USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

YİĞİDO SAHASINDA COŞTU

26-02-2024

Düşme hattında olan Siltaş Yapı Pendik Spor yapmış olduğu dokuz kaliteli oyuncu transferiyle ligde kalmayı kafasına koymuş ama Yiğido karşısında tutunamadı, skor olarak hezimete uğradı.

Yiğidolar sahada, taraftar tiribünde coştu.

Kadro kalitesinin daha iyi olduğunu kabul ettiğim Pendik Spor maça baskılı başladı. 16. Dakikada 58 Sivas plakalı numarayı taşıyan Gökcan Kaya,nın golüyle öne geçmesinide bildi.

10 dakika sonra baskı altında olduğumuz sırada Cjarisis kaptığı topu Menigin koşu yoluna atmasıyla pozisyon yarattı. Menig te güzel bir vuruşla skoru eşitleyince Yiğidonun direnci arttı ve maçta dengeyi kurdu. 30 uncu dakikadan sonra Pendik gene akın akın gelmeye devam etsede Gökcen kaya bulduğu pozisyonlsrı gol yapamazken, Ndiaye de direklere takıldı. Bülent Uygunun her saniye oyuncularını uyarması onları motive etmesi ve 12 adamın yani taraftarın desteğiyle bizde pozisyonlara girdik.

İkinci yarı başlayıp dakika 58 i gösterdiğinde Yiğido taraftarların şovu takımın özgüvenini attırdı.59. Dakikada Menic, in soldan kavisli ortasına Caner Osmanpaşa iyi yükseldi ve vurduğu kafayla skoru değiştirdi ve taraftarı dahada coşturdu.

Pendik Spor oyunda üstün görünsede kaptığı toplarla hızlı çıkabilen Yiğido atakları daha tehlikeli oldu.

Rey Manaj 69. Dakikada defansın müdahelesine rağmen yıkılmayıp kazandığı topu sürerek Kaleci Erdemcanı mağlup etti. Oyuna sonradan giren Fode Koitada 90 dakikada ceza alanına girer girmez şutunu attı. Erdemcanın büyük hatasıyla top ağlarla buluştu ve skor 4-1 oldu.

Elbette skor çok güzel ama skordan daha güzeli, takımın ortaya bir karekter koyması. Oyun disiplininden kopmaması, yardımlaşmanın üst düzeyde olması.

Bu arada sezonun en kalabalık seyirci sayısından birine ulaşmakta mutluluk verici. Takım iyi sonuçlar alırsa taraftarda onu yalnız bıramaz.

Ayrıca Yeni transferimiz Caktaş, Turgunboev, Menig in takıma uyum sağlamasıda Uygunun başarısı diyebiliriz. Ama Manaj a hakeme itiraz konusunda çok uzatmamasını tembihlemeli.

 

HAKEMİN KARNESİ

11. Dakikada Rey Manaj ceza alanında kündeye maruz kalıp düşürülürken son anda kendisinin rakibe sarılmasını değerlendirerek penaltı vermeyen Burak Pekkan hareketin başlangıcınıda değerlendirip penaltı vermeliydi.

Devamında Manaj ın itirazlarına sarı kart göstermesi doğru hatta sarı karta geç bile kaldı.

Turgunboev in 45. Dakikada ceza alanının üzerinde şut cekecekken aldığı dirsek darbesine faul çalmalıydı. Zira omuz omuza değiller.

33 forma nolu Alpaslan Öztürk kendisine yapılan faulü çaldığı halde kızgın bir şekilde bağırarak otoritesini sarsmasına izin vermemeli. Sarı kart göstermesi gerekirdi

18 dışına ortalanmış bir topa iki rakip oyuncu aynı anda hamle yapmasına rağmen Caktaş rakibinden önce topa dokunuyor ve topa sahip oluyor. Rakibi Çaktaşın ayağına vuruyor. Pendik lehine çaldığı faul kararı hatalı. Topla önce kimin oynadığına dikkat etmesi lazım.

Her şeye rağmen alınan skor ve üç puan sevindirici. Şimdi 6 sıraya yükseldik. Hedeflerimizde yükseldi.

Avrupa kupası neden olmasın.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?