USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

“HAYALLERİ PARİS OLANLAR, İZMİR’İ YAŞANMAZ KILDILAR”

14-08-2023

-İnsan kaybetmeden hiçbir şeyin değerini bilmiyor.

Sahip olduğumuz değerlerimiz: Annemiz, babamız, ailemiz, komşularımız, mahallemiz, sevdiğimiz elbiselerimiz, uzun süre kullanıp sıkıldığımızda vazgeçip attığımız özel eşyalarımızın değerini ancak kaybettikten sonra anlıyoruz.

 

-İşte insan için kıymetli olan şeylerden biride doyduğu ve doyduğu şehirleridir. Dünyanın başkenti “Der-Saadet” Günümüzün “Göz Bebeği” İstanbulun kaybolan değerlerini gördükçe insanın yüreği sızlıyor… 1980 yıllarında çekilen baş rollerini Şener Şen ve İlyas Salmanın paylaştığı “Banker Bilo” filminde Almanyaya gitmek için tarlasını, hayvanını, evini satıp Şener Şen’e para kaptıran İlyas Salman ve gurbetçilerin kapalı kasa kamyon ile seyahat edip Almanyaya geldiklerini zannederken, İstanbulda indirildikten sonra dolandırıldıklarını anlatan film akıllara geliyor…

 

  “Her şey çok güzel olacak” sloganıyla meydanlarda söz verenler, vatandaşı ve şehirleri yönetmeye talip olanlar; İstanbullulara, Ankaralılara, İzmirlilere ve kazandıkları şehirlerin insanına umut ekenler; verdikleri sözlerin ve vaatlerin altında kaldılar…

 

-Ankaralıların uyutulduğu gibi: 4,5 yıldır İstanbullu halkı hangi vaatlerle ve sözlerle nasıl uyutuldu bakalım:

 

“İstanbulun bütçesi kendine yeter, İstanbullu suyu pahalı içiyor. Suyu %40 ucuzlatacağız” diye vaat ettiler. Gelinen noktada Suya %360 zam yaptılar.

 

-Ekmek, su ücretsiz olacak dediler; Ekmeğe, Suya İstanbulluyu muhtaç ettiler.

 

-“İBB’de hiçbir işçinin ekmeği ile oynamayacağız, hiç bir Ak partili emekçinin işine son vermeyeceğiz, 5 yılda 200 Bin İstanbullu gençe istihdam sağlayacakları sözünü verdiler”. Lakin, İBB Ak Parti meclis gurubunun açıkladığı raporlara göre 22 bin kişiyi işten atıp, aralarında terör ve terör iltisaklı kişilerin olduğu 48 bin kişiyi işe aldılar. İşten çıkarılan ve atılan İBB iştirak emekçileri İBB’ye devam eden ve biten davalarla İBB bütçesinden milyarlarca ihbar kıdem tazminatı kazandılar ve kazanmaya devam ediyorlar.

 

-AK Parti döneminde yapımı tamamlanan Kemerburgaz Kent Ormanı’nın tabelasını asıp vatandaşa ‘Ben yaptım’ dediler.

 

-“İstanbul’a her yıl 100 bin ağaç dikeceğiz” dediler.

AK Parti döneminde İstanbulun çevre ve şehir yollarına yapılan dikey bahçeleri söktüler, parkların bakımlarını görmez oldular.

 

-Şehrin girişlerindeki ana arterler, yollar, caddeler için asfalt bakım onarım ihalesi yapılmadığı için köstebek çukuruna döndü.

 

-“İstanbul’da kişi başına düşen yeşil alan miktarını üç katına çıkaracağız.” Dediler: Büyükçekmece Albatros Kent Ormanı gibi alanları imara açmaya kalkıştılar.

 

-“100 bin araç kapasiteli otopark yapılacak.” Dediler. Ordada ne otopark var nede proje…

 

-“İstanbul’a 20 milyon metrekare yeşil alan ile 15 yeni yaşam vadisi yapılacak.” Dediler olanlarıda satmak istediler.

 

-“CHP İBB Başkanı İmamoğlu 2019-2024 yılları arasında metro hatlarını iki katına çıkaracağız.” Diye seçim meydanlarında söz verdiler:

Özellikle Kadir Topbaş ve Mevlut Uysal döneminde başlatılan metro hatlarını kısmen durdurdular, bitmiş metrolarıda kendileri yapmış gibi “Metro Açtık” algısını sundular. Yeni hiçbir hat ve hizmeti projelendiremediler. Metro için Yurtdışından alınan 560 milyon euronun İBB meclisinde hesabını veremedikleri gibi alınan kredinin bankadan mı, kasada mı olduğu sorusuna cevap veremediler.

 

-“Marmaray’ın kuzeyinde 2 yakada raylı sistemleri birbirine bağlayan yeni bir boğaz geçişi yapılacak.” diye nutuk attılar. Dağ fare doğurdu milleti hm hayallerle uyuttular.

 

-“Atatürk Olimpiyat Stadı ve çevresini güneş enerji santrallerine dönüştüreceğiz.” Dediler.

 

-“İstanbul’un kuzey ve güney sahillerine rüzgâr gülleri ile enerji üretimi kurulacak” diye vaatte bulundular.

 

-Seçim meydanlarında, Ulusal haber kanallarında iddialı sözlerle “Gaziosmanpaşa Bilişim ve Üretim Vadisini” açmayı vaat ettiler. Seçimi kazanınca vaatlerini bir kadehte içtiler.

 

-“Esenler’de Teknokent açılacak.” dediler; sözlerini bodrum tatilinde unuttular.

 

-“Kartal Bilişim ve Üretim Merkezi,

“Yeni evlenecek ihtiyaç sahiplerine 2.000 TL düğün hediyesi vereceğiz dediler,

 

-“Yeni evli çiftlere beyaz eşya ve mobilya yardımı yapılacak dediler,

 

-“Yaşlılar için 10 adet gündüz bakımevi kurulacak sözünü verdiler,

 

-“Geçim destek paketi” geçim sıkıntısı yaşayan ailelere 2.020 lira yardım yapılacaktı. Bırakın yardım yapmayı var olan birçok kişinin yardımını iptal ettikleri gibi pkk terör örgütü yakınlarına sözde DİAYDER derneği aracılı ile İstanbullunun parasını peşkeş çektiler.

 

-Seçimlerde İmamoğlu, 500 kişi kapasiteli 20 adet yurt açılacağını vaat etti. Ak parti zamanındaki tamamlanan yurtları kendi yapmış gibi açtı. Küçükçekmece ile Bağcılar’da 2 ayrı yurt inşaatını durdurdu.

 

-Şehir Tiyatrosu sahne sayısı 2 katına çıkarılacaktı.

-15 Yeni kültür merkezi ve müze yapılacaktı.

-30 yüzme havuzu ve 30 kapalı spor salonu yapılacaktı.

-Sosyal yardımları artırmayı vaat eden imamoğlu: Var olan sosyal yardım bütçesini de eritti.

- Kentsel dönüşüm vaatleri ile, İstanbul’da her yıl 20 bin konut, 5 yılda 100 bin konut yapmayı vaat eden İBB Başkanı İmamoğlu ve CHP belediyesi, İBB’nin kentsel dönüşüm bütçesini 6 kat azalttı. -İBB sorumluluğundaki 9 riskli bölgedeki 3888 bağımsız birim ile ilgili hiçbir adım atamadı.

-10 ilçede Dünya Dilleri Merkezleri açacağız” diye iddialı vaatler verdiler. Verdikleri vaatleri de yuttular.

 

-10 ilçede, 10 adet Gençlik Merkezi kurmayı ve gençlerin sosyal hayata katılımını gerçekleştireceğiz diyen İmamoğlu bunuda hasır altına süpürdü.

-İş üretemeyenler algı mühendisliği ile hükümet bizi engelliyor bahanesine sarıldılar. Fakat seçim meydanlarında 28 Haziran CB için TBMM’de vekil üstünlüğünü Cumhur ittifakının almasının önemli olmadığını, “İBB meclisinde de Cumhur ittifakı çoğunlukta olmasına rağmen İBB’de işlerinin tıkır tıkır ilerlediğini” seçim meydanlarında söylediği sözleriyle kendini yalanladı...

 

-İmamoğlu verdiği vaatleri sadece suya yazdı. Nasıl olsa söz uçar yazı kalırdı.  “Sultanbeyli arasında TEM Otoyolu üzerinde Megabüs projesi yapacağız.” Dediler: O sözlerinde de durmadılar.

-Daha nice vaatler ve sözler verdiler. … Bunlardan biriside 500 km bisiklet yol yapma vaadini ilk önce unuttular...

 

-40 doğumhane, 20 Kadın Sağlığı ve Tarama Merkezi, 10 Çocuk Sağlığı Merkezleri açma sözüne ilaveten sağlık alanındaki eksiklikler kapatılacaktı. Seçimden sonra bu sözlerde duman oldu.

-“İstanbul’un 961 mahallesinde, kadınlar, çocuklar, yaşlılar ve gençler için Mahalle Evleri inşa edecektiler. İçinde çok amaçlı salonu olacak, Mahallenin ihtiyacına göre etkinlik olan düğün, nişan, taziye, doğum günü kutlamaları, maç izleme gibi özel organizasyonlara ev sahipliği yapılacaktı. Burada 4.000 kişiye istihdam sağlanacaktı. Sonuç mu ? Tabiki Parisi hayal edenler gözlerini Şam’sa açtılar.

 

-İstanbul’un farklı semtlerinde 10 adet Engelli Gündüz Bakım Evi inşa edilecekti. Bu evler, dezavantajlıların ve engellilerin her türlü özel ihtiyaçlarına uygun nitelikte olacaktı. Down sendromlu, otizmli, öğrenme güçlüğü çeken bireylere ve onların ailelerine özel, öğrenme ve sosyalleşme köyü kurulacaktı. Bunlarda fos çıktı.

 

- Seçim meydanlarında: Ulaşımda İstanbul’un trafik çilesini azaltacak projeler sundular. İstanbul trafiğini 4,5 senede kaosun başkenti yaptılar.

 

-Tarım alanlarını koruyarak kırsal bölgeleri kalkındırma vaatleride CHP genel başkanlığı ve Cumhurbaşkanı Yardımcılığı hevesiyle başka bir seçim baharına kaldı.

 

-İBB Başkanı İmamoğlu ulaşım ağı olan, Metrobüse yeni hizmetler ekleyeceğiz diye meydan okudular. Ama metrobüslerin bakım, onarımı bile yapılmadığı için ana haber bültenlerinde ve sosyal medyada yandığı görüntüleriyle madara oldular.

 

-Uyuşturucu ve bağımlılarının tedavisi için mücadele merkezi açılacak sözlerinin hepsini tavan arasına zamanı geçmiş eşya gibi kaldırıp attılar.

 

-Sosyal Medyada, İBB bütçesi ile tröl ordusu kurup algı belediyeciliği ile politikayı Türk milletinin hayatına soktular.

 

-Altın Boynuz Haliç, 1994’lerdeki lağımların, atık suların, fabrikaların, kentsel atıkların kirlettiği o eski haline dönüşüyor.

 

-İstanbulun Belediye başkanı olan ama tatil kendisine yakıştığı için yaz kış Bodruma gitmekten, kayak yapmaktan geri kalamayan, turistlerle ve yurt dışı seyahatlerinde İngilizce konuşşuyor algısı ile aziz ve necip milletimizin dilinde alay konusu olan İmamoğlu, Genel Başkanlık ve CB Yardımcılığı için il il gezmekten İstanbul’a uğramaya vakit bulamıyor. CB Seçimleri bitince bir ara İstanbula dönen İmamoğlunu, İstanbullular “İstanbul’a Hoş Geldin Sayın Başkan” sloganlı bir pankartla karşıladıklarını ana haber bültenlerinden ve sosyal medyadan kamuoyu öğrenmişti.

 

-Her kamera kadrajını gördüğünde; İBB tarihinin en fazla temel açan, sokak ve caddesini gezen, en çok metro açan, en fazla İstanbulda zamanını geçiren belediye başkanı olduğu algıları ile İstanbullu ile eğlenirken bu algıyı yaymayı, kitlesine belediyecilik hizmeti olarak sunanlar milletle alay edenlerdir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?