USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

DERİN ÇATLAK

21-02-2023

Cumhurbaşkanı her mitinginde tekrarlıyordu ya; “ Diri olacağız, iri olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız” diye... Hedef bir olmak, birlikte güçlü olmaktı ama artık o umut yok. Asrın felaketini yaşadık. Yer iki kere salladı beş kere kırıldı. Yeryüzü 19 metre kaydı, dağlar yerinden oynadı, dünyadaki birçok ülkeden daha büyük bir alan yerle yeksan oldu. Binlerce insan can verdi, yüz binlerce insan yaralandı. Bir o kadarı sokakta kaldı. Çatlayan yeryüzü bizi birleştirir sanmıştık ama maalesef olmadı. Aramızdaki çatlak o kadar derinmiş ki 19 metrelik kayma dahi kapatamadı. Bu afet bile bizi tek yürek yapamadı.

 

         İnsanlar enkaz altındayken, bazı mahlûkatlar yağma peşine düştü. Bazı şuursuzlar insanların oylarını, bazılarını duygularını çalmaya kalktı. Bazıları hayâsızca nefret tohumları ekti. Kimi enkazlardan “önce Ak Partililer kurtarılıyor” tezviratını yayarken kimileri “Alevi köylerine girilmiyor” iftirasını, kimileri de “Suriye’den yeni göçmenler geliyor” yaygarasını kopardı. Yitip giden canlarımızın sayısından daha çok yalan haber servis edildi.

 

         Cankurtaran kahramanları cesaretlendirmemiz, ödüllendirmemiz gerekirken bazıları onların kurtardıkları can için Allah’a olan şükran haykırışını örgütsel slogan olarak eleştirdi. Terör örgütlerinin içeride bıraktıkları “Devlet yok” diyerek Devletin kurumlarını, ordusunu hedef aldı. İyi niyetle başlatılan yardım kampanyalarında dahi Devletin karşısına bazı STK’ları rakip etme telaşı başladı. Yıllardır milletin sırtından milyarlarca dolar kazanan kansızların eli yardım için ceplerine gitmezken; ülkeyi yönetmeye talip olanlar milyarlarca bağış yapan iş adamlarını böyle bir zamanda dahi tehdit etmekten geri durmadı.

 

         Bu deprem sadece canımızı ve malımızı almadı, umutlarımızı da enkazın altına aldı. Bir kez daha gördük ki bu ülkede bir vatanseverler var, bir de vatanı teslim etmek isteyenler. Milleti sevenler var, milleti parya yapmak isteyeler var. Birilerinin içimize yerleştirdiği mikroplar sürekli fırsat kolluyor. Bünyemiz ne zaman güçsüz düşse saldırıya geçiyorlar. Ancak tıpta bir terim vardır. Öldürmeyen mikrop güçlendirir. Bu deprem bizi bu mikroplara karşı biraz daha güçlendirecek. Yine, yeniden ayağa kalkacağız ama bir daha tek yürek olamayacağız. Maalesef... 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?