USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

MARİFETULLAH

15-06-2023

Allah'ım dilimdeki düğümü çöz ki sözlerim tesir etsin anlaşılsın. Sadrımı genislet, işimi kolaylaştır ki daha fazla canlara ulaşabileyim.

Nasılsınız canlar?

Canlar diye hitap ederken öyle kuru kuruya hitap olsun diye söylemiyorum hakikaten cansınız!

Bizim bir hakikat yolculuğumuz vardı. Bize  yoldaş olacak,  arkadaşlık edecek, cansuyu olacak bir yol arkadaşıyla meşakkatli, dikenli bu hakikat yolculuğunda devam ediyoruz inşaallah. Bu yolda sefil, gafil ve bedbaht durumuna düşmemek için MARİFETULLAH sırrına ihtiyacımız var!

Peki  marifetullah nedir?

Marifetullah tasavvufi bir kelimedir. Allah'ı bilmek, tanımak, anlamak gibi anlamlara gelmektedir. O halde biz bu yolda eğer Allah'ın ilmini bilmez, anlamaz ve yasamazsak Allah muhafaza gafillerden oluruz. Çünkü bir hayvan bile bilir ki o rızkı veren Allah(CC). Ve bunu neticesinde de sürekli zikir halindeler.

Göklerde ve yerde olanların, güneş, ay, yıldızlar, dağlar, ağaçlar, hayvanların ve insanların bir çoğunun Allah’a secde ettiklerini görmüyor musun?” (el-Hac, 22/18)

Demekki herşey Allah'ı tesbih ve zikir ediyorsa marifetullah mertebesini iyi kavramışlar. Daha doğru ifade etmek gerekirse Rabbimiz tabiata marifetullah kelimesini yerleştirmiş. Herşey Allah'ı biliyor, tanıyor ve bunun neticesinde de zerrelerine kadar zikrediyorlar.

Rüzgarın uğultusu, yaprakların sallanması, kuşların ötüşü vs vs. Herşey Allah'ı anıyor...

O halde biz de tahkiki iman neticesinde MARİFETULLAH'a ulaşmamız gerekiyor ki bu yolda hebâ olmayalım kıymetli canlar.

O'nu tanırsak, anlarsak ve yaşarsak Allah'ın izniyle kurtuluşa erenlerden oluruz. Eğer O'nun ilminin, kudretinin sonsuz olduğunun farkına varmazsak bu  hakikat yolculuğunda ayağımız kayar Allah muhafaza. Marifetullah sırrına erdiğimizde dünyevi boş işlerden de elimizi cekmemiz mümkün hale gelecektir inşaallah.

Marifetullah sırrına nail oldugumuzda muhabbetullahı yakalamış olacağız Allah'ın izni ve inayetiyle...

Bir sonraki yazımızda da muhabbetullah sırrına değinecegiz inşaallah...

Hakikat yolculuğumuz daim olsun sevgili canlar...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?