USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

“AYNI TAS AYNI TAVA HEP AYNI HAVA”

16-02-2022

-Siyasi partiler gelir geçer. Kişiler fanidir. Devlet, bayrak ebeddir. Dil, din, millet ve tarih birliği bakidir. Aziz Türk milleti nizamı alem yıkılana kadar hükmünü sürecektir. Söz uçar yazı kalır. Sel gider kum kalır.

-Tüketici bilinci olmadıkça, vatandaş Kanuni haklarını öğrenmedikçe, hakkını sorgulayıp aramadıkça soyulmaktan kurtulamaz.

-Dolar arttı zam, petrol arttı zam. Ham madde arttı zam. Tamam eyvallah. Dolar düştü mü indirim yok, akar yakıt düştü mü indirim yok... Artık bir yere kadar. Ahlak yoksunu tüccar kazanma ihtirasından zammı bilinçli olarak yapıyor, geri alınmıyor. Temel gıdada, sebze meyvede, ekmekte, inşaatta, ekmekte... 3-4 katı artırılıyor...

-Lütfen gözlemleyin; aynı zincir marketin farklı semtlerdeki şubelerinde bile aynı kilo veya litredeki ürünün fiyatı semtlerin gelir düzeyine göre farklı fiyatlandırılıyor.

-KDV oranlarının indirildi gün 41 TL olan Çaykur Rize çayın kilosu ..K marketlerde 41 TL iken Cumartesi Pazar 45 TL oldu. Temel gıdadaki katma değer vergi Pazartesi %8’den % 1’e indirildi. Lakin maşallah ..K marketlerde ürün fiyatı Cuma günü fiyatından satışa sunulmuş. Lütfetmişler ve sözde KDV indirimi yapmışlar. Cin olmuşlar vatandaşı çarpmışlar. Hani nerede %7 KDV indirimi + firmanın indirimi..

-Marketlerin KDV indiriminden sonraki bir başka yeni oyunu; ürünün gramajı ile oynamak oldu. Örnek: 200 gram kavrulmuş fındık içi 180 grama düşürülmüş...

-Marketlerde Cuma günü 22 TL olan 15 Adet yumurta 23 TL olmuş.

-Şuurlu tüketici olmadığımız müddetçe, her şeyi devlet yapsın ben karışmam dedikçe, tüketici hakkını aramadıkça devlet ve kurumlarının çırpınışı boşunadır.

-Yetkisi olan bazı Kamu kurumları ve özellikle belediyeler (görevini bi hakkıyla yapanlarda yok değil) denetleme görevini maalesef hakkıyla yapmıyor. Burada aynı geminin içinde olan toplum olarak bir sorumlulukta muhalefete düşüyor. Popülist davranmaktan ziyade bu durumdan olumlu, yapıcı vazife çıkarmalıdırlar. Devlet babanın sopasını tatmayan, gözünü kar marjı hırsı bürümüş tüccar bildiğini okur. Kar marjı hırsıyla hareket edenlere karşı Devletin organları ve vatandaş üzerine düşen sorumlulukla hareket ettiğinde nizam huzur bulur.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?