USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Bülent Hoca’nın Gelişi - Taraftarların Neşesi

09-01-2024

Merhaba değerli dostlar gününüz aydın neşeniz sağlığınız ve başarınız daim olsun. Biliyorsunuz EMS Yapı Sivas spor da son haftalarda sürpriz gelişmeler oldu.

  Servet Çetin hocayla yolların ayrılmasından sonra Teknik direktörlüğü Bülent Uygun hocanın getirilmesinden sonra taraftarlar arasında ve şehirde büyük bir sevinçle heyecan başlamıştı. Asker selamı ile tanınan Bülent Uygun hoca göreve başlar başlamaz hızla takım arasında uyumu sağlayarak bir istikrar ve güveni spor kamuoyuna vermiş oldu.

     ilk yarının bitmesine iki hafta kala süper ligdeki flaş çıkışlarıyla zirveyi zorlayan bir takım  olan Kayseri spor deplasmanına değişik bir strateji ve taktikle hazırlıklarını yaparak müsabakaya giden Sivas spor da Burak, Abdul kadir, ve Emrah la birlikte Ahmet Musa VE Clinton Njie den yoksun bir kadro ile  Kayseri’ye giden takımda  birkaç haftadır kadroda yer alamayan Appindangoye ile Hakan Aslan’ın ilk 11. De yer aldığını gördüm.

     Savunmada Caner,Appindangoye,Ugur,Alladdin, orta sahada Charisis,Hakan Aslan ve Saiz ve HÜCUMDA İSE Barrow,Manaj ve Koita ile müsabakaya çıkan yiğidolar da Bülent Uygun hocanın  uyguladığı taktik ve stratejisi ve teknik varyasyonları ile güçlü rakibi karşısında oyuna çok daha istekli başlayarak rakip kalede etkili olamaya başladı.

    Fakat Kayseri’de Gardoso Ali Karimi Hasan Ali, Ayitaonun merkezdeki dönen ve blok arasındaki etkin kalışları oyunu orta alan mücadelesinin çekişmeli geçeceğinin sinyalini veriyordu.

     Ani bir kontra topla sol koridordan bindirme yapan Barrow’sol çaprazdan şutunu ters vuruşla kalesine giden golle Sivas spor üstünlüğü sağladı.

             Bu golden sonra kayseri sporda bir şok yaşandı amma Sivas spor oyundan düşmeyerek daha etkili olmaya başladı ilk yarının son bölümüne doğru gelirken Gardoso ve Bhoken organize bir pası aynı güzellikle vurdu skoru 1-1 e getiren golünü atarak devrenin bittiğini ilan etmiş oldu.

       İkinci yarıya her iki takımda daha kontrollü hücumda var olmaya çalıştı fakat tribünlere zevkli heyecan yaratan bir mücadeleci futbol olmaya başladı Bülent Uygun hoca ve Recep Uçar’ın yaptıkları hamleler kanatlarda ve blok arasındaki geçiş ve dönen toplarda etkili olmak için baskı kuran Sivas spor olmuştu.

      Sivasspor sahasında bir kez yenilen iyi bir oyun düzeni olan rakibi Kayseri spor karşısında oyunun üçüncü bölümünde daha etkili olan taraftı. Sahaya direnç ve güç veren bir taraftar grubu da olunca yiğidoları ateşlemiş oldu oyundan ufak tefek düşmeler olunca hamle yaparak buradaki sisteme katkı vererek galibiyete yakın bir futbol şans faktörünü de eklersek futbol oyunu da izlenir hale geliyor.

   Müsabaka bu şekilde bitti bitecek derken sol koridordan merkez gelen bir topu alan Manaj ceza alanına girerken iki rakip oyuncu tarafından düşürülmesine hakem önce korner itiraz halinde ‘’var’’ araya girince hakeme videoyu izlemeye davet etti sonucunda penaltı kararı verildi. Kayseri sporlular uzun süre itiraz etti ardından taraftarların sahaya yabancı cisimlerin atması ile penaltı vuruşu bir süre yapılamadı.

     Atılan cismi hakeme gösteren Manaja hakem akıl almaz bir hareketle Manaja ihtar vermesi çok yanlıştı orada centilmenliğe aykırı bir itiraz veya harekette bulunmayan bir sporcuya ihtar verilmesi çok yanlış bir karardı.

      Manaj topun başına gelerek takımını 1-2 galip getiren golünü atarak takımı daha da ateşlemiş oldu bu galibiyette büyük bir heyecan katan ve getiren Bülent Uygun hoca ile taraflar grup ve derneklerini yürekten kutluyorum.

    Uzatma dakikalarında yine sağlı sollu ataklarda bulunan taraf ve oyundan zaman zaman düşen ise Kayseri spor olunca son bölümde kritik pozisyonlar kritik saniyeler taraftarları hop oturup hop kaldırıyordu.

     Uzatmanın 98. Dakikasında sahanın ve her iki takımın yıldızı olan Manaj takımının ve kendisinin 3. Golünü atarak Kayseri’de tarihi ve önemli üç puanın sahibi olmuştur.

Bu müsabakaya İstanbul taraftar derneklerinden bir grubunda gelerek takımlarına diğer gruplarla uyum içinde olup müsabakayı ateşlemeleri bir heyecan ve oyuna önemli ölçüde katkıları olmuştur.

   Zaten şehirde Bülent Uygun’un göreve getirilmesiyle birlikte büyük bir heyecan güven ve başarılı olur takıma büyük güç verecektir iması oldukça yüksekti.

      Buda taraftar grupları arasında bir dayanışmayı sağlamış oldu Bülent hocanın sosyal ve toplumsal girişimi ve iletişimi bütün bu gelişmelere etken olmuştur.

 Değerli dostlar önümüzde Kayseri müsabakası gibi çok önemli yine ikinci bir final müsabakası oynanacak aynı destek ve katkınızı bu karşılaşma için vereceğinizi, umut ediyorum.

 Diğer bir konu yayıncı kuruluşun genel de bütün karşılaşmalarda Sivas spor taraftarlarının o coşkusunu ekranlara getirmemesi veya rakibe karşı çok nadir görüntü vermesini de bir türlü anlayamıyorum daha objektif olmanızı bekliyoruz.

     EMS Yapı Sivasspor-Galatasaray spor karşılaşmasında buluşmak dileğiyle efendim.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?