USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

?KENDİMİZLE HESAPLAŞMALIYIZ?

04-11-2020

-Sanmayın ki Allah, yaptıklarımızdan gafildir! Allah ihmal etmez, Allah kullarını imtihan eder. Allah erteler, lakin herkesin yaptığını kendisine sunar. Allah zifiri karanlıkta görür, kalplerde hissedileni bilir, karıncanın ayak sesini kainatın en uzak köşesinden işitir.
-Hangi dine mensup olurlarsanız olun ister ateist olun ister deist olun... Ne kadar kudretli olursanız olun; zulme göz yumanlar, tüm günahkârlar ve günahlara ortak olanlar, fitneye, fesada neden olanlar, kul hakkı yiyip kul hakkına göz yumanlar, adaleti katledenler, Allah´ın emanet ettiği canlara, yetimlere kıyanlar ve haksızlık karşısında susanlar unutmayın ki; herkes imtihandan geçiyor.
-Gözle görülmeyen küçücük bir virüs. Tüm Dünyayı evlere hapsetti. İnsanlar korkuyor, canından, canlarından endişe ediyor. Anne bebeğini kucağına alıp kollamaktan korkuyor. Eş ve dostlarınızla yan gelmekten çekiniyorsunuz. Virüs nedeniyle ölenlere son görevimizi yapamıyoruz. Aile bireyleriniz birbirinden kaçıyor. Dünyanın süper güçleri görülmeyen bir virüs karşısında çaresiz. Allah dilerse, görülmeyen bir virüsle tüm nizamı dizayn eder.
-İnsanın içine düşeceği en büyük dalalet, akıl tutulmasıdır. Virüsün olumsuz sonuçları yaşam kalitemizi düşürüp psikolojimizi bozdu. İnsanlar güzel sohbetleri, haberleri duymak ve bunları yaşamak istiyor. Huzur ve mutluluk duasına çıkmış insanlar... Artık iç karartan, nefret eken, hamaset yükleyen, ölüm saçan dillerden ve seviyesiz tartışmalardan bıktı, yoruldu, bizar düştü. İnsanlık mutsuz, gelecek adına umutsuz... Yaşam sevincini tatmamış, iyiyi-güzeli, doğruyu-yanlışı unutmuş bir dünya düzeni var. Hal böyle iken; yaşamın gayesini idrak etmeyen kişi ne kendini bilir, nede yaratıcısını...
-Dünyanın ve insanlığın yaşadığı savaştan, acıdan, kandan, gözyaşından, felaketten ders çıkarmayan insanlar nereye gidiyor ? Tüm bu yaşanılanlara rağmen, İnsanlar arası ilişkiler öyle bir noktaya geldi ki: Kendisi gibi İdeolojik düşünmüyorsa, kendi tuttuğu takımı tutmuyorsa, kendi desteklediği partiyi desteklemiyorsa, taşıdığı canın hiç bir değeri kalmıyor...
-Covid-19 virüsünün aldığı canlardan ibret almayan, İzmir´deki depreme ilahi adalet deyip hayatını kaybedenler için sosyal medyada nefret paylaşımı yapanlar, insanlıktan çıkıp afetlere hamaset katanlara sesleniyorum: Kur´an tüm nübüvveti gözler önüne net bir şekilde seriyor ki herkes iyi anlasın... Hikaye deyip inkar edenlerde, kendilerine ziyan etmeye devam etsinler.
-İnsanında, milletlerinde tarihi akıllarıdır. İnsan aklı selimle hareket ettiği müddetçe insandır. Hak ile, hakikat ile yürümeyen maşukun sırrına vakıf olamaz. Yaşamın gayesini bilmeyenin ömrü berbat, ahiri zelil olur.
-Şunu asla unutmayın: Kur´an´ın ve sünnetin muhatabı sadece Müslümanlar değil, bütün insanlıktır. "Bir milletin içinde zina-fuhuş ortaya çıkıp nihayet o millet (topluluk) bu günahı aleni olarak işlediğinde - mutlaka içlerinde Taun hastalığı ve onlardan önce gelip geçmiş milletlerde vukuu bulmamış hastalıklar yayılır." (İbni Mace, Fiten, bab:22 hadis:4019) Bu ifadeler Hz. Resulallah´ın ifadeleridir.
-Bugün bir virüsün yol açtığı şu dehşet... Ya O muazzam gün olan mahkeme-i kübra ! Bunu Düşünmeliyiz... "O gün kişi, kardeşinden, annesinden, babasından, eşinden ve çocuklarından kaçacaktır. O gün, onlardan her bir kişinin kendisine yetecek kadar işi ve derdi vardır." (Abese, 34/42)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?