USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

“6 MASANIN MUTABAKAT METNİ; MİLLİ BEKA SORUNUDUR”

07-02-2023

-Nihayet altılı masa ve gizli ortakları onbir defa bir araya gelmelerine, ortak bir aday çıkaramamalarına rağmen, bir mutabakat metni açıkladılar. Altı genel başkanın imzaladığı mutabakat metninde Türkiye'nin kaos ve kriz yıllarını hatırlatan bir çok hedef paylaşılmış.

 

-Mutabakat metninde, altılı masa, gizli ortağı HDP ve küresel güçlere açıkça verilmiş taahhütler var. Başkan Erdoğan’ı Türkiyedeki dostlarımızla devireceğiz diyen ABD Başkanı Biden gibi, Ali Babacan’ın “Avrupa Bize aferin diyecek” söylemi, altılı masanın iradesini Avrupalı Dostlarına bağladığının, dokuz ülkenin büyükelçiliğinin güvenlik nedeni ile elçiliklerini geçici kapatma kararları 14 Mayıs seçimlerine dışarıdan müdahale edilmekte olduğunun açık göstergesidir. Mutabakat metni yazılırken hangi odakların etkisi olduğu ortaya çıkmıştır.

 

-Burada temel bir amaç görünüyor. O da bu altılı masa ve masa altı ortaklarının oluşmasına destek veren, Türkiye dışındaki bazı küresel güçlerin o desteklerini sürekli kılmasını sağlayacak bir taahhütname olarak adlandırılabilir. Bunu da zaten Ali Babacan, bir televizyon proğramında, “Bizim bu çalışmamızı Avrupa’daki dostlarımız okuduklarında “AAA ne kasar güzel yapmışsınız, aferin diyecekler” sözleri ile faş etmiştir. Aferin beklentisi neredense, metnin yazılışına yön veren akılda oradandır.

 

-Altılı masanın liderleri Ortak Politikalar Mutabakat Metni Tanıtım Toplantısında, Ak partinin hayata geçirdiği bir çok projeyi kes yapıştırla "hükümet programına" 9 başlıkta toplanan metinde 80'e yakın madde olarak vaad edilmiş..

 

-Altılı Masanın Ortak mutabakat metninde açıklanan bazı maddeler, "HDP'nin talepleri kabul edildi" düşüncesini akla getiriyor. Mutabakat metninde Bakanlıkların taşra kuruluşlarının yetkilerinin yerel yönetimlere devredilmesi ve kayyum atanmasının kaldırılması vaatleri HDP’nin istekleri olarak öne çıkmış. Altılı masanın, Yerel yönetimlere sunduğu vaatler, "HDP'nin talebi olarak kabul edildiği" şeklinde anlaşılıyor.

 

-YÖK'ün kaldırılacağı, kararnamelerine son verileceği açıklanan mutabakat bildirisinde AK Parti'nin öğrencilere sunduğu ücretsiz ders kitapları, yemek imkânı gibi çeşitli hizmetlerin güncellenerek vaad olarak sunulduğu gözüküyor.

 

-İP’li yetkililer bilgimiz yok desede, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak Altılı Masa adına Cumhurbaşkanı adaylarının 13 Şubat SP’nin ev sahipliğindeki buluşmada açıklanacağını beyan etmesi altılı masada uyumsuzluğu iyice açığa çıkarmış durumda…

 

-Mutabakat metninde; Cumhurbaşkanının bir dönem için ve 7 yıl süre ile seçilecek olması…

-Bağımsız ve tarafsız yargı için Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun kaldırılarak yerine iki kurul oluşturulacak olması. Fakat bu kurulda Adalet Bakanı ve Müsteşar yer almayacak.

-Hazine ve Maliye Bakanlığı ikiye ayrılıp müsteşarlık sistemi kurulup bakan yardımcılıkları lav edilecek,

-Seçim barajı yüzde % 3'e düşürülecek,

-Cumhurbaşkanlığı sarayı kapatılarak Çankayaya taşınacak olması…

-Cumhurbaşkanlığına tahsisli saray, köşk ve yalılar halkın kullanımına açılacak,

-Cumhurbaşkanlığı Kayıtlarındaki uçaklar satılıp, yerine yangın söndürme uçakları alınacak.

-Kanal İstanbul projeleri sonlandırılıcak.

-Yapımı devam eden “Şehir Hastaneleri“ durdurulacak.

-Eğitimde "1+5+4+3" Formülü. Burada İmam Hatiplerin kapatılması düşünülüyor.

-Anayasada Türk milleti cümlelerinden duyulan rahatsızlık dile geririlmiş,

-LGBT’nin yasal izne bağlanması,

-İstanbul Sözleşmesinin tekrar uygulanmaya konulması,

-Selahattin Demirtaş, Osman Kavala gibi hükümlülerin serbest kalması gibi vaadler…

-Altılı masa ve gizlenmeyen ortağı HDP’nin kaleminden çıkmış "Türk milletinin ve devletinin bütünlüğünü hiçe sayan ifadelerle dolu yıkıcı bir taslak metni sunulmuş…

 

-Milli kimliğin, milli birliğin, ekonomik bağımsızlığın ve egemenliğin sağlanmadığı bir mutabakat metni ne milli olabilir, nede birlikteliği sunabilir. Tam bir yıkım metni… Siz hangi görüşten olursanız olun. Ulaşım, Ekonomi, Aile, Sosyal, Kültürel, Savunma sanayi gibi hangi düzeyde politikalarınız olursa olsun; milli kimlikte bir mutabakatınız yoksa orada milli birlik sağlanamaz. Altılı masa ve gizli ortakları; küresel güçler, büyükelçiler ve HDP’nin tasarladığı 244 sayfalık mutabakat metninde milli kimliğimizin inkar edildiği aleni şekilde yer almış.

 

-Masanın kurucusu olan CHP 6 ok ilkesini inkar etmiş. Kendisini bile tanımlamaktan imtina etmiş bir mutabakat metnine HDP’yi masada tutmak için ülkenin milli güvenliğini tehdit eden tavizler verildiği anlaşılıyor. Bu metne İP nasıl imza atmış inanılır gibi değil ! Altılı Masa ve gizli ortağı HDP’nin mutabakat metninde Türk milletinin ve Türk devletinin varlığını inkar eden cümleler var. Yavru vatan KKTC’de yok sayılmıştır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?