USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Kazanan Sivas Olsun

22-11-2022

Sivas zorlu bir seçim sürecini geride bıraktı. Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde ipi göğüsleyen Zeki Özdemir olurken Mustafa Eken başarılı ve dolu dolu 4 yıllık sürecin ardından seçimleri kaybetti. Seçim sonucunda kazananın Sivas olmasını temenni ederken bazı hususlara da değinmek gerek.

 

Öncelikle Mustafa Eken’i seçim sürecinde yürüttüğü çalışmalardan ötürü tebrik etmek gerekir. Eken’in yürüttüğü seçim çalışmasındaki üslubu bırakın Sivas’ı Türkiye’ye örnek olacak nitelikteydi. Kullandığı dil, takındığı üslûp takdire şayandı. Rakibine sataşmadan, çamur atmadan, karalamadan, kötü propaganda yapmaktan özellikle kaçındı. Eken’in sergilediği bu tavırla devam eden seçim süreci aslında Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu ortamdı. Bugün siyasilere baktığımızda kullandıkları dil, takındıkları tavır nezaketten uzak, hoşgörüsüz ve yer yer de kabaca. Toplum olarak ihtiyaç duyduğumuz şey bunların tam zıttıydı aslında. Eken’e ihtiyaç duyduğumuz bu hoşgörüyü yaşattığı için teşekkür etmek gerekir.

 

Daha önceki yazılarımızda Eken’in Sivas için yaptıklarını ve yapmaya çalıştıklarını defatle anlatmıştık. Gerek Demirağ OSB için çabaları, gerekse Sivas’ın cazibe merkezi olması için yaptığı girişimler tüm Sivas kamuoyunun takdirini kazandı diye düşünüyorum. Elbette seçimin bir kazananı olacaktı. Eken bir seçim kaybetti ancak seçimleri kaybederken bence gönülleri kazandı. Zeki Özdemir ve ekibinin seçim sathındaki yıpratma politikasına karşı hiç bir zaman üslubunu bozmadı. Yapılan ithamlara karşı rakiplerinin yaptığı gibi bel altından saldırmadı.

 

Bu noktada artık önemli olan seçimi kimin kazandığı değil Sivas’ın neyi kazanıp neyi kaybettiğidir. Eken 4 yıllık görev sürecinde pek çok Sivaslının varlığından bile bihaber olduğu Ticaret Sanayi Odasının kapılarını tüm Sivaslılara açtı. Önceki dönemlerde basın mensubu olarak bizlerin bile çekinerek gittiği hatta bazen gidemediği Ticaret ve Sanayi Odasının tüm Sivas’la bütünleşmesi önemliydi. Şimdi temennimiz Eken’in kurduğu bu köprünün yıkılmamasıdır. Seçimler bitti bir aday kazandı bir aday kaybetti. Dileriz ki Sivas’ta kazanan olsun kaybeden değil…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?