USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

“TAKTİKSEL BİR HAMLE, SİYASİ BİR DEHA”

19-11-2022

-Sayın Akşener'in başdanışmanı Murat Çuhadar görevinden istifa ederek Başkan Erdoğan’a destek kararı alması önemli bir gelişme…

-Altılı masanın büyük ortağı kapalı kapılar ardında olası bir millet ittifakının iktidara gelmesinde “6’lı masa”nın masa altındaki gizli ortağı HDP'ye 4 bakanlık ve diyanet işleri eşbaşkanlığı sözü verildiği iddia ediliyordu. Bu kirli anlaşmalar Sayın Akşener’i seçmenin karşısında zor duruma düşürüyor ve seçmenin kendisine olan ilgisine zarar veriyordu.

-İşte bu ve buna benzer çıkışlar Sayın Akşener’in masadan kaçmasını hızlandıracak diğer gerekçelerden biriydi. Zaten sayın Akşener uzun süredir altılı masa ile seçime gidilemeyeceğini biliyor ve ima ediliyordu. Kılıçdaroğlu’nun adaylığına da sıcak bakmadığı açıktı. Lakin yine de CHP ve tabanı ile çatışmadan, CHP’deki ulusalcıların ve Kemalistlerin desteğini almadan masadan ayrılmanın doğru olmadığını biliyordu. İP’in üst düzey temsilcileri de çıktıkları medya organlarında Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı olduklarının beyanatları veriyorlardı.

-Meral Akşener ana muhalefet olmak için uzun süredir CHP’nin seçmeninin sempatisini kazanmak için altılı masada uyumlu çalıştı. Kılıçdaroğlu’na yakın durdu, Kılıçdaroğlu’nun ve seçmeninin hoş görüşünü kazanacak sözlerle methiyeler sundu. 2019 Yerel seçimlerde kendi adaylarını CHP listelerinden aday yaparak İstanbul ve Ankara’da İP’in adaylarının seçilmesinde HDP ve SP ile tam destek oldu.

-Seçmen, birbirine benzemez altılı masanın ve gizli ortağı HDP ile yol yürünemeyeceği, Kılıçdaroğlu’nun adaylıkta ısrar etmesi ve fiyaskoyla sonuçlanan ABD ve İngiltere gezisi sonucu Akşener masadan kalkmak üzereyken Başkan Erdoğan’ın çıkışı;  İP’i millet ittifakında kalmaya mecbur edecek bir yönlendirme oldu.

-Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Masadan kalk" diyerek masadan kalkma hazırlığı yapan İyi Parti'ye çelme taktı, masaya mahkum etti. Artık kalkamaz. Sayın Akşener bu emri aldı.

-Onlar Başkan Erdoğan’ın sıkıştığı için böyle bir açıklama yaptığını zannetti. Oysa Başkan Erdoğan’ın altılı masanın bir arada kalması için yaptığı hamle onun siyasi dehasının bir hamlesiydi.

-Başkan Erdoğan, kendi stratejisi için "Masadan kalk" teklifine Meral Akşener'in "Hayır" demek zorunda kalacağını bilecek kadar kurt bir siyasetçi…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?