USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

“HERKES SORUMLU KİMSE SÜTTEN ÇIKMIŞ AK KAŞIK DEĞİL”

09-03-2022

-Bu gün yine toplumsal gelişmeleri izlemek için farklı bir ilçenin market reyonlarını geziyorum. Araştırma için sahayı inceliyorum.

-Bir toptan alış veriş marketi fiyatlarına göz attım... Sözde zincir marketlerden daha uygun satış yapılan toptancı marketinde fiyatlar böyleyse sözün bittiği yerdeyim... Üç gün içinde ne olduysa sıvı yağ, un, süt ve temel gıda ürünlerine %25’e varan zam yapılmış.

-İnsanlar kasaya ulaşmak için onlarca metre kuyrukta bekliyor. Sahi ne oldu birden bu zam furyası patladı. İnsanın dili varmıyor. Yazmaktan edemiyorum; ama milletin sabrını taşıran aç gözlüler bu milleti yağmaya talana davet ediyorsunuz.

-Kamu ve yerel yönetimler denetim görevi çok zayıf... Zincir marketler sıvı yağları reyonlarda değil, stoklarında zamlı satmak için bekletiliyor. Araç kuyruğundan trafik ilerlemiyor. Kimse kusura bakmasın bu trafikte çalışan araçlar, marketlerde iğne atsanız yere düşmeyecek müşteri yoğunluğu, kafeler hınca hınç dolu, otoparklarda park etmek için sıra bekleyen araçlar, restoranlarda oturacak boş masa yok, çarşı-pazar tıklım tıklım insan yığını, filelerin doluluğu göreni şaşırtıyor.

-Bir kişinin mücadelesi dışında devlet sopasını çıkartmıyor, millet soyguncu zihniyeti sadece eleştiriyor sorumluluk almıyor. Görünüş pekte açlık ve yokluk havasında değiliz...

-Milleti soyana kayyum atanmıyorsa, açgözlü sözde esnaf kanun tanımıyorsa, bildiğim bildik diyorsa “Kayyum Şart” yoksa milletin kayyumu geliyor...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?