USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Futbolun Tadı yerine ‘’Puanın - Tadı vardı ’’Tribünlerde

29-04-2024

     Değerli dostlar merhaba, Trend yol süper Lig’in 34.haftasını geride bırakırken zirvede olduğu gibi puan cetvelinin alt sıralarında küme düşme potasından uzaklaşma mücadelesi takımlar arasındaki savaş kıyasıya devam etmekte olduğunu görmekteyiz.

    EMS Yapı Sivasspor son haftalarda aldığı puanlarla ateş hattından iyice uzaklaşarak bir anda konferans ligine selam gönderir gibi çıkışa geçti.

     Geçtiğimiz Cumartesi günü kendi evinde 4 Eylül stadında düşme potasında bulunan Konyaspor’la karşı karşıya geldi. Tribünlerde az sayıda bir taraftar grubuyla birlikte minik yiğidolar yine yerlerini alarak takımlarına destek verdiler.

       Konya spor da ise kendilerine ayrılan kale arkası tribünlerinde takımlarına müsabaka boyunca ‘’oyna oyna ‘’tezahüratıyla coşku seli yarattılar. Sivasspor yönetimi geçtiğimiz gaftaki Fenerbahçe spor müsabakasındaki bilet fiyatlarını yüksek bulunması üzerine bu karşılaşmada 100-200 tl asgari seviyede tutmasına rağmen taraftar fazla iliği göstermemesini de anlamış değilim.

    Konya sporun buradan alacağı puan ve puanlarla  tehlikeli bölgeden biraz olsun uzaklaşma amacında idi.Sivasspor ise mutlak galibiyet parolası ile konferans ligine katılıp zirve mücadelesini sürdürmektir hedefi.

    Sivasspor-Konya spor karşısında savunma ağırlıklı çıktı ama rakip hücuma geçtiğinde bazen üçlü bazen dörtlü savunmayla güvenliği elinde tutmak amacında idi, bu durumu koruyarak blok aralarındaki ara geçişlerle oyunu öne çekerek gol bölgelerine görünerek uzaktan da olsa rakip kaleye değişik kanatlardan şutlarla oyuna girmeye çalıştı.

 Konya spor ise sadece bir iki isabetsiz şutlarla sahada kalmaya çalıştı ama her iki takım da tadı tuzu olmayan bir karşılaşmadan öteye geçemedi devre bu skorla tamamlanmış oldu.

     İkinci yarıya Bülent Uygun pasif bir görüntü veren Azizbek’i  alarak yerine Menig’i alarak oyuna başladı  doğrusu o bölgedeki hareketlenmeyi biraz olsun hızlandırmış oldu.

            İlerleyen süreçte İbrahim Akdağ ve Charisisi Caktas ve Bartug değişikliği oyunda bira olsun canlanma sağladı. Buna karşı hamle yapan Ömeroviç  Ethemi,Ogulcan Sambou,Muhammed Demirle  oyuna katlı sağlamaya çalıştı. Nitekim 69. Dak Damjanoviç 75. Dakikalarda alassane’nin çok kez gollük şutlarını ber taraf eden kaleci Nikoliç kalesinde çok başarılı idi gerçekten.

    Müsabakanın 86. Dakikasına girerken ceza alanına yakın bölgeden faul atışı kararını Sahanın yıldızı Rey Manaj kulandı barajdan dönen topun şans eseri kendisine gelince çok güzel bir refleksle çok sert bir vuruşla kalecinin göremediği topu filelere göndererek Sivassporda kedisinin 22. Golünü atarak müsabakanın can simidi olduğu tribünleri ayağa kaldırarak kanıtlamış oldu.

      Bülent Uygun’’ Konya spor iyi bir takım olduğunu biliyuorduk evimizde kazandık galibiyete omlar daha yakın idi.Rey Manaj çok özel ve çok güçlü bir sporcu çok faule maruz kalıyor, Ali Şaşal yönetimle görüşerek gitmek istediğini söyledi.Sporcularıma teşekkür ederim transferlerle ilgili yönetime   takip ettiğimiz sporcuları verdim’’ dedi

    Ömeroviç ‘’Ortada bir maç idi Sivas iyi savunma yaptı gol atan kazanan bir müsabaka idi bundan sonraki maçlarımıza bakacağız’ ’dedi

Sivasspor kalan karşılaşmalarında oynadığı futbol oyun performansının üzerine çıkarak puanlar toplarsa Konferans ligine katılabilir yoksa ligi en iyi yerde bitirebilir.

         Görüşmek dileğiyle efendim

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?