USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

“YENİ KABİNENİN TİCARET BAKANI PROF. DR. ÖMER BOLAT”

16-07-2023
-Ülkemizde Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve Genel Seçimler kavgasız gürültüsüz hamdolsun bitti. “Sine-i Milletin” gönlünden geçen arzu ve istek nihayete kavuştu. Aziz milletimiz “beka ve istikrar“ için Başkan Erdoğan’ı tercih ederken, TBMM aritmetiğinde ise Cumhur İttifakından yana iradesini sandığa yansıttı. Elbette MHP’nin koca yürekli lideri Dr. Devlet Bahçeli’nin vatanı ve aziz Türk Milleti için sergilediği irade taktire şayandır.
-Seçimlerin ardından Başkan Erdoğan, Bakanlar Kurulu Kabinesini açıkladı. Kabinede yer alan isimlerle ilgili toplumun bakışında: Cumhuriyet tarihinin liyakat, donanım, tecrübe, adalet anlayışı, bilgi ve birikimleriyle önemli hizmet yapacak kabinelerinden biri olarak değerlendiriliyor.
-Kabinenin Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat ve Kurmay ekibinin 13/07/20023’de Sabah TİM’de başlayan proğramını takip ettim. Türkiye İhracatçılar Meclisi için Bakan Bo­lat çok doğru bir  seçim olmuş. Öğleden sonra katıldığı proğramda 700.000 Bin üyesi bulunan dünyanın en büyük ve köklü ticaret odalarından biri olan İTO’nun Temmuz ayı Aylık Meclis Toplantısına katılım sağladı. Gecenin geç saatlerine kadar dolu dolu ve verimli geçen bir toplantıya konuk oldum.
-İTO Başkanı Şekib Avdagiç, İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak, İTO Meclis Üyeleri, İlçe Sanayi Oda Başkanları, Ticari Faaliyet Sergileyen Dernek temsilcileri ve sektör paydaşlarının toplantısı akabinde, soru cevap süreçlerine, Ticaret Bakanlığı ve kurmay ekibi; sorunlara, beklentilere ve bu taleplerin cevaplarına dair görüşmeleri izleyip notlar aldım.
-Yeni kabine bu anlamda ihracatçılar için büyük heyecan yarattı. İhracatın ve sektörün bulunduğu problemlere hakim olan, hakim bir analiz görüşü olan Bakan Bolat, TİM’e vizyon katacak, istihdamın önünü açacak, Türkiye ihracatta rekorler kıracaktır.
-Bakan Bolat, İç ve Dış Ticaret Arenasında, Para piyasalarının aktörü Bakan Şimşek ile birlikte güven ve umut ve­ren bir dönemin önemli aktörleri olacak. Sayın Bolat ve Şimşek israfı ve müsrifliği sevmeyen, tevâzu ehli kişilikleriyle adaleti kabinenin, ekonomi ve ticaret alanında iki uyumlu bakanı oldu.
-Ticaret Bakamı Bolat, İş dünyasının ve Ekonomi Dünyasının yabancı olmadığı ve iyi tanıdığı iki bakanın ticaret ve ekonomi politikaları çok önemli sonuçlar doğuracak… Piyasaları, sanayi ve ticaret sektörünü, üretimi ve üreticiyi, ithalatı ve ihracatı kitaplardan değil icraatın içinde öğrenmiş, naif ve tevazu ehli bir namzet olarak tanınıyor.... 
-Ortaokuldayken ba­basının Bayrampaşada’ki soğuk demirci atölyesinde iş hayatına başlayan Sayın Bolat, İstanbul’da üniversite eğitimini tamamla­yarak eğitimini yurtdışında sürdürdü. MÜ­SİAD başkanlığı başta olmak üzere birçok STK’da aktif rol oynadı. . 
-Ticaret Bakanı Bolat, yoğun bir tempo ile başladığı Ticaret bakanlığına, 13 Temmuz proğramlarındaki TİM ve İTO’daki toplantılarda, sektörün temsilcilerinin beklentilerini, yurt dışı ve yurt içi çözüm bekleyen konularda katılımcıların gönüllerini fethetti. Yine soru ve cevap sürecinde: Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en liyakatli, en deneyimli bakanlarından biri olacağına olan inanç ve destek muhteşemdi… Ticaret Bakanlığının ve piyasaların gündemine çok hakim bir isim olduğunu, sektör temsilcilerinin kanaat ve yorumlarından anlaşıldığı izlenimini edindim. 
-İTO’da aralıksız 8 saat süren zaman zarfından her soruyu not alıp, sabırla dinleyip, cevap kısmında gerek Sayın Bolat, gerek kurmay ekibi sektörün beklentilerine verdikleri cevaplarla heyecan ve umut dolu, verimli bir toplantıyı icra ettiler. 
-Kariyerinde Müsiad’ın efsane Başkanı olarak bilinen, Bakanlığa atanana kadar öğretim üyeliği görevini devam ettiren Bakan Bolat; sektörün içinde uzun yıllar bulunan, sektörün beklentilerini, çözüm metodlarını etüt etmiş, muhteşem ikna kabiliyeti ve iletişim ağı olan bir isim… AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı ve Ekonomi İşleri Başkanlığı görevinde bulunmuş, Ekonomi Profesörü olan Ticaret Bakanı Bolat; Sektör temsilcilerinin bakanlıktan beklentilerini, problemlerin çözüme kavuşturulması konularında maliye bakanlığından tecrübesi olan bakan yardımcısı Mahmut Gürcan olmak üzere kurmay ekibiyle umut veren, taraflı tarafsız sektörün her kesimince güven duyulan, inanılan, desten gören bir devlet adamı…
-Yoğun bir mesai gündemi ile çalışan Sayın Bolat’ın, 17-24 Temmuz tarihlerinde Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Şimsek ile birlikte Körfez ülkelerini ziyaret edecek. Ticaret Bakanı Sayın Bolat; Türkiye’de ve uluslararası arenada bakanlığı döneminde çok önemli hizmetler icra edeceğine, bir döneme mühür vuracağına tüm sektör temsilcileri güveniyor, inanıyor ve tam destek veriliyor. İş hayatında ve yakın çevresinde “Yunus Gönüllü’ biri olarak tanınan Ticaret Bakanı Sayın Bolat: "Top­lumsal refahı yükseltme, şeffaflık, adalet, tutarlılık, verimlilik, sürdürülebilirlik, öngörülebilirlik, ulus­lararası kurallara uygunluk ve etik değerler gibi kavramlar temel ilke­si olacak…
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?