USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ŞAŞAL ŞAHLANDI

12-02-2024

Sahasında Çaykur Rizespor'u misafir eden yiğidolar Ali şaşal'ın kalesinde devleşmesiyle 3 puanı kaptı.  Maçın ilk dakikalardan itibaren Sivasspor kalesini abluka altına alan Çaykur Rizespor gerek kendi beceriksizlikleri gerekse Ali Şaşal'ın  kalesinde devleşmesiyle yaptığı kurtarışları sayesinde gole ulaşamadı. Defans arkasına ve aralara atılan toplarla etkili olan Rize Sporu gününde olan Ali Şaşal durdurdu.

İyi bir kaleci bir puanı garanti eder diye düşünürken henemize yazılan üç puanın mimarı Şaşal oldu.

Tabi bu arada Rey Manaj ın muhteşem firikiğininde hakkını vermek lazım. Manajın performansı her geçen gün artıyor.  Buda taraftarını mutlu ederek aralarında sevgi seli oluşturuyor.

Taraftar demişken bu haftaki performası onikinci adamlığa çok yakıştı. Sayısal olarak istenen rakamlara ulaşamasak bile tezahüratları ile takımına tam destek vererek eski, coşkulu  günlerden bir kesit sundu.

Bu arada Yeni transferimizide izleme fırsatı bulduk. Menikin ayağına top yakışıyor ama biraz güçsüz gördüm. Zira ikinci golü bulabileceğimiz pozisyonları cömertce harcadı.

Caktaş orta sahanıza güç katacak gibi. Hızlı ve teknik. Takıma uyum sorunu yaşamazsa bize çok faydalı olacağı kanatindeyim.

Turgunboev kısa süre sahada kaldığı için pek fazla kanaat oluşmadı. Ama takım olarak daha güçlendiğimizi söyleyebilirim.

HAKEMİN KARNESİ

Hakem Emre Kargın Çok da iyi değildi skora etli etmeyen hataları çok oldu. 6 dakikada topa hakim olan Ali Şaşal oyuna hızlı başlamak istedi eliyle topu oyuna sokarken kendisini engellemek isteyen Akinola topu eliyle kesit burada elle oynamayı tespit eden Emre Kargın sarı kartını da kullanmalıydı.

 20 dakikada yine Ali Şaşal oyuna hızlı başlarken Rizespor 53 formanoğlu Emirhan Ali şaşalı engellemeye çalıştı buna rağmen Ali Şaşal topu kaptanı Uğur çiftçiye atabildi Rizespor oyuncuları ceza alanı çevremizde kalabalık bir haldeyken hızlı Bir atağımız tehlike yaratırdı. Emre kargın'ın avantajı gözetmeksizin düdüğünü çalması Bir de oyuncuyu uyararak vakit geçirmesi uygun olmadı. Oyunu devam ettrip daha sonra uyarmalıydı.  Burada Proaktif hakemlik sergileyemedi.

52 dakikada çayı kur Rizespor'un kazandığı kaç atışında Rizespor'dan 2 oyuncu atışını kullanmak üzere topu ellerine almışken birisi kullandı diğer oyuncu saha dışında top elindeyken oyunu durdurarak taş atışını tekrarlattı.  Oyunu devam ettirmeli diğer oyuncunun da sahaya girmesini işaret etmeliydi.

 53 dakikada ceza alanımıza yapılan ortada bir penaltı çaldı ki Evlere Şenlik. Rakibin elle oynamasını Carisisin elle oynaması olarak değerlendirmesi net görmediği bir pozisyonda penaltı çalması üst klasman hakemine yakışmadı. Bir hakem net gördüğü pozisyonları çalmalı Zira penaltı kararı skoru etkileyecek bir karardır böylesi durumlarda şüpheyle karar vermemesi lazım.  Hakemin olaya müdahale etmeyip herhangi bir şey varsa varda tespit etmesi gerekirdi.

Sahamızda 3 puanı aldık ve mutlu olduk ama Her zaman Ali ve Manaj gibi bir kurtarıcı çıkmayabilir. Bu yüzden daha sağlam olabilmeliyiz. Oyun iyi değil ama üç puan harika.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?