USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

4 Eylül Spor Bir İvme Yakaladı - Yiğidolar Tribünde Yerini Aldı

06-03-2024

       Merhaba değerli dostlar, Geçtiğimiz hafta buradan yazdığım makalemle sizlere güzel ve aydınlık yarınlar dilerken takımlarımıza da alacağı puanlarla şehirde mutlu bir tablo oluşturmaları yönünde yazılı ve görsel yayınlarımızla başarı dileklerimizde bulunmuştum.

        Evet, iki profesyonel takımınız haftayı puan ve puanlara kapatınca şehirde estirilen sevincin, heyecanın mutluluğun sesini tribünlerde dolaysıyla bulunduğunuz sohbet ve platformlarda duyunca elbette bu tür paylaşımlar gelecek haftalar için bir umut ışığı doğuyor elbette ki

      EMS Yapı Sivasspor’un Kasımpaşa gibi ligde aldığı sürpriz sonuçlarla adından söz estirmeye başlayan bir takımdan özellikle deplasmandan futbolsuz alınan bir puan iyi puandır hem de altı değerinde olmuştur.

Şehrimize gelen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı Sivas Hava limanında karşılayan Sivasspor kulübü başkanı Mecnun Ot yakmaz as Başkan Bahattin Eken, Teknik Direktör Bülent Uygun ve bazı sporcular imzaladıkları 58 Numaralı isminin yazılı olan formayı hediye etmişlerdir. Güzel bir jestle karşılama yapılması da önemli idi.

      Önümüzdeki Sivasspor –Alanya spor müsabakası daha çok önem arz ediyor geçtiğimiz müsabakada gösterilen taraftar ilgisinin, minik yiğidoların bu karşılaşma için de daha yığınsal olması lazım ki bu kritik dönemeçten sorunsuz çıkan Sivas spor olsun.

      Muhsin Yazıcıoğlu stadyumunda oynanan 4 Eylül spor –Darıca Gençlerbirliği futbol karşılaşmasını izlemeye gittiğimde tribünlere baktığımda yeteri kadar olmasa da geçtiğimiz haftalara oranla fena değildi. Ayrıca Sivasspor’un yiğidolar ve diğer gruplardan oluşan genç sporseverlerin tezahüratı hiç susmayarak sahaya azda olsa bir direnç sağlamış oldu gerçekten.

       Fakat bu yeterli değil değerli dostlar kulübün başkanı Mustafa Koçu bu takımı oluşturmada olağan üstü bir çaba harcayarak takımın dağılmasına müsaade etmemesilerdir bu takımın burada kalmasını sağlamışlardır kendilerini tebrik ederim.

       Sürekli müsabakalara izlemeye gidince bakıyorum il protokolünü bu karşılaşmalarda göremiyoruz olmaları lazım. Aslında bu takım Mustafa Koçu’nun takımı değildir Sivas’ın ve Türk futboluna dolaysıyla bu şehrin mutfağına bir şeyler kazandırmaya çalışan teknik ve idari mekanizmanın yönetimin gayretleri ile geleceğin yıldızlarının takımı oluşması için imce ile kurulan bir yapıdır.

       Bu kazanımın daha ileriye gidebilmesi için bu şehrin dinamikleri de buraya katkı vererek bu takımı düzlüğe çıkarmamız lazım değerli yerel yöneticilerimiz.

         Bu müsabakada biraz daha ivme gördüm takımda ama henüz takım oyununa yönelik bir ofans ve defansif iyi analiz kurgusu tam oturmuş değil ama başladığı gibide değil ikinci yarıda bir çok kez kale alanına kadar gelinip son final vuruşlar yapılamayınca 2. Yarıda kazanılan penaltıyı Ali Aydın gole çevirince sahadan galip ayrılmış oldu.

      Bu galibiyetle puanını 15 çıkararak bir basamak atlamış oldu önümüzdeki hafta zorlu Kuşadası spor karşılaşmasına çıkacak olan 4 Eylül spor buradan puan getirmesi halinde ligde kalma ümidini yakalamış olacak ardından 24. Haftada evinde Agrı 1970 spor kulübü ile karşılaşacak evindeki müsabakalardan mutlak galibiyetle ayrılması lazım ki ateş hattından kurtarsın.

    Öte yandan hentbolda Türkiye’de söz sahibi olan illerden bir olan Sivas Belediye Spor zengin alt yapısı ile Adana’da yapılacak olan Altı takımın katılacağı yıldız bayanlar yarı final müsabakaları için yarışacaklar.  Doğan Ardahan hoca ve ekibine başarılar dilerim.

NOT:    Sivas’ın her türlü sosyal ve kültürel etkinliklerinde imzası olan ayrıca amatör spor takımlardaki emek katkıları ile herkesin gönlüne taht kuran değerli arkadaşım Belediye Fidan Yazıcıoğlu Kültür merkezi Müdürü Nevzat Öztürk’ü kaybetmenin üzüntüsünü yaşarken yine spora hizmetleri olan Beden Eğitim Öretmeni Özkan Özer Hoca’nın ani ölümü spor camiasında üzüntü yarattı. Rabbim mekanlarını cennet eylesin.

Tüm takımlarımıza başarı dileklerimle

Görüşmek dileğiyle efendim

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?