USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Sivasspor Evinde yine tekledi-Bol Pozisyon Var ama Gol yok

07-11-2023

       Merhaba Değerli dostlar, günlerdir taraftarın Sivasspor’un kupada aldığı galibiyetin ardından gözler Lig’in güçlü takımı Adana Demirspor’la oynayacağı futbolu ve alacağı skoru merak ediyordu

     Benim merak ettiğim bir konuda tribünlerde parmakla sayılabilecek bir taraftar sayısının bu karşılaşmada ne kadar olacağı idi. Spor sevenler ebetteki takımın sürükleyici unsurları olan yetenekli olan sporcuları dolaysıyla alınması gereken galibiyetler için onun ötesi Şehrinin takımını desteklemek adına tribünlere gelmek temel arzusudur.

        Bazı dostlarımız bize şunu soruyor’ ’siz bizi eleştiryorsunuz ama takım nerede gibi’’ sorular soruyor eleştirilerinde haklılar fakat bu takım bu Şehrin takımı Ülke sporuna dolaysıyla bölgenin futboluna katkı sunan marka bir takımı da tribünlerde desteklemek size düşer. Adana Demirspor’un taraftarı çok kötü durumda olduğu dönemlerde dahi taraftar sayısında hiçbir değişiklik olmadığını tribünlerde gördüm gerçekten.

      Müsabakaya gelip tribünlere bakıyorsunuz yine yoklardasınız. Lütfen kırılmayın kızmayın tribünleri sahipsiz bırakmayın değerli dostlar. Adana Demirspor bu karşılaşmadan galibiyetle çıkıp deplasmanda kazanamama serisini bozmak amacında idi.

      Kadrosunda bir takım değişiklikler olsa da kulübedekilerde yıldız denebilecek kapasitede oyunculardan kurulu iyi bir ekip konumundalar.

     EMS YAPI Sivasspor da ise evinde hiç kazanamamanın etkisiyle bu karşılaşmadan mutlak galibiyet parolası vardı. Fakat kadronun bir türlü takım oyununa yönelik tam kapasite bir performansı ve neticesi olamamıştı.

    İlk yarıda sahada günüde olamayan rakip Adana Demirspor karşısında sayısız pozisyonlar kenar ortalarla kale alanındaki gollük toplar bir türlü kaleye giremiyordu. Merkez hariç savunmada  kenarlarda ve hücumda taktik varyasyonlarıyla kaleye kadar gidilip kaleci Ertaç.da eriyen toplar taraftarları hop oturup hop kalkmasına neden oluyordu gerçekten.  Tribünlerde saç baş yoldurmaya devam ediyordu.

    İlk yarıda Burak ve Barrow’un sakatlanarak sahayı terk etmesi azda olsa takımı etkiledi ama soyunma odasına 1-0 lık skorla gidilmiş oldu.

    İkinci yarıya  yine aynı tempoyla sahada mücadele eden bir takım olan Sivasspor vardı rakip takım Baalotelli  ile devam eden hamlelerini yapsa da bir türlü kaleci Ali Şaşalı geçemiyordu aynı şekilde 10 gollük pozisyonu gole çeviremeyen  Sivasspor forveti vardı buna karşı duvar olan kalede devleşen Ertaç  Sivasspor’un galibiyet golüne engel olan ve karşılaşmanın adamı oldu.

    Sivasspor sahada gününde olmayan rakibi karşısında bunu avantaja çeviremedi. Şunu da şöyleyim Servet hocanın Rıza hoca gibi değişiklikleri son dakikalara bırakmasına da anlam veremiyorum. Tepki gösteren taraftarlarda birilerinin adamı gibi laflar etmesi de etik değil.

     Sivasspor önümüzdeki Cumartesi günü saat,16.00 da İstanbul ekibi Karagümrük sporla karşı karşıya gelecek umarım yapılan bu hatalar gittikçe asgariye inerek beklenen galibiyetler ve puanlar alınır.

                       Kendinize çok ama çok iyi bakın. Görüşmek dileğiyle efendim.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?