USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

TATLI SUYUN ACISI

07-01-2024

Yasemin Kaya Sivaslı yazar Fatma Pekşen vasıtasıyla tanıştığım eğitimci bir yazar. Yasemin Hanım ilk eserini okuyucularıyla buluşturmuş.7 güzel hikayeden oluşuyor Bu eser hikayelerin dili sade ; bizden Anadolu'dan ,sıradan insanların hikayeleri Anadolu dili ile yazılmış .

Anadolu zaten bir derya deniz yazmak isteyen okumak isteyen için.. Anlamak isteyene ,okumasını bilene ,fark etmesini bilene çok büyük ilham Anadolu .. Anadolu'nun bilgeliğine Anadolu'nun yüceliğini ve Anadolu'nun bütünleştiriciliğini bu hikayelerde tekrar görüyorsunuz, hissediyorsunuz. Tıpkı bir anne gibi tüm insanları kucaklayan Anadolu hikayesine denk geliyorsunuz. Bu kitap İç Anadoluyu, Sivas'ı hikayelerle Sivas şivesi ile  hikayeleri ile anlatıyor .

 Hani kitap okurken bazı bölümler  bizi büyüler ve o kitapların bizim için kilit noktasıdır ya .

Bu kitaptaki hikayelerin her birinde kendimden ,çocukluğumdan, babaannemin, annemlerin gençliklerinden bir şeyler buluyorum .

Evet bu hikayedekiler gerçek anlatılan hikayeler gerçek yaşandı diyorsun. kitabı okurken  yan komşuya ,karşı evde oturan yaşlı teyzeye yada  da iki sokak ötesinde sözü geçen hikayeler anlatan ninelere denk geliyorsunuz.

 Okurken burnumun direği sızladı ve geçmişe duyduğum özlemi hatırlattı bu eser.

Eğitimci yazar Yasemin Kaya hanımefendi ile hayatımızın bir bölümünün farklı zamanlarda aynı mahallede geçirmişiz.

Mahallemizi ,komşularımızı, kültürümüzü çocukken bize aktarmaya çalışan büyüklerimizi hatırlattı bu kitap .

 Hikayelerdeki kahramanların isimlerinin de geçmişte Sivas'taki kullanılan isimlerden seçilmesi kitabın etkileyiciliğini arttırmış. Çocukken su doldurduğum çeşme.

 Ramazan ayında iftara  çok az zaman kala harçlıklarla koşup gittiğimiz bakkal hepsini yeniden hatırladım

Hayatımızın en güzel zamanında denk geldiğimiz duyduğumuz hikayelerin benzerini okumak o hikayeleri hatırlamak tekrar okumak çok keyifliydi

Emeğinize kaleminize sağlık hocam Kaleminiz daim olsun

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?