USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

MİLLETİN VEKİLİ OLDUĞUNU İDDİA EDENLERE!

13-07-2023

11 Temmuz akşamı ulaşan acı bir haber yüreklerimizi dağladı. Akrabam olan Sözleşmeli Er Erdem Kavlak bir silah kazası sonucu şehit düştü. Ateş düştüğü yeri yakıyor elbette ama şehidimizin acısı hepimizin içini parçaladı.

Yazımın başında zaruri bir açıklama yaparak yazdıklarımın herhangi bir yere çekilmemesini, siyasi bir tartışmaya malzeme yapılmaması önemli rica ederim.

Şehidimizin cenazesini köyümüzde defnettik. Göz yaşları sel olurken şehidimizin anne ve babasının feryatları yürekleri dağladı. Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, 59. Topçu Eğitim Tugayı Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kasa, Sivas Garnizon ve 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Cüneyt Mutlu, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, İl Emniyet Müdürü Burhan Akçay, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Muhammet Sevinç, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehidimizin acısına siyaset karıştırmadan Sivas’ın siyasilerine de bir eleştiri yapmak gerekiyor. Özellikle de milletvekillerine. Malum olduğu üzere Sivas’ımızın 5 milletvekili var ve bunlardan 4’ü Kangallı. Bilumum gereksiz açılış, toplantı, nikah, ziyaret gibi o kadar çok alanda gördüğümüz kıymetli vekillerimizi şehidimizin cenazesinde göremedik. Üstelik yukarıda da belirttiğim üzere bu vekillerin 4’ü Kangallı.

Muhakkak sayın vekillerin şehidin cenazesine katılmamak için kendilerince bir takım gerekçeleri olabilir ancak böyle hassas bir konuda bence hiçbir geçerli mazeret olmaz, olamaz. Daha önceki köşe yazımda da kaleme almış, selden zarar gören çiftçilere bazı vekillerin sırt döndüğünü ifade etmiştim.

Yine aynı durum yaşandı maalesef. Vatan görevinde canını veren şehidin son yolculuğunda vekillerimizi göremedik. Üstelik şehidin cenazesine katılmayan Ak Partili Hakan Aksu ve Rukiye Toy gülen yüzleriyle ziyaret paylaşımlarını sosyal medyada sık sık yaptı. MHP’li Ahmet Özyürek ise şehit için bir başsağlığı mesajı dahi yayınlamadı. CHP’li Ulaş Karasu ise sadece baş sağlığı mesajı yayınlamakla yetindi. Hem de şehidimizle aynı köylü olmasına rağmen.

Kendime soruyorum: Vatani görevinde hayatını kaybeden gencecik bir vatan evladının bu acı gününde vekillerin daha önemli ne işi olabilir? Burada derdimiz siyaset yapmak değil, bir gerçeği dile getirmek.

Millete hizmet için yola çıkan kıymetli vekillerimiz vatandaşının zor gününde yanında olamıyorsa bu millete nasıl hizmet edecekler? Vekiller için seçim bitti yatma dönemi başladı mı diye sormaktan bir beis duymuyorum.

Siz vekilsiniz, bu milletin vekilisiniz. Oturduğunuz koltuklara bu milletin oylarıyla geldiniz. Milletin acısına ortak olacaksınız. Şehit annesinin babasının göz yaşlarını siz sileceksiniz. Vatan evlatları sizler meclisteki koltuklarınızda rahat rahat oturun diye şehit düşmüyor. Bu devletin bu milletin bekası için canlarından vazgeçiyorlar.

Yazımı noktalarken bir kez daha hatırlatıyorum. Yazdıklarım siyasi bir eleştiriden ziyade gerçeğin tezahürüdür. Milletin vekiliyseniz milletin yanında olacaksınız..

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
SELAMİ YILDIRIM
SELAMİ YILDIRIM 10 ay önce
Merhaba Yunus Bey. Güzel yazılarını beğenerek okudum. Gurur duydum. Kalemin işlek, yüreğin geniş olsun. Selamlar. 0505 340 87 53