USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Yiğidolar Kayıplarda Yine

24-08-2022

        Sporun Bilimsel ve Evrensel değerleriyle özlem duyan siz değerli dostlara merhaba, bildiğiniz üzere süper ligin üçüncü haftasına girerken futbol sektöründe de kimi zaman üzülen kimi zaman sevinen siz sporsever dostlarımızın serzenişleriyle bizlerde bazen etkilenmiyor değiliz.

       Bunlardan biride dolaysıyla Cumhuriyet şehri olan Sivas’ın göz bebeği ve markası olan yiğidoların sergilediği futbol sarf edilen performansı sezon öncesi beklenilenin altında olunca taraftar arasında çeşitli tartışmaları da beraberinde getirmiyor değil.

    Fakat sezona uyum süreci vardır bunlar bazen kısa bazen de zaman alan bir süreç yaşanacağı için sporcuların performanslarını da hemen sonuç şeklinde görmek temel arzunuz ama her alanda’ ’Azim, sabır ve hırs’’ faktörü vardır bunu da bekleyerek görmek lazım.

      Sivasspor da günlerdir konuşulan Kerem Atakan Kesgin transferi Beşiktaş’la sonuçlanınca daha önce şehre görüşmeye gelen Di Saba’nın eşinin beğenmemesiyle transfer askıya alınmıştı.

Müsabaka günü maç öncesi Saba’nın imza atarak transferinin gerçekleşerek sahaya çıkıp taraftarı selamlaması bir moral oldu gerçekten.

        Sivas sporda sakat Hakan Aslan’ın sahaya dönmesiyle her hangi bir eksikliğin olmadığı görüldü. Alanya sporda ise Efe Can’ın yoklguu vardı. Savunmada Appindongye önünde Caner ön liberoda Keita,sag da yine Murat paloli,  solda Uğur çiftçi merkezde ise Hakan Aslan ve Charriss hücum hattında ise Gradel,Mua Nije Yatabare on biri ile  sahaya çıkan yiğidoların üç haftadır kayıpları oynadığı için bu karşılaşmada nasıl bir oyun sergileyeceği bende merak ediyordum gerçekten.

    Bu arada Rıza Çalımbay hocanın da Alanya müsabakası dahil 600.cü müsabakasına çıkarak bir rekorunda sahibi olduğu için kendisini kutlar nice başarılar dilerim. Diğer merak ettiğim bir konuda siz taraftarların tribünlere nasıl bir kitle oluşturacağınız idi bende o görüntülere bakınca şok olduğumu belirtmek isterim

    İlk yarıda her iki takımda birer net gol pozisyonunu değerlendiremedi, Sivas spor yeni transferleriyle sahada farlı bir sistemle çıktı fakat saba transfer haberi tribünlerde yankı bulduğunu gördüm .

      İlk yirmi dakika Sivasspor oyunda toparlanırken rakip merkezde etkisini hissettirmeye başladı derken Fatih Aksoy’un sakatlanıp çıkması savunmadaki açık biraz olsun görülüyordu bununla birlikte karşılıklı hatalar ve pozisyonlar dikkat çekiyordu doğrusu.

          Oyunun son dakikasına girerken Gradelin ara pasına dalan Yatabare ceza alanında penaltı alması Gradelin gole çevirmesi sönük oyunu biraz olsun canlandırmıştı. İkinci arıda Sivas spor Uğurla gelişen bir atakta yapılan ortayı Yatabare kale önünde gole çevirememesi tribünlere ve Yedek kulübesine bir ah çektirmiş oldu.

      Ardından Nije’nin kaleciyle karşı karşıya kalıp kaptırması, Sivas spor bu anı iyi değerlendirmiş olsa idi farklı skor elde etmiş olurdu fakat bloklar arsındaki dar alan geçişlerinde boş alan yaratmada hücumda iken ani toparlanma kademe markaj sorunu yaşanmaya başlayınca oyunda duraksama başladı bir ara. Kaleci Runarssan bile orta sahaya yakın bir yere çıkarak oyunu kontrol ediyordu bu da rahat bir futbolun göstergesi idi.

       Bazı oyuncuların tam adapte olamamasından kaynaklı son vuruşları ve bire bir, ikiye bir adam geçme konusunda bayağı zayıf kalınınca neticede bir türlü normal düzeye çekilemedi. Rıza hoca ikinci yarıda gerekli hamleyi yaptı ama oda bu seviyenin üzerine çıkamadı. Alanya spor sürekli hücum takviyesi yaparak müsabakayı lehine çevirmesini bildi.

    Alanya sporda ise Efe Can’ın olmaması yokluğunu hissettirmeyen saha yeni sürülen genç yeteneklerini çok başarılı buldum doğrusu darısı bizim gençlerimize gelir inşallah diyelim.

        Fakat üzüldüğüm bir konuda taraftarların bir topu gole çeviremedi diye onu yuhalaması hiç de hoş değildi buna taraftarlık denmez.  Her alandaki başarıda bir söz vardır’’ Azim Sabır ve Hırs ‘’faktörünü sizlerin de bunu ilke olarak kabul etmenizi sabretmenizi diliyorum.

     Her yörede, her kurumda, her şehirde her takıma yeni gelen bireyin adaptasyon dönemi yani uyum süreci yaşanır değerli dostlar, bu bazen kısa bazen de zaman dilimi içerisinde geçerek odaklanacaktır.

         Rıza Çalımbay hoca ‘’müsabaka sonrası tüm açıklığı ile dile getirerek’ ’kötü başladıklarını sıkıntılı bir süreç kısa zamanda giderilecektir bundan emin ve rahat olun ‘’şeklinde açıklama yaptı birkaç hafta içinde bunların yeni isimlerle telafi edileceğini vurguladı.

Değerli dostlar, Takımıza hocanıza yörenize sahip çıktığınız sürece istikrar ve güvende olacaktır. Dolaysıyla başarıda gelecek günde olacaktır.

                        Kendinize çok ama çok iyi bakın.

                                                              Görüşmek dileğiyle efendim.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?