USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Hatalar Zinciri ile -Sivassporda Puan kaybı Devam ediyor

21-12-2023

      Merhaba değerli dostlar, biliyorsunuz Makalemin başlığı sürekli ‘’Sporun Görünümü’’ olarak yayıma giriyor bugünlerde gerçekten sporun görünümü hiç de hoş olmayan görüntülere sahne oluyor.

    Futbol Dünyamızdaki olaylar üzücü görüntüler sporseverlerin gündemini oluşturarak bunların olmaması yönünün de konuşmalar ve önlemler alınmakta dursun, amatör karşılaşmalara değin hakemlere çirkin saldırılarla bir hafta geçiriyoruz.

    Diğer bir sevinci heyecanı mutluğu coşkuyu bizlere yaşatan voleybol ve Türk spor tarihine Avrupa ve Dünya şampiyonlukları ile giren ‘’Bize Atatürk’ün çocukları’ ’diye hitap edin diyen Şampiyon altın kızlarımız aldıkları başarılarla içimizi rahatlatmış oldular.

      Dünya kulüpler arası Eczacıbaşı Dynavit-Vakıfbank iki Türk takımımız finalist olunca finalde Eczacıbaşı Dynavit-2023 FIVB kulüpler 3.kez Dünya şampiyonu oldu. Türk voleybol sporunun öncüleri olan siz öncü sporcularımızı kutlar başarılar dilerim..

    Diğer branşlarda da aldığımız Avrupa ve Dünya şampiyonluklarımızla 2023 Yılı Türk spor tarihine altın ve atılım yılımız olarak geçmiştir

Maalesef değerli dostlar bir yandan üzücü görüntüler diğer yandan ise heyecan ve coşku yaşatan şampiyonlukları izlemek sizlere bir umut ışığı oluşturuyor gelecek için değil mi?

      Gelelim Başak şehir-EMS Yapı Sivas spor karşılaşmasına, süper ligin 17. Haftasını icra ederken yine hakem hataları yine bireysel hatalar ile karşılaşıyor olmamız da taraftarlarımızı ve takımlarımızı üzüyor değil mi?

    Ankaragücü-Rizespor karşılaşmasından sonra hakem Halil Umut Meler’e yapılan o çirkin saldırlar sonrası gözler bu hafta oynanacak müsabakalara ve hakemlere yönelmişti. Hakemlerin müsabakaya çıkmayacağız açıklamalarından sonra TFF ve kulüpler birliği araya girince müsabakalar çıkma ve başlatma kararıyla yeniden gözlerimiz ekranlara ve sahalara çevrilmişti.

    Yaşanan ve konuşmalara saldırı yapanları koruma ve aklama konularına tekrar girmek  bir yarar sağlamayacağı için irdelemenin bir anlamı yoktur bana göre istenmeyen olaylar kara tablolar Türk sporuna bir kazanım sağlamayacağı için gelecek için umut olacak başarı ve aksiyon sağlayacak gündemi konuşmamız lazım.

   Hiçbir hakem bir müsabakada yanlı ve kasıtlı bir davranışta bulunmaz ve bulunamaz hakemde’2İnsandır etten kemikten ibarettir’’ hata yapabilir yapacakta ama burada kasıt arayıp ona yönelik saldırılarda bulunmayı hiç kimseye bu hakkı tanımıyor.

    Müsabakalarda zaman zaman hakem hatalarını bu haftada izledik, Başak şehir spor-EMS Yapı Sivas spor karşılaşması iyi başladı kontra ataklarla rakip kaleye sürekli pers baskı kurmaya başlamıştı.

      Art arda pozisyonlar bularak oyunu öne çekmeye başlamıştı nitekim Harisisin merkezden aldığı topu Başarılı sporcu Saiz’e verince buda sağ köşeye plase ve sert bir vuruşla takımını öne geçiren golünü atmış oldu.

İlerleyen dakikalarda savunmada çözüşmeler arkadan fauller sporcuya yakışmayan teknik beceri ve yetenek yerine uygun olmayan iteklemelerle rakibin bol bol faul almasına ortam hazırlanınca bir kale alanı mücadelesinde vasat bir oyun çıkaran savunma oyuncularından Yunus Emre Konak’ın rakibe çelme takması penaltı ve skor 1-1 ile soyunma odasına gidilmiş oldu.

  İkinci yarıya daha istekli ve arzulu başlayan taraf Başak şehir spor oldu çünkü topu kendi alanından uzak bölgelerde tutarak rakip alanda neredeyse köprü kurmuştu zaman ilerledikçe Sivas sporda da yorulmalar pas hataları hücum bölgesine gelen ve dönen toplarda hakim olamayınca yine bir ceza alanı mücadelesin de Harisisin çelme takması karar penaltı skor2-1

       Servet hoca bu hatalardan sonra takımda değişikleri öne alarak bir direnç sağlasa da bu uzun sürmedi bireysel hatalar sahadaki sistemi uygulanamaz hale getirmiş oldu. İleri çıkan geri gelemiyor bir türlü skoru deriştirme çabaları sonuç vermiyordu müsabakanın üçüncü bölümünde Manaj’a yapılan hareket kesinlikle bir penaltı idi öte yandan 3.cü gol öncesi Uğur Yiğit’e atılan tekmeyi görmeyip atılan golü iptal edip daha sonra ‘’VAR’ ’kararıyla golün geçerli sayılması büyük bir hakem hatasıdır. Çünkü neticeye tesir etmiş oluyorsunuz sevgili Mete Kalkavan ve Arda Kardeşler iki yapılan hata ile bu müsabakanın neticesi değiştirilmiş oldu. Hata yapılabilir elbette yapılacak ama bu hatadan geri dönmekte sizlerin elindedir.

     Müsabakanın sonunda Kulüp başkanı Mecnun Ot yakmaz hakemlere yönelik yaptığı açıklamasında ‘’ TFF’’yi mi Sivas sporu mu bitirmeye çalışıyorlar maçın sonucuna etki edecek hatalar yapıyorlar. Arda Kardeşler ve Mete Kalkavan’a maç verilemeyeceği söylenmesine rağmen niye verildi’ ’şeklinde konuştu.

          Sayı başkanım sizi biliyor ve tanıyorum spor kamuoyunda sevilen bir yöneticisiniz emeğiniz tartışılamaz boyuttadır teşekkür ederim eleştirileri yerinde ve zamanında yapıyorsunuz yaptığınız eleştirimsilerinize de kayıtlıyorum fakat takımda birçok müsabakada bireysel hatalar yapılıyor olunca buda skora yansıyor.

 Takım oyununun bir türlü sahaya yansıtılamaması işte bu tür hakem hataları da yaşanınca üzücü sonuçlar meydana geliyor.

           Değerli dostlar elbette sahalarda yaşanan tatsızlıklar hakem hataları, hakemlere, sporculara  sahada bunlara yapılan akıl almaz iğrenç  saldırılar la birlikte sahibi ve marka değeri  olan  takımınızda  sürekli puan kaybına uğraması spor yaşamınızda üzücü gelişimler oluyor değil mi.

       Önümüzdeki Cumartesi günü saat,13.00 de oynanacak olan EMS Yapı Sivas spor –İstanbulspor karşılaşmasında bütün bu yanlışlar ve hatalar olmaz sizlerin de 4 Eylül stadyumunda yerlerinizi alarak bu başarıya ortak ve destek olursunuz.

                Tüm takımlarımıza başarılar dilerim.

Görüşmek dileğiyle efendim

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?