USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Seçim Altın Fiyatlarını Nasıl Etkileyecek?

1 Nisan'a yaklaşırken, seçimler öncesinde piyasaların ve yatırımcıların odaklandığı konu emtia fiyatları oldu. İslam Memiş'in altın fiyatlarına ilişkin yaptığı uyarı dikkat çekti.

Seçim Altın Fiyatlarını Nasıl Etkileyecek?
30-03-2024 11:41
SİVAS
Google News

HABER MERKEZİ

Türkiye, hızla Mart 2024 seçimlerine yaklaşıyor. Sandığa gidilmesine birkaç gün kala, yatırımcılar ve şirketler, sonucu gözlemleyerek adımlarını belirlemeyi tercih ediyor.

2/9
İslam Memiş'ten altın fiyatları için yeni uyarı! Seçimden sonra neler yaşanacak 2

Geçen yılki seçimlerin ardından dolar ve altın gibi varlıklarda yaşanan artışların benzerini bekleyen birçok yatırımcı, piyasa uzmanı İslam Memiş'in dikkate değer açıklamalarını takip ediyor.

3/9
İslam Memiş'ten altın fiyatları için yeni uyarı! Seçimden sonra neler yaşanacak 3

Memiş, altın ve emtia piyasalarında yakın gelecekte yaşanabilecek gelişmelere ilişkin tahminlerini paylaşarak yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu.

4/9
İslam Memiş'ten altın fiyatları için yeni uyarı! Seçimden sonra neler yaşanacak 4

Ekonomi uzmanları, geçtiğimiz yılın Mayıs aylarında yaşanan kur şoklarının tekrarlanmayacağı konusunda hemfikir. "Ekonomist" sıfatı altında yapılan açıklamaların paniğe neden olduğunu belirten uzmanlar, bu tarz manipülatif yaklaşımların dikkatle değerlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.

5/9
İslam Memiş'ten altın fiyatları için yeni uyarı! Seçimden sonra neler yaşanacak 5

İslam Memiş'in değerlendirmesine göre, yıl sonuna kadar gram altın/TL fiyatlarının 3000 TL'yi aşabileceği ve dolar kurunda 40 liranın üzerine çıkabileceği tahmin edildi. Ancak, bu artışların yavaş bir şekilde gerçekleşeceğini ve seçim sonrası ani kur dalgalanmalarının beklentiler arasında olmadığını söyledi.

6/9
İslam Memiş'ten altın fiyatları için yeni uyarı! Seçimden sonra neler yaşanacak 6

İslam Memiş, seçim sonrasında önemli bir değişiklik yaşanmayacağını ve yaptığı öngörülerin hala geçerli olduğunu belirtti.

7/9
İslam Memiş'ten altın fiyatları için yeni uyarı! Seçimden sonra neler yaşanacak 7

Dolar kuru için 40 lira üzeri, gram altın için 3000 TL'nin üzeri ve Borsa İstanbul'da 15 bin puan seviyelerini beklentileri arasında açıkladığını dile getirdi. Memiş, her şeyin yolunda olduğunu ancak bazı kişilerin hala gereksiz tartışmalar yürüttüğünü ifade etti.

8/9
İslam Memiş'ten altın fiyatları için yeni uyarı! Seçimden sonra neler yaşanacak 8

SEÇİMLERDEN SONRA FİYATLARDA DEĞİŞİKLİK YAŞANMAYACAK

İslam Memiş, bu tarz ifadelerin yanlış olduğunu vurgulayarak, herkesin ülkeye karşı sorumluluklarının olduğunu ve bu sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğini vurguladı. Memiş, iletişim kanallarının yanlış kullanılmasının ve iletişim sorununun yaşanmasının bir ekonomik krize neden olduğunu ve toplumu ayrıştırdığını dile getirdi.

9/9
İslam Memiş'ten altın fiyatları için yeni uyarı! Seçimden sonra neler yaşanacak 9

Bu süreçte yapılması gerekenin, toplumun bu ayrışmayı normalleştirmesi olduğunu söyleyen Memiş, popülist konuşmacıların çeşitli vaatlerde bulunabileceğini ancak vatandaşların bu ayrışmayı aşması gerektiğine değindi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
06.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü