USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

“İSRAİL VE SOYKIRIM ORTAKLARI MEDYA ÜSTÜNLÜĞÜNÜ KAYBETTİ”

09-04-2024

Terör devleti, soykırımcı İsrail 1947’den itibaren Filistinde yüzbinleri, milyonu aşan müslümanı şehit etti. Yüzbinlerce Filistinliyi gazi bıraktı, mülteci durumuna soktu. İsrail bu cesareti arkasındaki büyükşeytan ABD ve İngiltereden, küçük şeytan Almanya, Fransa gibi batı ülkelerinden aldı, almaya devam ediyor. İslam beldelerindeki müslümanları ellerinde bulundurdukları teknoloji ve siyonizmin küresel sermayesi ile yıllardır sömürdüler, katlettiler, zülum ettiler, şehit ettiler. Kimse dur demeyi bırakın, başlarını kuma gömüp korkularından nefeslerini tuttular: Taki kendini “La Yüsel” gören İsrail Cumhurbaşkanına Davosta “One Minute” çıkışı yapan Sayın Cumhurbaşkamızın manifestosuna kadar.

Batı: emperyalizm ve siyonizm kendi çıkarları için hangi Müslüman ülkenin kanını akıtmadı, bugün Irak’ta demokrasi getirilecek diye şehit edilen iki miyondan fazla müslüman, tecavüz edilen, alınıp kölecgibi satılan müslüman Iraklı kadınlarınhesabını kim sorabildi ? Suriye’nin İdlip, Halep gibi şehirlerinde katledilen yüzbinlerce müslüman ve insan katledildi. Suriyede ABD, Rusya, İran, Esad ve batı tarafından 3 milyon insan katledildi. resmi kaynaklara karşı insan öldürüldü. Libyada, dünyanın bir çok bölgesinde sadece İslam beldelerinde müslüman kanı akıtılıyor. İşte bunların hesabını kim sordu ? Kim sorabiliyor ? BM’ mi ? Arap dünyası mı ? Yoksa darmağın olmuş İslam ülkeleri mi ? İ

Terör devleti ve soykırımcı İsrail’in kanun tanımazlığına bu güne kadar en güçlü tepkiyi ve çıkışı Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; “ONE MİNUTE” çıkışıyla yapmıştır. İsrail’in zulmüne ve terör oluşumuna bu güne kadar her platfotmada dur diyen, karşısında duran tek devlet Türkiye Cımhuriyeti ve Cımhurbaşkanımız omuştur. Siz güçlü olmadan, ağır sanayiinizi güçlendirmeden, ABD, AB, ÇİN ve Rusya gibi ülkelerle yarışacak ağır sanayinizi kurmadan, askeri ve ekonomi alanında dışa bağımlılığı bitirmeden, küresel şer güçlerle nasıl mücadele edebilir siniz ? Filistinde altı ay önce Hamas yıllardır işgal altındaki toprakları, öz vatanlarında açık cezaevine çevrilen, Refah ve Gazzedeki vatandaşlar için İsrail’e bir misilleme yaptı. Bütün dünya, İsrail’in hamisi ABD, destekçisi İngiltere, Almanya, Fransa ve tüm batı o gün İsrail’e sonsuz maddi ve manevi dedteklerini açıkladı. Bu desteği görünce eyvah dedik. Filistin, Gazze ve Hamas için zor günler olacak dedik. Hamasın yıllardır işgal edilmiş, hapishanelerde alıkonulan onbinlerce vatandaşı ve işgal edilen toprakları için yaptığı haklı eylem karşısında: İsrail’in ve destekçilerinin eylem ve karşı saldırıları için nasıl önlem alınabilir ? İsrail denen lanetlenmiş kavmi ve onun ortaklarına soykırım destekçilerini nasıl durabilirdiniz ? 33 Bin şehit var. Cenazeler ulu ortada geziyor. Bombalanan, yıkılan şehirdeki binaların enkazında obinlerce Gazzeli şehit var. 100 bine yakın yaralı müslüman var. Kıtlık var, soykırım, inanılmaz boyutta… işte siz haklı olmak için öncelikle güçlü olacaksınız. Siz hakkı savunmak, soykırımı ve zulmü bitirmek için caydırıcı sihahlara ve güçe sahip olacaksınız. Soykırımı, zulmü durdurun demekle olmuyor. Uluslararası arenadaki gücünüz, iletişim beceriniz, Filistin meselesini tüm dünyaya anlatabilecek enformasyon kapasiteniz, inanırlığınız, güvenilirliğiniz, BM’deki inanırlığınız ve sürdürülebilirliğiniz ne kadar hakim ve güçlüyse siz Filistin’e Gazze’ye o kadar çok destek verirsiniz.

Türkiye, Filistinde Hamasın topraklarını işgal eden, Gazzeyi açık cezaevine ceviren, onbinlerce Gazzeliyi kanunsuzca cezaevlerinde tutuklanan kadınlara, çocuklara karşı Hamasın İsrail’e karşılık vermesi sonucu altı aydır ateşkes olur anlayışı ile sabırla uluslarası arenada tarafları bir masada oturtup tüm zorluklara ve olumsuzluklara rağmen, ABD’nin, Almanyanın, İngilterenin İsrail’e açık desteğine karşı muazzam bir mücadele sergiliyor. Türkiye 6 aydır: Bütün iletişim kanallarını doğru şekilde kullandı, Gazze meslesini tüm dünyaya anlatacak doğru argümanları sergiledi. Adalet tanımaz, azgın bir toplum olan İsrail’i ve onun arkadındaki büyük ve küçük şeytanları tüm uluslararası kamuoyunda yanlızlaştıracak. Cumhurbaşkanımız, Gazze soykırımcısı İsrail’i ortaklarını ve Filistinlilerin gazze davasının haklılığını anlatmak için sayısız görüşmeler, girişimler yaptı ve yapmaya devam ediyor. Türkiye, BM’de alınan kalıcı ateşkes anlaşması için, dünyada İsrail’i barış masasına oturtmak, dünya kamuoyunda israil’i yaptığı soykırımda yalnızlaştırmak ve ateşkes sağlamak için en baştan itibaren her girişimi ve fedakarlığı yaptı ve yapmaktan çekinmiyor. 

Türkiyenin bu gün aldığı 54 ürüne ambargo koyma kararı ortaya koyduğu ve dünyaya ilan ettiği kararlı iradesi İsrailin canını yaktı. Bakın önümüzdeki günlerde göreceğiz; İsrail’e karşı bu ambargolar dünya ülkeleri aradında dalga dalga yayılacak.

İsrail’in Dış ilişkiler bakanının endişesi ve soykırım ortakçısı ABD’ye bu gün Türkiye’yi nasıl şikayet ettiği ile bu durumu ortaya koydu. İsrail’de, ABD’de Almanya’da biliyor ki, İsrail’e olan kınama ve yanlızlaştırmalar yayılacak. Aynen Türkiyenin koyduğu Ambargo gibi… ABD ve Batı artık İsrail’e karşı medya ve hoşgörü üstünlüğünü kaybetmiştir. Burada en büyük gayret aziz milletimizin öncülüğünde Cumhurbaşkanımız ve ülkemiz olmuştur. 

İsrail’e dur demek, bu kanun kural tanımaz lanetlenmiş kavme karşı çıkmak tüm siyonizmi ve emperyalizmi, AB’yi karşınıza almaktır. Bu gün Küresel arenada bu şer güç ne kanun, ne adalet, ne BM tanıyor. İsrail, AB, ABD gibi soykırım ortağı ülkeler kendi çıkarları ve menfaatleri için oluk oluk kanlarını akıtmayacakları islam ülkesi, müslüman kanı ve toplumu yoktur. Türkiye bu gün koyduğu bu ambargoyu altı ay önce tüm iletişim kanalları ve ateşkes yolları denemeden böyle bir karar alınması Türkiyenin tarafları barış masasına oturtma ve geçici barışı temin etme hususunda uluslararası arenada yalnızlaştırırdı. Türkiyenin haklı mücadelesini inandırıcı kılmazdı ve samimiyetini sorgulatırdı. Kaldı ki İsrail 1947’de itibaren Filistindeki zulmü, soykırımı, toprak işgali dahil her şeytanlığı yapmasına bianen günümüzde hiç bir güçten korkmadan işgale ve soykırıma devam etmekteydi. Türkiye; BM, Arap liği, İİT, AB ve tüm uluslararası arenada Filistine ve Gazzedeki soykırıma karşı necip milletinin desteğiyle mücadele eden lider ülke ve öncü hükümet olmuştur. Cumhurbaşkanımız Gazze meselesini milli ve manevi bir mesele görüp tarihsel, kültürel, dinsel ve manevi bağlarımız doğrultusunda aksiyon aldı ve almaya devam ediyor.

İsrail’in işgal ettiği Filistin topraklarında 9 milyon Filistinli 8.5 milyon işgalçi İsrailli yaşıyor. Filistin şehirleri olan Gazze, Ramallah, doğu Kudüs gibi şehirlere gidecek bütün ürünler İsrail’in deniz, hava ve kara yollarındaki gümrük kapılarından girerek Filistinlilere ulaştırılmaktadır... İsrail’in işgali altında olduğu için Filistinin  bir sınır kapısı veya gümrük kapısı bulunmamamaktır. Filistin, İsrail’in uyguladığı ambargo, zulüm nedeniyle açtığı yer altı tünelleri ile çözüm bulmaya çalışıyor. Sadece Mısırla Refah sınır kapısı var. Oradada İsrail’in Mısır’a olan baskısı ve gözetiminde kontrollü bir geçiş var. Filistin devletinin dışa açılan bir sınır kapısı olmadığı için Filistin’e girecek ürünler ve hammadde malzemeleri İsrail’in kontrölündeki gümrük kapılarından geçirilip kontrol edildikten ve izin verildikten sonra Filistin halkına ulaştırılıyor. Filistinli 9 milyon Müslüman‘ın temel gıdası, yaşamsal ihtiyaçları, ticari faaliyetleri için gereken hammadde ürünleri uluslararası firmalar, STK‘lar ve ülkeler arasında ticaret yapan özel firmalar aracılığıyla yapılıyor. 9 milyon Filistinli’nin ihtiyaçı olan bu ürünler Türkiyeki uluslararası ticaret yapan özel şirket ve firmalar aracılığı ile gönderilmesin mi ? Bu ürünleri göndermemekle İsrail’in değil de, Filistin’deki 9 milyon insanın cezalandırılacağını biliyor musunuz ?

Bazı eleştiriler var akıllı ve yapıcı.. Lakin aylardır bazı şer odaklarının eleştirilerinin amacıda hedefide belli.. Hangi odaklara hizmet ettikleride belli.. Allahın izniyle Türkiyenin öncülüğünde bir çok ülke ile İsrailin soykırımına karşı kararlı mücadelesi ile İsrail BM’de, Uluslarası örgütlerde yalnız kalacak, dışlanacak ve Filistinin devlet olarak BM’de tanınmasına ve İsrail soykırımının tüm dünyada tescillenmesine vesile olacaktır. Hiç bir haklı mücadele karşılıksız kalmaz. Mazlumun ahı Allahın ve kullarının nazarında bir gün mutlaka indirir Şahı..

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?