USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

TEDBİR ALINMALI

22-03-2019

        Yazıma, şehrimizde görsel kirliliğe yol açan bir kısım manzaraların ortadan kaldırılması için yetkililerimize aşağıdaki hususları hatırlatıyor, gerekli tedbirlerin alınmasını isteyerek başlıyorum.

        Gerek Erzincan?Sivas karayolundan Sivas´a giriş noktası, gerekse batı giriş noktaları uzun zamandır konuşlandırılmış durumda olup, görsel olarak yolun 2/3 oranında kapanmasına sebebiyet veren ve dubalar ile kapatılmış olan tüm kısımların şehrimize girişte görsel manada bir çirkinlik oluşturduğunu kanaatimce birçoğumuz yoldan gelip geçerken görmekteyiz.

        Şehirlerimizin gelişmişliği, şehirlerimizin birçok kriterinden anlaşılabileceği gibi aynı zamanda diğer illerden ilimiz üzerinden seyahat halinde olan her bir vatandaşımız için şehrimiz ile ilgili ön kanaat gelip geçerken şehir giriş ve çıkışlarının görselliği ile oluşmaktadır.

        Şehrimizin bağlantı yolu olan ve gerek doğudan gerekse batıdan giriş noktalarında uzun zamandır dubalar ile kapatılmış yollar karşımıza çıkmaktadır.

        Sürekli güvenlik güçlerimize ait araçların belirttiğim bölgelerde konuşlandırılması, kırmızı dubaların sürekli karayollarını ve girişleri kapatması ve bu durumun da uzun zamandır devam etmesinin şehrimize görsel imaj noktasında kanaatimce zarar vermektedir.

        Dijital çağda yaşamaktayız.

        Devletimiz her türlü dijital araç ve gerece sahip olup, şükürler olsun ki devletimiz her alanda birçok teknolojik üretim ve ihtiyacını kendi imkanları ile sağlayabilmekte, üretebilmektedir.

        Özellikle savunma sanayi anlamında ciddi manada kendi üretimini yapan devletimiz, teknoloji anlamında da oldukça ileri seviyededir.

        Gelişmiş tüm ülkelerde ortalıklarda bu dubaları, güvenlik güçleri araçlarını dolaşırken göremezsiniz. Gelişmiş ülkelerde her bölge güvenlik ve görüntü kameraları ile donatılır, hiçbir zaman polis ve jandarma gibi güvenlik güçleri araçları ortalıkta dolaşmaz, herşey kameralar ile takip edilir. Her bir kural ihlalinde hemen güvenlik güçleri müdahil olur ve gerekli cezai ve idari işlemleri uygular.

        Ümidimiz bu yönlü gelişmiş ve görsel açıdan zenginliği bulunan düzenlemelerin uygulamaya konulmasıdır.

        Özelde ve yazımız bütününde ilimizin görselliğine zarar verdiği kanaatinde olduğum giriş çıkış noktalarındaki duba ve diğer kısıtlamaların kaldırılmasını ve ilimizin dışarıdan gelenler gözünde oldukça güzel kanaat ve intibalar oluşturmasını dilerim.

        Günümüz teknolojisi oldukça ilerlemiş durumdadır.

        Belirttiğim yöntemler ile bu görsel ve şehircilik imajına zarar veren hususların daha detaylı bir irdelemeye alınarak, önerdiğimiz teknolojik donatılar ile gerekli donanımın sağlanmasını temenni ederiz.

        Bu şehir bizim ve bizlerin dışarıya yansıyan tüm imajı şehrin donatılarının en güzel ve en yaşanabilir olması ile mümkündür.

        Ümit ederim ki yakın zamanda şehrimizin imajına zarar veren manzaralar kaldırılarak hem daha yaşanabilir hem de en üst düzeyde kabul görebilir bir şehri hep birlikte oluştururuz?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?