USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

?MÜCAHİT LİDER PROF. DR. NECMETTİN ERBAKAN´I YAZDIM? -2-

27-08-2020

-1980´den itibaren yavaş yavaş büyüyen hareket 1984´te Milli Görüş tarafından Refah Partisi kuruldu. ?Adil Düzen? sloganıyla kurulan RP, girdiği ilk seçilerde yüzde 4,4 oy aldı. 1987 Anayasa referandumuyla yasakları kaldırılan ve RP´nin başına geçen yüzde 16,2 oy alan RP meclise girerken Merhum Erbakan´da Konya´dan yeniden milletvekili seçildi.
-Bu dönemde, muhafazakarlık ve milliyetçiliğide içeren dört ilkeyi savunan Anavatan Partisi (ANAP) ve Turgut Özal´ın yıllarıydı. Fakat uygulanan yeni ekonomik model, yeni siyaset tarzı ve oluşan yeni kültürel ortama karşı, hızlı bir dönüşüme tanıklık eden toplum içinden gelen ciddi eleştiriler artmaktaydı.
1994´teki yerel seçimlerine gelindiğinde ise Muhterem Erbakan liderliğindeki Refah partisine, kamuoyunda muazzam bir sevgi bir teveccüh oluştu.
-Seçim sürecinde; Yeni dönemin şartlarına uygun reklam kampanyaları yürütülüyor, liyakatli ve karizmatik adaylarla vatandaşlar buluşturuluyor, teşkilatlar hane hane ziyaretler gerçekleştiriyor, kadın kolları teşkilatları girmedik ev bırakmıyordu. Toplumda herkesimi kucaklayan, milli görüş ilkesini tabana kadar indirgemiş bir ruhla çalışılıyordu.
Yerel yönetimlerdeki muhteşem hizmet ve azimle milletin taktirini kazanan Muhterem Erbakan ve kadroları bu kampanya sürecinin ardından dengeleri alt üst edecek sürpriz bir başarıları elde edeceğinin sinyallerini verdi.
-İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerde merkez sağ partilerin ve sosyal demokratların farklı adaylar çıkarmasının da etkisiyle Refaha geçti. Merhum ve muhterem Erbakan Hocanın Refah Partisi bu başarısını 1995 genel seçimlerinde de sürdürerek seçimlerde yüzde 21.4 oy alarak RP ile Doğru Yol Partisi (DYP) arasında koalisyon hükümeti kurarak Merhum Erbakan Hoca Başbakan oldu.
-Hükümet bir yandan ekonomik sorunlara karşı yeni kararları uygulamaya sokuyor, bir yandan da Erbakan´ın İslam birliği ideali doğrultusunda, D-8´in kurulması gibi dış politikada Batı´yı tedirgin edecek adımlar atılıyor. Diğer bir yandanda laikliğe aykırılığı gerekçe gösterip Refah Partisini kapatmaya çalışan mihraklarla boğuşuluyordu... Muhterem Erbakan hoca rakiplerini ve derin devletin uzantılarını korkutmuştu.
-İşte tamda bu süreçte Susurluk kazasını takiben düzenlenen ?Aydınlık İçin 1 Dakika Karanlık eylemlerinde Refah Yol hükümeti derin devletin kumpaslarıyla karşılaştı.
-Cumhuriyet tarihinin ilk denk bütçesini yapan Hükümete yönelik akıl almaz ithamlar ve manipülasyonlar başlatılmıştı. İlerleyen süreçte kamuoyunun bir kesiminde sözde cumhuriyet ilkeleri ve laiklikten uzaklaşıldığına dair kaygılar gerekçe gösterilerek; derin devletin senaryosunu yazıp figüranlarını kendilerinin oynattığı ?Müslüm Gündüz, Fadime Şahin Tiyatrosunu? ?Ali Kallancı? perdesini? İstanbul üniversitesi önünde uyarlanmış şeriat istiyoruz diye kiralık slogancılarla YÖK, TSK, Yargı gibi hatta şöförler odasına kadar bir çok kurum ve örgüt Refah Partisinin kapatılması ve merhum Erbakanın siyasi hayatının bitirilmesi için açıklamalar yapıyor, TSK´yı ve savcıları göreve davet ediyorlardı.
-Bunu, Post Modern 28 Şubat süreci takip etti. Derin Devlet iyiden iyiye krizi derinleştirmişti. Merhum Erbakan Hoca, devletin ve milletin huzuru için onca istibdat karşısında istifasını sunmak zorunda bırakıldı.
-Dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ise milletin iradesini hiçe sayarak hükümet kurma görevini DYP lideri Çiller yerine ANAP lideri Mesut Yılmaz´a verdi. Ve yeni bir koalisyon dönemi başladı. Derin devlet işini yapmıştı. Milletin iradesine ipotek konulup, demokrasi tankların paletleri,
Askerin postalları altında katledilmişti. Bu süreçte Refah Partisi kapatıldı ve Muhterem Erbakan Hocaya siyaset yasağı getirildi.
- Devamı Yarın -

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?