USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

SİYASETTE HALKIN TEMAYÜLÜ

17-11-2018

Bugünlerde her bir siyasi parti açısından aday adaylığı süreçleri oldukça yoğun seyir halinde devam etmekte, siyasetin nabzı hızlı atmakta, her aday adayının hedefe giden yolda oldukça büyük umut ve beklenti içerisine girdiği gözlemleniyor.

Tabi bu süreçlerde aday belirlenmesi açısından;

-      Teşkilat temayülleri,

-      Kamuoyu araştırmaları,

-      Anketler,

-      Partilerin Genel merkez teşkilatlarının görüş ve önerileri,

-      Mevcutlar için bugüne kadar yaptığı faaliyetler, devam eden projeler,

-      Aday adaylarının backgroundları,

-      Hangi aday ile yola çıkılır ise o seçim bölgesinde en avantajlı duruma geçilebileceği, kazanım elde edilebilceği,

-      Bunun gibi birbirinden farklı birçok krıter dikkate alınarak süreçler önem arz etmektedir.

 

Öncelikle çıkılan bu önemli yolda karar mekanizmaları tarafından alınan kararların hepsinin hayırlara vesile olması temennisiyle;

Halkımız nezdinde en etkin durumun, halkımızın kendi temayül ve teveccühleri ile hizmetlerin icra edilebilirliğine olan inancı olduğu gerçekliğini hiçbirimiz yadsıyamayız.

Her dönemde belirttiğim gibi artık siyasi partilerin aday adaylığı süreçlerine de ciddi manada müdahil olarak aday olan bireylerin şahsi beklentilerinin önüne geçerek, daha radikal kararlar alması gerekmektedir.

Öznel beklentilerin, objektif ve kamusal menfaatlerin önüne geçmesi artık ciddi şekilde toplumu da rahatsız etmektedir.

-      Aday adayı olayım bir sonraki adımım beklediğim atama ile sonuçlansın,

-      Aday adayı olayım tanıtımıma katkı sağlasın,

-      Aday adayı olayım serbest çalıştığım için iş hacmime katkı sağlasın,

-      Aday adayı olayım, partimin yanında olduğum izlenimi kuvvetlensin gibi daha birçok öznel beklenti burada belirtilebilir?

 

Peki;

Tüm bunların yerine şu niyetler ile süreçlere yaklaşsak;

-      Elimden geldiği kadar uzmanlık alanımda kendimi yetiştirdim, dürüstlükten taviz vermedim, gücüm yettiğince çalıştım,

-      Oluşturduğum tüm birikimim ile şimdi kamusal alanda seçim ile iş başına gelinen görevlerde halkıma hizmet etmek için talibim,

-      Şahsıma tevdi edilen görevlerde samimiyet ile ihlas ile çalışacağım. Tüm bu düsturlar ile görev beklemekteyim. Hayırlı olanın gerçekleşeceğine inancım tamdır.

 

Eğer bu şekilde halis niyetler ile ortaya çıkılır ise zaten Yüce yaradan seçme yetkisi elinde bulunan halkımızın gönüllerine girebilmeyi nasip edecektir.

Ancak, üzülerek ifade etmek isterim ki, son dönemlerde yaptığımız gözlemler aday adaylığı isimleri açıklandıkça aday olmak yolunda başvuru yapan bireylerin öznel durumlarını daha ağırlıklı şekilde ortaya koymaktadır.

Halkımız bu öznel niyet ve beklentilerin ciddi manada farkındadır.

İnanıyor ve umut ediyoruz ki;

Backgroundu en güçlü olan, yaptıkları yapacaklarının açıkça teminatı olan adaylarımız tercihimiz hususunda pusulalara işlenecek ve bu durumda;

HALKIMIZIN TEMAYÜL ve TEVECCÜHÜNE MAZHAR OLAN, HİZMETİN İCRA EDİLEBİLİRLİĞİNE OLAN İNANCI TAM ANLAMI İLE KARŞILAYACAK, KAMUSAL MENFAATLERİ HER ZAMAN ÜSTÜN TUTAN ANLAYIŞA SAHİP ADAYLAR TERCİHE ŞAYAN ve RÜÇHANLI  ( ÖNCELİKLİ ) OLACAKTIR?

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?