USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

“VAKİT BEN SEN DEĞİL ! BİZ OLMA ZAMANIDIR”

06-03-2023
-Tarihler 06 Şubat 2023’te saat 04.17’yi gösterirken ülkemizde Kahramanmaraş merkez olmak üzere 11 vilayeti direk etkisi altına alan asırlar boyu görülmemiş 7.7 ve 7.6 şiddetinde olan yıkıcı etkisi 11 şiddetinde olan iki deprem felaketini bir anda yaşadık. Afette hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağolsun.
-Çetin kış şartlarının yaşandığı bir anda, ilk yardımların Marmara Ege ve Akdenizden yola çıktığı, afetin alt yapıyı ve GSM şebekelerini hasara uğrattığı, havaalanlarında tahribatın oluştuğu bir zamanda, onbir ilin yıkım yaşadığı, afet ve savaş şartlarında görev alacak kamu görevlilerinin enkazda kaldığı bir süreçte Devlet, hükümet, kamu kurumları, STK’lar, işadamları, hayır kurumları, aziz milletimiz ve tüm unsurlar hızla harekete geçerek deprem bölgesine koştular.
-Gelen yardımların afetin yıktığı Osmaniye, Kilis, Hatay, Maraş, Antep, Adana, Diyarbakır, Adıyaman Elazığ ve Malatya olmak üzere devlet ve millet el ele olağanüstü bir dayanışması ve refleksi ile yaralarını sarmak için zamanla yarıştı. 6 Şubat sabahına uyanıp haberi Televizyonları başında öğrenen Aziz milletimiz felaketin boyutunu ve şiddetini öğrenice yürekleri dağlandı. Gözyaşları içinde duaları ve destekleri ile afetzedelerin imdadına seferber oldular. 
-Çok söze hacet yok. Yeryüzünde hiç bir ülke, hiç bir güç bu afet karşısında bir kaç gün içinde aksiyon alması mümkün değildi. Bilim adamları bu depremin olağanüstü şartlar taşıdığını ve yıkıntının asırlar boyu görülmemiş bir durum olduğu kanaatinde hem fikir oldu. Buna rağmen Hükümetin ve devletimizin en üst makamından, en alt kademesine; güvenlik güçlerinden, bakanlıklarından, kurumlarından, afat ve kızılay başta olmak üzere tüm sivil toplum kuruluş örgütleriyle, belediyeler, işadamları olmak üzere afetin yıkıcı etkisini müşahede edince dünya ülkeleri teyakkuza geçerek imdada koştu.
-Gelinen safhada, devletimizin ne kadar güçlü olduğunu, milletinizin yaraları sarmak için takdire şayan insanüstü bir dayanışma reaksiyonu gösterdiği bir süreci yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. 
-Başkan Erdoğana olan güven ve itimat tüm milletimiz ve muhalefet dahil her irade tarafından depremzedelerin bir yıl içinde yaralarının sarılacağını ve kalıcı konutların bitirilerek teslim edileceğine olan güveninden şüphe duyulmuyor. Ve bu afetin yaralarınıda taraflı tarafsız saracak irade, Başkan Erdoğan ve Cumhur ittifakıdır. 
-1999 afetinde uyandırılmaya kıyılamayan dönemin başbakanı Ecevit, afet bölgeleri ile günlerce irtibat kuramadıklarını itiraf etmişti. Cumhurbaşkanı Demirel dahi günler sonrası afetzedeleri hastanelerde değilde enkaz yakınlarında, parklarda yanında dönemin Bayındır ve İskan Bakanı Koray Aydınla ziyaret ederken Koray Aydının 84 saatte deprem bölgesine ikinci kez ulaşabilmesini teveccüh gibi sunmuştu. 
-1999 Gölcük depreminde başbakan Ecevit ve kabinesi depremzedeler için toplanan yardımları kamu personelinin maaşı olarak ödemişti. Afetzedeler dönemin hükümeti tarafından kaderine terkedilip sokağa terkedilmişti.
-İkibin yıllık bir devlet tecrübesi olan devlet aklı bu afetle mücadelede elini taşın altına sokup ilk günden itibaren gereken hizmetleri, yardımı deprem bölgelerine sevk ederek enkazlardaki kurtarma çalışmalarına ve çetin kış şartları ile insanüstü bir gayret gösterildi. 
-Bu safhada eleştirilerin olması, bazı aksiyonların Adıyamanda ilk gün içinde alınamaması anlaşılabilir bir durum. Depremzedelerin yaşadıkları psikolojik travma sonucu duygusal reaksiyonları anlaşılabilir. Fakat, bu afetten medet umanlar, sosyal medyada kaos oluşumuna hizmet eden paylaşımlar, geçmişte kentsel dönüşüm çalışmalarını manipüle eden iradelerde gelinen noktada zeytin yağı gibi koltuklarını ve çıkarlarını korumanın derdine düştüler. Onlarıda Milletin vicdanına ve Allah’a havale ediyoruz. Milletimiz feraset sahibidir. Sahayı iyi okur. Bu bir milat olur, kentsel dönüşüm çalışmaları hem vatandaş, hem kamu kurumları için bir fırsat olur diye umuyoruz.
-Bir diğer başlık olarak; 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerle ilgili seçim sürecinde malumunuz, millet ittifakını oluşturan masa şu günlerde çöktü.
-Altılı Masayı şayet TOKİ yapsaydı çökmezdi.
Kılıçdaroğlunun 6’lı masa diye millete dayatıp masanın altına ve üzerine kaçak olarak kattığı HDP, PKK, Fetö, ABD Başkanı Joe Biden masayı taşıyacak kolanlar olarak temel atılmıştı. Ama kaldıramadılar ve millet ittifakı çöktü. Zaten masanın içindeki demir kalitesiz, kullanılan kumda denizden çekilince yıkım kaçınılmaz oldu. Nihayetinde ! Enkaz altında kalanları arama kurtarma çalışmasıda yine Hükümete ve Cumhur ittifakına düştü…
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?