USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Yiğidolardan Cumhuriyet Bayramı Hediyesi

30-10-2023

                (Efendiler! Yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz!   )

                            28.10.1923     Mustafa Kemal Atatürk                                                                                             

          Merhaba Dostlar, Cumhuriyeti kuran bu şehrin Yiğidoları merhaba laik Türkiye Cumhuriyeti´nin kuruluşunun 100.Yılı  kutlamalarının yaşandığı Ülkemizin birçok yöresinde olduğu gibi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi Anadolu’nun en güvenilir şehri Sivas’ta da coşkuyla kutlandı.

    Geçtiğimiz gün Cumhuriyet bayramı dolaysıyla Ülkede örnek valilerimizden biri olan çalışkan genç dinamik Cumhuriyet sevdalısı Sivas Valisi Dr.Yılmaz Şimşek öncülüğünde sporun taban birlikleri, il protokolü ve tüm halk katmanlarıyla istasyon caddesi ve İnönü bulvarından kongre müzesi bahçesi ve Cumhuriyet meydanına kadar kalabalık bir Cumhuriyet yürüyüşü gerçekleştirilmiştir.

          Atatürk ve silah arkadaşlarıyla kurulan Cumhuriyet değerlerinin ve devrimlerinin korunması için her türlü etkinlik ve çalışmalara öncülük eden Valimiz Yılmaz Şimşek Bey’e binlerce on binlerce teşekkür ederim.

          Cumhuriyet kuran Sivas  kongre binası önünde Atatürk anıtı ve İnönü Bulvarı´ndaki kutlamalara katılarak o mutluluğa şölene ortak olmak elbette güzel bir duygudur değerli dostlar. Demir Grup Sivas spor –Alanya spor karşılaşmasından son dakika da alınan bu galibiyet 100. Yıl coşkusu ile Cumhuriyet Bayramı hediyesi olarak değerlendiriyorum.

      

            Bütün bunları  görmeniz yaşamınızı idame ettiğiniz  yörede  coşkuyu sağlıklı olmayı  sizleri her zaman mutlu kılacaktır değerli dostlar.

           Dün Sivas´ta akşam saatlerinde yukarıda arz ettiğim gibi yine yığınsal bir şekilde siyasi parti temsilcileri Sivas´ta bulunan demokratik kitle örgütleri ve siyasi partilerinin temsilcileri ve halk katmanlarının katılımıyla düzenlenen Cumhuriyet  yürüyüşü halaylarla türkülerle şarkılarla, havai fişeklerle Atatürk anıtında son bulan yürüyüş güzel bir tabloyu oluşturmuştu.

Bu 100.yıl kutlamaları geçen yıllara oranla daha coşkunun ve heyecanın cadde ve sokaklarda daha yığınsal olması dikkat çekiciydi.

       Bu organize çok geniş alanlarda olamasa dahi  bu sevinci halkla paylaşmak güzel bir duygudur diyor Tekrar Laik Türkiye Cumhuriyet Bayramınızı Cumhuriyetimizin doğumunun 100. Yılımızı en içten duygularımla kutlarım.

   Alanya spor –Sivasspor karşılaşmasına gelince evinde hiç galibiyet alamayan EMS Yapı Sivas spor tek galibiyeti olan Alanya spor müsabakasının ilk yarısında beklenilen bir oyun düzeni dolaysıyla bir takım oyunu taşıma kolektivitesini göremedim doğrusu.

   Çünkü hızlı ve çabuk adamlarından oluşan rakip takım Sivasspor orta alanı dahil hücum bölgesinde daha çok top çevirerek bulduğu bir çok pozisyonu gole çevirmiş olsa idi soyunma odasına Sivasspor farklı bir skorla mağlup olarak dönmüş olurdu.

      Sivas sporda dar alan geçişleri dahil dönen toplara hakim olamam ayışı top kaybedip rakibe arkadan faulle durdurma çabaları, oyunu öne çıkarıp kademe yapıp rakip eksiltmek gibi bir düzenli atakların yapılamamayışı olunca takım oyunu da bir türlü sahaya yansıyamıyor olunca

    İkinci yarıya bira daha tempolu başladı ama ev sahibi takım pas hatası nedeniyle kullandıkları köşe atışında Alit’in kafa vuruşu kaleciden dönen topu Sivasspor savunması izleyince gerilerden gelen Fatih topa sadece dokundu 1-0

    Zaman zaman ileri çıkan Burak’ın akıllı pasına aynı güzellikle vuran Kvet skoru 1-1 yapan golünü attı.

       Müsabaka bu skorla bitti bitecek derken 90-6 da ikinci yarı yerleşik düzendeki değişiklikler ve zamanlama yer değişimlerinden kaynaklı Emrah’ın ceza alanına çıkardığı topuna Rei Manaj gelişine harika bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve Sivasspor’un deplasmanda aldığı 3.galibiyetinin golünü atarak takımına rahat bir nefes aldırmış oldu.

2 Kasım Perşembe günü saat.13.00 de 4 Eylül stadyumunda Ziraat Türkiye kupası 3. Kademe müsabakasında Artvin Hopa sporla karşılaşacak olan EMS Yapı Sivasspor bu müsabakaya nasıl bir kadro çıkaracak Servet hoca merak ediyorum 

       Önümüzdeki hafta Pazar günü Saat.13.30 da ligin en güçlü takımlarından ve ayağa pası çok iyi yapan organize bir takım olan Adana Demirspor’la karşı karşıya gelecek umarım geriye dönük yapılan hatalar ve kaybedilen puanlar bu müsabakada yaşanmaz sahadan galibiyetle çıkan EMS Yapı Sivassspor olur.

 siz değerli sporseverlerin desteği ile tribünlerden gelen minik yiğidoların ve sizlerin o eski coşkulu tezahüratları da sahaya Güç vereceğine inanıyorum.

         Görüşmek dileğiyle efendim.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?