USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

SİVAS’IN VEKİLLERİ NEREDE?

24-08-2023

Günlerdir Sivas çiftçisinin yaşadığı sorunları ve Toprak Mahsulleri Ofisinin çiftçiye yaşattığı mağduriyeti yazıyorum haberlerde. Ancak çiftçinin onca feryadına ne kulak kabartan oldu ne de çiftçinin yanına giden…

Sivas Milletvekilleri ise çiftçinin bu feryadına sağır kaldı. Özellikle iktidar vekilleri seçimin ardından köylüyü çiftçiyi unuttu. Sanırım bir sonraki seçim dönemine kadar da hatırlamayacak.

Çiftçinin yaşadığı sorunları pek kıymetli vekillerimize aktarmak için kendilerine telefonla ulaşmaya çalıştım. CHP’li Ulaş Karasu zaten çiftçinin mağduriyetini sürekli gündemde tutuyor, meclise önerge veriyor ama maalesef sonuç alamıyor.

MHP’li Ahmet Özyürek ise köyleri gezerek çiftçinin derdini sıkıntısını ilgili yerlere ulaştırmaya çalışıyor ancak iktidar ortağı olması sebebiyle elinden bir şey gelmiyor sanırım. Öyle ya iktidar ortağıyken iktidara muhalefet etmek olmaz. Yine de çiftçinin yanında olmaya çalışmasından dolayı hakkını vermek gerek.

AK Parti vekili Abdullah Güler seçimden sonra sanırım sadece birkaç kez Sivas’a geldi. Bu ziyaretlerinde de katıldığı programların yoğunluğundan dolayı olsa gerek mağdur çiftçi ve köylü aklına dahi gelmedi.

Ak Parti vekili Hakan Aksu’ya maalesef ulaşamadım. Birkaç kez aramama rağmen ne telefonlara cevap verdi ne de sonrasında kimmiş bu arayan diye sormadı. Sanırım Aksu da çok yoğun olmalı ki mağdur çiftçi ve köylü onun da aklına gelmedi.

Ak Parti vekili Rukiye Toy ile telefonda görüştüm. Çiftçi ve köylünün yaşadığı sıkıntıyı anlattım. Kendisi de konuyla ilgili çalışma yapacaklarını söyledi. Ama çalıştı mı çalışmadı bilemem çiftçinin mağduriyeti hala sürüyor.

Çiftçi-köylü tarlada Sivas deyimiyle perme perişan olurken kıymetli vekillerimiz sosyal medyada bilumum gereksiz onca ziyaret paylaşımı yapıyor ancak gidip de çiftçiye köylüye hal hatır sormuyor. Sanırım milletvekilliği artık mecliste değil sosyal medyada yapılıyor…

Şimdi çiftçiye köylüye sırt dönen vekillere sormak istiyorum:

Seçim zamanı köy köy gezerken, koltuklara oturmak için oylarını aldığınız çiftçiler mağdur olurken siz neredesiniz?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Nail DUMAN
Nail DUMAN 8 ay önce
Sivas'ın iktidar parti Milletvekilleri halkçı değil siyasi çalışıyorlar,bununda şehre katkısı olmuyor ,Muhalefet Milletvekili sorunları gündeme getiriyor,diğerleri gündeme getiremiyor neden acaba!