USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Aile Danışmanlığı

10-03-2024

Sosyolog aile danışmanı olur mu? Yaklaşık 5 yıl önce sosyoloji lisans eğitimimi tamamladım.

Sosyoloji 3 sınıfta aile sosyolojisi daha çok ilgimi çektiği için bu yönde kendimi geliştirmeye karar verdim. Zaten okumalarım ve araştırmalarım aile üzerineydi. Aile danışmanlığı eğitimini araştırdım Lisede de PDR alanını istiyorum aile danışmanlığı da bu noktada beni tatmin edecek bir alandı. Bu süreçte kendimi daha iyi nasıl geliştirebilirim noktasında araştırmalar yaptım .

Psikolog sosyolog aile danışmanı kişilerle görüşmeye çalışıp fikir alışverişinde bulundum. Birçok psikolog sosyologları desteklerken maalesef sosyoloji alanını küçümseyen sosyologların danışmanlık yapamayacağını sert bir üslupla ifade eden psikologlara da denk geldim.

Aile içi şiddetin çok olduğu aile kavramının bu kadar içini boşaltıldığı ve sosyal medya aile şiddettir paylaşımlarının yapıldığı günümüzde aile danışmanlığı noktasında bir sosyologlara çok iş düşüyor. Psikolojik bir tanı koymadan psikologlarına özel alanlarına girmeden meslek ettiğine dikkat ederek biz de danışmanlık yapabiliriz Çünkü bizim toplumumuzda aile üzerinde yaşanan sorunlar sadece bireysel ya da psikolojik rahatsızlıklar boyutunda kalmıyor.

Geniş aile ebeveynler hatta komşu ilişkileri de aile ve evlilik üzerinde olumsuz etkisi yapabiliyor. Lisans eğitimini almış kendisini geliştirmeye çalışan insanlara daha fazla nasıl yardımcı olurum telaşında olan biz sosyologlar çok güzel danışmanlık yapabiliriz. Aile danışmanı olduktan sonra danışanların yaptığı olumlu dönüşler bizlere motivasyon kaynağı oluyor.

Evlilikte sorunların çözümünde aracı olmak evliliğin devamı noktasına katkı sağladığını bilmek de iyi ki bu mesleği seçtim dedirtiyor. Bir insanın hayatta kendisi ve ailesi için yapabileceği en güzel yatırım psikolojik ve aile danışmanlığı hizmete almak. Çünkü insan kıymetlidir aile kutsaldır.

İnsanın sağlıklı yaşamı için aile ilişkilerinin de sağlıklı olması gerekiyor ve bizim kutsal olan aile kavramının korumamız lazım. Gelecek nesillere Aile kavramını güzel bir şekilde aktarmamız gerekiyor. Bu yüzden aile danışmanlığı noktasında psikologlardan destekten alındığı gibi bir sosyologlardan da isteyen destek alabilir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Ziya Soybayraktar
Ziya Soybayraktar 2 ay önce
Sosyolog lar da gayet güzel yapabiliyor. Kimin ne dediğine değil,işinize,bilginize ve kendinizi geliştirip okumalarınıza devam edin.