USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Minik Yiğidoların Tribündeki Sesi - Sahaya Güç verdi ama !

11-03-2024

     Merhaba değerli dostlar, Tüm İslam Alemi’nin Ramazanı şeriflerini kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim.

          ‘’Oruç Sabrın Yarısıdır’’ ‘’Sabırda İnancın ve İmanın Yarısıdır’’ Hz. Muhammed(SAV)

     Evet, konumuz ve gündemimiz EMS Yapı Sivas spor olunca bugünde sizlerle bir mutlu tablonun paylaşımını yapamadık ama karamsarlığa da gerek olmadığına inanıyorum.

Sivasspor evinde oynadığı 13 karşılaşmada 4 galibiyet,7,beraberlik 2 mağlubiyet karşı 17 gol atıp 13 gol yemiş buna karşılık 19 puan toplamıştır. Alanya spor ise deplasmanda 2,galibiyet,6 beraberlik 6.maglubiyet karşın 12 gol atıp 21 gol emiş bir takım la karşı karşıya gelen yiğidolar bazı karşılaşmalardan bahsederken futbolsuz oyunuyla aldığı puanlarla zirve için bir umut ışığının doğduğunu hep vurgulamıştık.

     Fakat takım oyununun hale zaman zaman sahaya yansıtılamadığını bunların da sürekli sakatlıklar, hastalıklar olunca sahada beklenen sonuçları da alamıyorsunuz.

İstemler ve taktik stratejiler o takımın teknik direktörü karşı takımın sporcu yeteneklerine ve sahadaki hücum ve savunma analizlerine göre sitem uygular. Bülent Hocada bu müsabakada ayrı ayrı dizilişlerle sahada değişikliklere gitti haliyle onu en İyi bilen Bülent hocadır çünkü biz her idmanı izleme olanağımız olmadığı için gördüğümüz ve anlatılanlara göre öneri ve eleştirilerimizi buraya veya hocaya toplantılarında kendisine iletiyoruz.

       Hepimizin ortak paydası Sivassporun başarılı olması alınacak sonuçlarla bu şehrin mutlu olmasıdır temel amacımız. Özetle savunma merkezindeki hatalar bununla birlikte defansın kenarlardan gelen hava hâkimiyetini dolaysıyla hücumda etkili rakibe karşı geciken bireysel hamleler de pek başarılı olunamadı.

      Özellikle ikinci bölgeden kenarlardan hücuma çoğu zaman çok adamla çıkılamadığını gördüm oda bazı mevkilerde yanlış adam oynatılması,  ceza alanı önü mücadelelerinde yakalanan pozisyonlar da da önemli toplar rakibe kaptırıldı.

     Gol bölgelerinde çeşitli varyasyonların üretilmesi içinde kolektif bir takım oyununun sahaya yansıtılması lazım isimleri burada söylemek istemiyorum ama yorulan sürekli geri pas yan pas yaparak oyunu kendi sahasında çıkamaz eden oyuncularını fazla bekletilmesi ayrıca başlangıç tada olması gerekenler yoktu.

    İkinci ve üçüncü bölgede çoğalamayınca kenar ortalar da rakip savunmanın kontrolünde kalıyordu çünkü istediği futbolu sana oynatmayarak skoru korumaya çalışan bir takım vardı.

Sadece Manaj becerisine umut bağlanmamalı onu da iki kişi ile yakın markaja alarak oyuna sokmamaya çalışılıyordu. Fakat güçlü bir oyuncu zaman içinde yalnız kalmaması lazımdı.

Alınan bu mağlubiyet ve oynanan futbolun siz taraftarları fazla karamsarlığa bürütmesin ilerideki müsabakalarda umarım bu tablo farklı bir hücuma dayalı futbola dönüşecektir değerli dostlar.

 Bülent Uygun hoca ‘’Müsabakanın hakemi Ali Şansalan’a teki göstererek bütün takdir haklarını rakip takıma kullanmasını doğru bulmadığını, bana üç hafta ceza veren bir hakemin bu müsabakaya verilmesine de bir anlam veremediğini vurgulayarak MHK’yıda  anlamıyorum’ ’dedi

Bende bazı kararlarda Bülent Hocaya katılıyorum en son Alanya sporlu Aliti  taç çizgisine yakın bir yerde  son dakikalarda yaptığı faulden dolayı ihtar vermesi gerekiyor, sporcuyu defalarca ikaz ederek  güvenli bölgeye gelip ihtar verebilme ikazlarına rağmen tepki gösterip gelmedi.

  Bu oyuncuya ikinci sarı karttan ihraç etmesi lazımdı. Hakem otoritesini sahada tam olarak kullanmamış demektir.

Ben Samsun 19 Mayıs stadyumunda yıllar önce bir müsabaka yönetirken aynı pozisyon gerçekleşince bende kurak gereği ihracımı yapmıştım.

     Üçüncü lig 3,grupta mücadele eden diğer ikinci profesyonel takımımızdan olan 4 Eylül Spor futbol takımı oynadığı Kuşadası spor karşılaşmasının özet bölümünü izlediğimde onlarda bir hakem hatası ile mağlup olduklarını gördüm.

         Umarım bu hakem hataları ya hiç olmaz ya da neticeye tesir eden düdükler çalınmamış olur.

                            Görüşmek dileğiyle efendim

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?