USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

“BUNDAN SONRAKİ GELİŞMELER VE YOL HARİTASI”

15-05-2023

-Değerli okurlar, seçimler milletimize ve vatanımıza hayırlı olsun. Milletin iradesi en doğru ankettir. Anket manipülasyonu ile seçim belirleyenler şimdi karanlıklara girdiler. Manipüle yaptıklarından ve çıkan sonuçlardan utanırlar mı ? Çıkıp kamuoyundan özür dilerler mi ? Erdemli insan olmak şahsiyet ister. Manipülatör anket firmalarının hizmet ettiği kapılar milletin ve vatanın bekasına kast eden odaklar. Allahın izni, aziz milletin iradesiyle mecliste çoğunluğu Cumhur ittifakı aldı. Bu demek oluyor ki; Kılıçdaroğlunun seloya, bebek katili apoya af vaadi bitti. HDP’nin terör örgütü pkk-ypg’nşn devlet kurma ve özerklik hayali suya düştü. Kılıçdaroğlunun hdp seçmenine vaad ettiği tüm seçenekler buhar oldu. ABD, Batı Başkan Erdoğanı’ indiremedi. Cumhurbaşkanlığı seçimleri yurt dışı oylarının tasnifinden sonraya kaldı. Bu gün akşam saatlerinde YSK başkanı İlk turda cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları açıklayacak. İlk turda Cumhur ittifakının açık ara önde olmasına rağmen ramak kala ile seçim 2. Tura kaldı.

 

-Bu seçimin kaybedeni Kılıçdaroğlu ve CHP… Gelecek, Deva, Sadep, DP rüyasında göremeyeceği bir mirasa kondu.

 

-Şimdi ikinci turda İyi parti seçmeni, Kılıçdaroğlu için sandığa katılımda düşüş yaşaması ihtimal. Akşener masa dışına itilip doğru c.başkanı adayının Kılıçdaroğlu olmadığı için kendisini dinlemeyen, masaya zorla oturan Akşener 6+1 li masaya çok öfkeli. Memleket partisi lideri İnce’ye fetö ve işbirlikçilerinceyapılan alçak kumpasın tepki oyları ve milliyetçi seçmenin terör örgütlerinin ülke bekasına olan tehditi bir kıdım milliyetçi oyları Sinan Oğan’a yönlendirdi. Hdp seçmeni kılıçaroğlunun vaad ettiği özerklik beklentisi, selo ve bebek katili apoya af vaadleri buhar olduğu için sandığa hdp seçmeninin katılımını düşürebilir. Millet ittifakı bileşenleri meclis çoğunluğunun kaybedilmesinden dolayı demorilize olmuş durumda..

 

-Fakat tüm bunlara binaen Kılıçdaroğlu siyasette ve chpnin başında kalmak için 2. Turda başarılı olmak için tüm yol ve yöntemleri deneyecek. Muharrem İnceye baskı yapılıp Sinan Oğan’la ittifak kurma arayışları amansız olacak.. Sinan Oğan’a, C.başkanlığı baş yardımcılığı ve bakanlıklar teklif edilecek. Sinan Oğan ve birlikte hareket ettiği ATA ittifakı; özellikle Zafer Partisi yönetimi tavrını Kılıçdaroğlundan yana kullanması muhtemel görünüyor. Fakat Sinan Oğan’a oy veren 2.8 milyon seçmenin büyük çoğunluğu  HDP ile ittifakından dolayı Kılıçdaroğluna tepkisi nedeniyle oy vermez. Hdp seçmeninin 2. Turda beklentileri suya düştüğü için, terörle iltisaklı belediyelerin kayyum atamalarının kaldırılamayacağı için,  terörle mücadelede geri adım atılamayacağı, Afrin’i geri alma hevesleri sarsıldığı için, Suriye’den TSK’nın çekilme hayalleri suya düştüğü için TBBM’de millet ittifakının yasa yapacak milletvekili yeterliliği olmadığı için moralinin bozulduğu bir gerçek. Bu nedenlerle HDP seçmeninden Kılıçdaroğlunu desteklemek için sandığa gidişlerinde düşüş yaşanacak. Millet ittifakı bileşenlerini oluşturan partilerin yüzde 0.2 ve 0.5 gibi seçmen listesini oluşturan Deva, Gelecek, SP, DP ve özellikle İP seçmenleri istedikleri kaymaklı kadayıf vekilleri kaptıkları için onların muhafazakar ve milliyetçi seçmeni ülke için tehdit olan Kılıçdaroğlu için sandığa isteksiz gidecek. Başkan Erdoğanın %4.5 gibi bir farkla seçimi önde götürmesi tüm muhalefette umutsuzluk yaratsada yinede 2 Turda tüm güçleri ve işbirlikçileri ile saldıracaklar. Özellikle Fetö ve ABD öncülüğündeki Batı her türlü kumpası kullanacak.

 

-Pekala Cumhur ittifakı seçim muhtemelen 2. Tura kalırsa ne yapmalı. İşte burası çok önemli. Yukarıdaki düşünceleri bir tarafa bırakıp biz daha akıllı stratejilerle ipi göğüsleyecek adımları ve stratejileri oluşturmalıyız. Asla yeise düşmeden oy oranları kafa kafaya gibi çalılıp, Başkan Erdoğana oy vermeyen seçmene bire bir presle ulaşmalıyız. Deprem bölgesinin Başkan Erdoğana olan teveccühü nedeniyle bakanlar, milletvekileri, Cumhur ittifakı liderleri deprem bölgesinde tam saha çalışması yapmalı. Özellikle MHP lideri Türk milletinin Başbuğu hasbi dost ve vatansever Dr. Devlet Bahçeli, Süleyman Soylu, Murat Kurum, Hulusi Akar gibi milliyetçi seçmenle birlikte proğramlar yapılmalı, Sinan Oğana’a ve İyi partiye oy veren seçmen bölgelerinde çalışılmalı… Dr. Fatih Erbakan, Anadolu Evladı Mustafa Destici Muhafazakar oyların olduğu Konyada, İstanbulda, Ankarada, Antalyada ilçe ilçe gezmeli miting yapmalı.

 

-Doğu ve Güney doğuda seçimlere etkisi olan HÜDAPAR ise İstanbulda, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde tam saha seçmenle sokak sokak, cadde cadde, mahalle mahalle gezmeli. Başkan Erdoğan ise Televizyon proğramlarında çıkıp artık millet ittifakının TBBM’de kanun yapacak yeterli sayısı olmadığı için Türkiyenin ekonomik, politik, istihdam, milli savunma sanayi, büyüyen Türkiye, enerji kaynaklarının açığa çıkarılmasında ülkeye katkısı konusunda, deprem bölgesinde mağdur olan vatandaşımıza verilen toki konutlarının ve verilen sözlerin yarine getirilmesi için seçmene umut veren konuşmalar yapmalı. Memur ve kamu işcisine vaad edilen masş zamlarının meclisten kabul edilmesi hususunda seçmene dokunacak bireysel dokunuşlar için açıklamalar yapmalı…

 

-2. Tur Cumhurbaşkanlığı seçiminde oyların düşük olduğu bölgelerde doğru vekil adaylarının belirlenememesi, İstanbuldaki millrevekili aday listeleri istanbul seçmeninde kabul görmemesinin nedeni araştırılmalı. Özellikle Cumhur ittifakına oy veren seçmenin verdiği kararı değiştirmek için manipülasyon yapacak olan millet ittifakı, fetö, ABD ve Batı aklının manipülasyonlarını iyi takip etmeli.

 

-Belkide şimdi yazacağımız tespit 2. Tur seçimlerinde Cumhur ittifakının en önemli argumanı olacak: Kamuoyu algısını Başkan Erdoğan belirlemeli,  millet ittifakı Cumhur ittifakı doğru ve umut veren algılarla millet ittifakını peşinden sürüklemeli….

 

-Zor bir 2. Tur olacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?