USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

İnsan, Hakları ve Değerleri ile Vardır

11-12-2023

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününde Filistin Halkını masum insanları kadın çoluk çocuk ve hasta demeden acımasızca katleden Faşist İsrail ve onun destekçisi ABD ve diğerlerini şiddetle kınayarak sizlerle makalemi paylaşmak istiyorum.
Bu Ülkenin ve yöremizin, Aydınlık İnsanları hepinize merhaba;  Bugünün10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü olarak kabul edilişinin 75.yılını bir kez daha geride bırakmış bulunuyoruz. 
        Tıpkı dün olduğu gibi, bugün de kalbinde, gönlünde, yüreğinde İnsanca yaşamanın mutluluğunu taşıyarak, Dünyaya gelip hayata atılan, en doğal yaşama hakkı olan, kalbinde insan sevgisini taşıyan siz değerli yurttaşlarımızla birlikte olmaktan mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. 
      Bilirsiniz Gazete köşelerimde bazı yerel televizyon programlarında değişik konu ve spor yorumlarımla sizlerle zaman içinde söyleşilerde bulunuyorum. Fakat bugünkü konumuz Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle, Valilik İl İnsan Hakları Kurulumuz neler yapıyor, neler yapmış,
     Bu nedenle yerelde İlimizde, İlçemizde, köy ve beldelerimizde, yaşamın idame edildiği her yerde her alanda hak ihlallerinin olup olmadığını, araştırıp, inceleyip, görüp sorunların üzerine giderek çözüm önerilerimiz ve ziyaretlerimizle canlıların yaşadığı her alanda üretme noktasında neler yaptığımızı sizlerle paylaşmak istiyorum. 
       İl İnsan Hakları Kurulumuz Vali Yardımcısı İhsan Maskar Başkanlığında toplanarak kurum ve kuruluşlardan, sizlerden gelen başvuru ve şikâyetleri görüşür, bir hak ihlalinin olup olmadığını araştırıp görüşür karara bağlar, varsa bir ihlal. Bu konuda kişi, kurum ve kuruluşların dikkatini çekerek, ihlallerin giderilmesi yönünde uyarılar ve öneriler yapmaktadır. 
        İl İnsan Hakları Bürosunda görevli arkadaşlarımızdan Hukuk işleri Müdürü Caner Bey Sekretarya görevinde bulunan Ayşe Hanım ve diğer görevlilerle birlikte kurulumuzda bütünü tamamlayan unsurlar olarak, en sıcak bir iletişim ve güven duygusuyla görevlerini yürütmektedirler.
     Şahsım ve kurulumuzdaki üye arkadaşlarımız adına kendilerine teşekkür ederim. 
     İl İnsan Hakları Kurulunun Yeni Başkanı olan Vali Yardımcımız İhsan Maskar davranış ve yaklaşımlarıyla, kurul üyeleriyle uyum sağlayarak, bir aile ortamı oluşmasına katkı sağlamaya çalışmaktadırlar şu ana kadar kurul başkanlığını yapan tüm vali yardımcılarımıza özellikle daha önceki kurul başkanlığımızı çok samimi ve sıcak biçimsel yaklaşım ve davranışlarıyla önemli bir başlangıç yapan en son İl Özel İdare Genel sekreterliğine atanan Vali yardımcımız Şakir Öner Öztürk’e bir kez daha içten duygularımla teşekkür eder başarı dileklerimi iletiyorum, yaptığı icraatları ile bu methiyeyi hak eden birisi olarak belirtmek istedim.
       Şahsında ve tüm vali yardımcılarına katkı ve emeklerinden dolayı teşekkür ederim. 
Ayrıca İl İnsan Hakları İhlallerini Araştırma ve İnceleme Komisyonu  ve diğer komisyonlarımız olarak, gelen ihbarlar dahil kurum ve kuruluşlara, karakollara, nezarethane, okul kantinleri, hastaneler, huzur evlerine, bakım evlerine, kadın sığınma evlerine yaptığımız haberli  habersiz ziyaretlerle sizin adınıza gerekli kontrollerin yapıldığını ve yapılacağını vurgulamak isterim. 
Değerli dostlar, her zaman için insan hakları’ ’Hukukun gücü ve hukukun üstünlüğü’ ’ile var olacaktır. 
Günümüz yaşam koşullarında, İnsan hak ve ihlalleri yaşamaya devam edildiğini görmekteyiz. Yaşamaktayız, örneğin’ ’Çevrenizde Hayatta öyle görüntülerle karşılaşıyoruz ki, insan hakları, insanın can güvenliği, diğer insanların gözleri önünde acımasız bir şekilde katledilmektedir işte örneği Filistin ve Gazze de olduğu gibi’’ 
            Ne acıdır ki kimi insanlar gibi bizlerde, ah vah demekten öteye gidemiyoruz, öyle umut ediyorum ki, öyle diliyorum ki tüm insanlar el birliğiyle bu acımasız insan ve hayat hakkı ihlallerini durdurmak için, güçlü platformumlar oluşturmada çaba gösterirler. 
Hak Özgürlükler noktasına gelince ’’Birey, hak ve özgürlüklerini Hukukun üstünlüğüne yaraşır bir şekilde kullanmalıdır’’ 
Elbette insanın hak ve özgürlükleri vazgeçilmez olgudur. Fakat sınırsız ve sonsuz da değildir. Geçtiğimiz gün daha önceki yıllarda kurul üyesi olarak birlikte görev yaptığım çok sevdiğim kardeşim AKP Sivas Millet Vekili Rukiye Toy ile kurlun önceki ve bugünkü konumu ile bazı paylaşımlarım oldu dönemdeki çalışma ortamlarının bu dönemde de olacağına inanıyorum inşallah ama!
 Yurttaşlar hak ve özgürlüklerini, demokratik laik, sosyal hukuk devletinin, toplum düzeninin gereklerine, hukukun üstünlüğüne yaraşır bir şekilde kullanmak zorundadır. 
     Sevgili dostlar şunu özellikle vurgulamak istiyorum, kendi haklarınızın sizin için önemli olduğunu asla unutmayın ki bir başkası hak ihlaline, yaşamak, Hürriyet ve kişi emniyeti her vatandaşın hakkı olduğuna inanmış olursunuz. Kişisel ve Toplumsal duyarlılığınızı göstereceğiniz tepkiyle kanıtlamış olursunuz.
Bu Ülkenin siz Aydınlık insanlarıyla’ ’Hak ihlallerinin olmadığı’’ 
Aydınlık yarınlarda buluşmak ve görüşmek dileğiyle efendim. 
Kendinize çok ama çok iyi bakın.

 İl İnsan Hakları Ve Eşitlik Kurumu Kurul Üyesi

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?