USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

(U)LUYAN (M)ELEYEN EMEK HIRSIZLARI

13-09-2021

-Hangi liyakatle atandığı bilinmeyen İBB Otobüs AŞ Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini ağzına yüzüne bulaştırınca, İBB sözcüsü ve medya başkanlığı makamıyla yetinmek zorunda kalan Murat Ongun emek hırsızlığına soyundu.

 

-Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul’da yapılan metrolarda bundan sonra “U” logosunun kullanılacağını açıklayınca İBB yönetimi ve İBB tarafından fonlanan medya çıldırdı..

İBB sözcüsü Murat Ongun “İstanbul’da en çok metro yapılan bu dönemde de “M” olarak kalacak. Hizmet İstanbul’a hizmettir, ayrıştırmak hiç hoş değil.” açıklamasıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca yapılan metroları sanki İBB yapıyormuş gibi kamuoyuna açıklama yaptı.

 

-Bu açıklamayı Patronu firari olan (hakkındaki yakalama kaldırılmasına rağmen hâlâ Fransa’dan dönmeyen Burak Akbay’ın) Sözcü gazetecisi devam ettirdi.. Algı operasyonunu Fox Tv ana habere taşıyarak “Bırakın bu ayrımcılığı” “Bütün dünyada M, İstanbul’da U M olacak” haberiyle manipülasyon yaptı.

 

-İşte tamda O ana kadar, “U harfi” olsa ne olur, “M harfi” olsa ne olur diyordum..

Fakat bu durum hiçte sanıldığı kadar masum ve iyi niyetli değilmiş. İBB yönetiminin panik içindeki halini görünce bakanlığın ne kadar doğru bir iş yaptığı anlaşılıyor.

 

-İBB sözcüsü ongunun manipüle ettiği haberle ilgili AK Parti İstanbul İl başkanlığından İBB'ye sert metro cevabı geldi. “Kim çalışıyor, kim çalışmıyor herkes görsün, kim emek hırsızlığı yapıyor anlaşılsın.”

 

-Yine İBB yönetiminin aynı açıklamasına Bakan Karaismailoğlu, “İstanbul’da çok büyük işlerimiz var. 7 tane büyük metro işi yapıyoruz. 103 kilometre metro yapıyoruz. Bunun Türk Lirası olarak karşılığı 60 milyar. Ama karşı tarafta hiçbir iş yapmadan, sırf algı operasyonları yapan bir yönetim var. O yüzden bundan rahatsız oldular zaten. Dünyanın aynı anda en çok metro yapılan şehri. Ama bunları da Ulaştırma Bakanlığı yapıyor. Bunu herkesin bilmesi lazım. Hiç kimsenin emek hırsızlığı yapmaması lazım” diyor.

 

-Kimden bahsediyor? Mesela İmamoğlu, “İstanbul dünyada aynı anda en çok metro yapan şehir..” diye Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığının yaptığı işi kendi yapmış gibi algı mühendisliğiyle kamuoyuna sunuyor.

 

-Fazilet durağı yalanıyla toplum nazarında itibar kaybeden İBB sözcüsü Murat Ongun, “İstanbul dünyada aynı anda en çok metro yapan şehir oldu. Bunu nasıl başardık? Sadece 2 yılda metrolardaki kat edilen ilerlemeyi paylaşıyoruz” şeklinde kamuoyunu ve toplumu aldatan basın açıklaması yapıyor.

 

-Sözcü okuyan masum (!), gariban, saf ve iyi niyetli kitlede “İBB, dünyada en çok metro yapan belediye” algısıyla toplumu manipüle ediyor. Zavallılar, hizmetin kaynağının beş benzemez olduğunu sanıyorlar...

 

-Bakan Karaismailoğlu bu emek hırsızlığını farkedip kamuoyuna ve basına açıklama yapınca İBB yönetiminin foyası ortaya çıkıp madara oldular. İBB sözcüsü Murat Ongun kamuoyunun gerçeği öğrenmesinden neden rahatsız oluyorsunuz?

 

-İBB 126 adet metro aracı alımı için 133 milyon Euro, 68 adet vagon alımı için 83 milyon Euro, 120 adet metro aracı alımı için 100 milyon Euro, 24 adet ilave vagon alımı için 22 milyon Euro kredi çekti. Yine İmamoğlu’nun onayıyla Ataköy-İkitelli Metro projesi için 338 milyon Euro, Ümraniye Göztepe Metro projesi için 175 milyon Euro, Kaynarca-Tuzla Metro projesi için ise 86 milyon Euro kredi çekilmesine rağmen tek bir hattı bile bitirilemedi. Metro yapımı ve vagon alımı için yapılan borçlanma 987 milyon Euro.. TL karşılığıyla 9 milyar 870 milyon lira..

 

-Pekala bu paralar nereye gitti? İşte fırsat, AK Parti döneminde başlanan ve yarısı da bitirilen metro projelerinin kalan yarısını siz neden tamamlamıyorsunuz ?

 

-Duraklara, vagonlara ve hatta raylara bile M harfi yapıştırın. Ama yapmazlar, yapamazlar..

Biri çıkıp “Bırakın U’lumayı M’elemeyi şimdi, THK uçakları ne oldu anlatın hele” diye sorsa!.. Apışıp kalacaklar... “Ne THK’sı, bize ne THK’dan” diyecekler..

 

-Ey timsah gözyaşı döken millet ittifakı! Yahu siz değil miydiniz: Ülkenin dört bir yanında bir anda başlayan orman yangınları esnasında, “uçak nerede uçak” deyip eyyamcılık Ve provokasyonluk yapanlar...

 

-CHP’li eski yöneticilerin yolsuzlukları yüzünden hurdaya çıkan THK uçaklarını gösterip “CHP’li belediyelere devredin, biz onları uçururuz” diyen.. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, engel olunmaz ise THK uçaklarını CHP’li belediyelerin devralacağını söylüyordu. “Engel olmazlarsa değil 4 milyon dolar, 14 milyon dolar da toplarız” diyordu. 

 

-Sayın İmamoğlu açıklanasında: “Resmi başvurumuzu bugün hazırlayıp sunuyoruz, 11 büyükşehir (CHP’li) belediyesinin imzasıyla, görüşmeleri başlatmak adına, bugün süreci başlatıyoruz” ifadelerini kullanıyordu. 

 

-Hadi buna Eyvallah dedik.. THK kamu kurumu değil, dernek statüsünde, ticari faaliyetleri olan özel bir şirket. Buyurun devralın ve ihya edin.. Eeee şimdi ne oldu paşinyan ? Ne oldu o başlattığınız süreç ?

Bir aydan fazla oldu... Ne yaptınız o uçakları, topladınız mı parayı?

 

-Alooo.. Sesim geliyor mu ? Kime diyorum!..

Uçaklar nerede uçaklarrrrr.. CHP zihniyeti işte tamda böyledir.. İş yapmaz! Emek hırsızlığı, manipülasyon ile algı oluşturup şov yapar..

 

-Velhasılı Kelam: Tezgahlarını bozan biri de dikilirse karşılarına, U’luyup, M’eleyip engel olmak isterler vesselam...

 

Hakikat Susmaz

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?