USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

?MÜCAHİT LİDER PROF. DR. NECMETTİN ERBAKAN´I YAZDIM? -1-

26-08-2020

-Kamuoyu tarafından Konya´lı olarak bilinsede merhum Erbakan Hoca 29 Ekim 1926 yılında Sinopta doğdu. 27 Şubat 2011´de hayatını kaybeden Prof. Dr. Necmettin Erbakan; siyasi çizgisinden üslubuna kadar kendine özgü tarzıyla ?Milli Görüşün? fikir babası olan, Türkiye siyasetinde özgün bir figür olarak ismi yaşayan Erbakan hoca milli ve ağır sanayiye gereken önem verilmediği için siyasete girdi. Vefatında sonra uluslarası ve ulusal alanda değeri anlaşılan Erbakan hocanın siyasi mirası günümüzde tüm kesimler tarafından sahiplenilmeye devam ediyor.
Babası ağır ceza hakimi olan merhum Erbakanın muhterem validesi Sinop´un tanınmış ailelerinden birinin kızıydı. Babasının görevi sebebiyle ilk öğrenimine Kayseri´de başlayıp Trabzon´da tamamladı. Orta öğrenimini İstanbul Erkek Lisesi´nde tamamladı. Üniversiteyi İstanbul Teknik Üniversitesinde Makine Fakültesinde bitiren merhum Erbakan Turgut Özal ve Süleyman Demirel´le dönem arkadaşıydı.
-Eğitim ve iş yaşamına Almanya´da devam eden Erbakan, genç yaşta Motorlar Kürsüsü´ne asistan oldu.
-Tekelci ve İstanbul sermayesine karşın; Anadolu sermayesinin ve muhafazakarların umudu olan merhum hoca 27 yaşında Doçent, 1965´te profesör ünvanını aldı. Anadolu sermayesinin mihmandarı olan merhum Erbakan Hoca Milli sanayi aşkıyla Gümüş Motor (Anadol) fabrikasının kurulmasına öncülük etti. 1967 yılında TOB Genel sekreteri oldu.
-Siyasete girmesine neden olacak ve siyasette önünü açacak olan Ve ileride Türkiye ve Dünya siyasetini yönlendirecek bir çok siyasetçi yetiştirecek olan merhum Erbakan 1969´daki seçimlerinde seçildiği TOBB seçimlerinin geçersiz sayılması sonuçu bu görevden el çektirildi. D-8, Milli Türk Talebe Birliği ve Milli Görüş gibi bir çok fikir tohumlarının atılmasına vesile olan Merhum Erbakan hocanın siyasete girmesinde Muhterem Mehmet Zahit Kotku Hazretlerinin teşviki önemli olmuştur. Zira 1969´te Demirel´in partisi Adalet Partisinden milletvekili adaylığı reddedilen Rahmetli Erbakan, Konya´dan bağımsız mebusluğa adaylığını koydu.
-Nakşibendi dergahları ve İskenderpaşa tarafından desteklenen Merhum Erbakan 1970´te Milli Nizam partisini kurdu. Müslüman ülkeler için ortak para birimi, D-8 gibi uluslararası projelere, Yerli ve ağır sanayiye, kalkınmaya, muhafazakar değerlere önem veren Merhum Hocanın; Davamız İslam´dır, Yolumuz cihattır anlayışla hareket eden anlayışında "siyasal zemindeki parti araçtı. Milli Görüşün yaptığı ise cihattı.?
-Laikliği ihlal ettiği gerekçesiyle 12 Mart 1971´de Anayasa Mahkemesince kapatılan MNP sonrasında Merhum Erbakan bir süreliğine İsviçreye gitti. Dönüşünde ise Milli Selamet Partisini kuran Merhum Erbakan 1973 seçimlerinde 43 milletvekili kazanarak Meclis´e girerek Türk Siyaset hayatında önemli bir başarıya imza attı. Ecevit ile koalisyon hükümeti kuran Merhum Erbakan; Kıbrıs Barış Harekatındaki kararlılığı ve cesareti neticesinde Türk milleti tarafından ?mücahit Erbakan? olarak adlandırıldı.
-Başbakan Ecevit, Başbakan Yardımcısı Merhum Erbakan olan Milliyetçi Cephe hükümetlerinde kilit rol oynayan Merhum Erbakan, ülkedeki solun yükselişine karşı sağcıların önemli bir parçasını oluşturuyordu. 2. MC hükümeti; AP, MHP ve MSP koalisyonu şeklinde kurulmuştu. Erbakan yine aynı görevleri aldı. Hükümete girmediği Adalet Partisi´nin 1979´da kurduğu azınlık hükümetine dışarıdan destek verdi.
-Merhum Erbakan hakkındaki en önemli suçlamalardan biri yine, laikliğe aykırı davranış olarak gerekçelendirilecek olan 12 Eylül 1980 darbesine giden dönemde, 6 Eylül´de MSP´nin düzenlediği Kudüs mitingi bahane edilecekti...
İsrail parlamentosunun Kudüs´ü başkent ilan etmesine tepki gerekçesiyle düzenlenen mitingdeki pankart ve sloganlarda, "Komutan Erbakan Akıncı Asker", "Ya Şeriat Ya Ölüm", "Tek Halife Tek Devlet", "Cihadımız Devletimizi Kuruncaya Dek" gibi atılan sloganlar 12 Eylül darbesi için MSP´nin kapatılma davasında gerekçesi gösterilecekti... 10 yıl siyaset yasağı konulan merhum Erbakan 1 yıl cezaevinde kaldı.
- Devamı Yarın -

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?