücadele etme hırsını aşılamış gibiydi.

Maçın ilk dakikalarında sağdan Yasin´in, Soldan Erdoğan´ın ortalarında golü bulamamakta oynanan futbol seyredenlere zevk verdi.

Baskımız sonucu duran toptan ceza alanına gelen ortaya kafa vurmak üzere olan hakan suratına yediği tekme ile yerde kalınca oyuncularımızın hemen hepsi Zorbay Küçüğün üzerine yürüyerek penaltı olduğunu söylemek durumunda kaldı. Bu uyarı olmasa maç devam edecekti sanki zira hakemin önünün kapalı olduğu yardımcı hakemin ise olaya girmediği bir pozisyondu.

O an diledim ki VAR a gidilsin.

Zira bu kadar açık bir pozisyonda penaltıya hükmedilmez de ne olur.

Zorbay küçük gereğinden fazla inceledi pozisyonu. Sanki penaltı vermeyecekmiş izlemine kapıldım. Eğer penaltıyı vermeseydi hakem yandaşlığının en güzel örneği olurdu. Sonunda doğru kararı verdi

Ha penaltı kararı yanlış diyen varsa da zabaha kadar tartışırım, kural anlatırım.

            Ama sezonun lehimize çalınan ilk penaltısını kazanarak golü bulduk.

Evet sonrasındaki oyunumuzu bende sevmedim. Bende istedim baskımız devam etsin ikinciyi, üçüncü golü bulalım ama karşımızda ligi forse eden ve şampiyonluk iddiasını sürdüren bir takımın olduğunu da bir an dahi unutmamamız lazımdı. Süratli ve yetenekli oyuncularına rağmen aman vermeden, baskı altında kalmamıza rağmen direnç gösterip mücadeleden kopmayan bir maç oynadık.

Futbolun doğasında geriye düşen takımın rakibin üzerine daha istekli gitmesi beraberliği yakalama isteği doğal bir reflekstir. Beraberlik içi çok bastırdılar ve pozisyonlarda buldular ama bu arada bizde net üç pozisyon yakaladık fakat farkı ikiye çıkartamadık. 60 dakikada Fernandao nun şutu dikekte patlamayıp gol olabilse Alanya´nın umutları tükenirdi.

Zor oldu ama iyi oldu.

Kazanmak ve Bu üç puan bize ilaç oldu.

Kimi takımın lobisiyle, kimi takımın siyasi baskısıyla puanlar aldığı şampiyonluk yarışında kendi çabamızla buralarda olmak şampiyonluk yarışında olmak benim açımdan bir gururdur.

Sakın ha hedef küçülttüğüm anlamına gelmesin.

Bu galibiyete İhtiyacımız vardı.

Gönül rengimizsin Kırmızı Beyaz.

Senin üç yıldızın doğuştan var.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?