USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Sivas Basketbolüne Emek verenler - Halil Kol ve Diğerleri

27-02-2024

                   Merhaba değerli dostlar Sporun yani Amatör spora karşılıksız hizmet ederek kutsal bir görevi ifa eden siz sporseverler ve spor adamları, spordaki sosyal ve toplumsal ivmeyi oluşturan sizler dolaysıyla spor demokrasisi sinin evrensel değerlerimiz halk katmanlarımız.

       Bugün Bölge ve Ülke Basketbolunun katma değeri olan Sivas Basketbol spor kulübü başkanı Teknik sorumlusu Antrenör Dr Halil Kol’dan bahsetmek istiyorum.

     Halik Kol hocayı yıllardır tanırım amatör sporun ortak paydalarından biridir. Bir elinde eşofmanlar diğer elinde sporcuların bir takım gereksinimleri, diğerinde ise etrafındaki insanlar için neler yapacağı çantasıyla spor sahalarından sürekli gördüğün spor adamlarından biridir.

    Değerli dostlar her birey ve kurum için iyi niyet dolaysıyla yardımseverliği ile iletişimleriyle bir elçi olmuş olmaya devam eden spor adamı olarak her zaman önemsediğim kişilerden biri olmuştur. Halil Kol hoca 48 yıldır sporculuğundan bugüne değin spor il temsilciliği Antrenörlük, Federasyon temsilciliği, 2013 yılında Gençlik Spor Genel Müdürlüğü tarafından yılın en iyi spot adamı ödülüne layık görülerek Sivas’ta bir ilk yaşanmasına vesile olmuştur.

      Basketbol sporuna kendini adayan Halil hoca Nüfus yoğunluğunun en kalabalık olan Ali Baba Sağlık ocağındaki Poliklinik görevini de başarıyla aksatmadan sürdüren kol bir amatör spor emekçisi olan Halil hoca ve ekibini kutluyorum.

      Beş yıl önce Gençlik Spor Şube Müdürü Hamza Kargan hoca, başta olmak üzere Antrenör yöneticilerden İlhan Gün Şafak, Akif Meral, Hakan Özer ve Mert Erklig’den oluşan teknik kadrosu ile kulübünü kurarak idari mekanizmayı ve Teknik ekibi birlikte yürüterek her türlü ekonomik giderlerini alt yapı gereksinimlerini kendi olanakları ile karşılayarak önemli kutsal görevlerini yaptıkları eğitsel çalışmaları ile başarı çıtalarını yükselten kulüp olmuşlardır.

    Sivas Basketbol sporuna baktığımızda camia için örnek alınan bir spor adamı olmuştur. Kısa zamanda mahalle ve okullarda örgütlenerek alt yapı zenginliğine kavuşan SBSK U14 kızlar kategorisinde  üç yıldır yarı final oynayan ilk kulüp olmuştur. Bununla birlikte Fenerbahçe ve Çankaya Üniversitesine basketbol takımına 2 Kız sporcusu Cemre Özer ve Yaren Yaylaklı transfer etmişlerdir.

  Sivas’ta beş kategoride liglere katılarak önemli bir aksiyon sağlayan kulübe yönetimi bu imkânlarla kendi (Spor bakanlığının yıl içinde yaptıkları maddi yardımlarla birlikte ) olanakları ile basketbol sporunda söz sahibi oldukları için kendilerini tebrik ediyorum.

   Sivas2ta Sivas yıldızları basketbol kulübü, Sivas Basketbol spor kulübü, Gençlik Hiz.Spor Kulübü’nün olduğunu görüyoruz, bayanlarda 2 kulüp, erkeklerde ise  7  kulüp farklı kategorilerde yer alıyor olması  geçmişe dönüp bakarsak çok az  ,Gençlik spor İl Müdürlüğünde   yanılmıyorsam 7-8 tane basketbol antrenörü olduğu öğrendim bunların görevi Basketbol spor il temsilcisi ile birlikte  bu spor dalındaki alt yapı çalışmalarıyla kulüpleşmeyi ve eğitsel çalışmalara yön vermek degilmi her alanda tarama yaparak, birde Spor il müdürlüğünün sadece  U 16 kız takımında faaliyet göstermesi üzücü bir tablo değilimdir değerli dostlar.

      Amaç geleceğe dönük kazanımlarımız olan yıldız sporcularımızı bölgemiz sporuna özendirilerek nicel birikimlerle niteliksel sıçrama yapılması lazımdır.

     Değerli dostlar spor tüm insanlara hitap eden her siyasi düşüncenin üstünde olan barış, severliği evrenselliği içine alarak kucaklayan kurum kuruluşları, spor teşekkülleriyle kural ve kaideleriyle büyük bir kurumdur vazgeçilmeyen bir olgudur.

 Aynı zamanda spor eğitimi nicel birikimleriyle niteliksel sıçrama yapan böylesi başarılı spor adamlarını bünyesine alarak kucak açan bir büyük kurum olduğunu biliyoruz.

   Fakat yerelde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı bazı okulların kapalı spor salonlarının kulüp çalışmaları veya gruplara hazırlanmaları için talepte bulunduklarında ‘’Biz salonlarımızı verirsek elektrik, su,  doğal gaz vs masraflarımızı alırız’’ sözlerini de çok yadırgadım doğrusu  çok yanlış bir söylemdir sayın okul veya şube müdürü dostlarımız yapmayın böyle siz öğrencilere verdiğiniz hizmetlerden karışlığında paramı alıyorsunuz.

     Milli Eğitim Müdürümüz bu konularda çok duyarlı biri olduğunu biliyorum umarım bu talepler geldiğinde bir daha böyle isteklerde bulunmazlar.

   İlk kez Milli basketbol kız takımına oyuncu gönderen bir kulübe yerel olanaklardan faydalanılması konusunda kim olursa olsun yardımcı olunması lazım. Yıllardır amatör spora kendini adamış bu yöneticilerin tek amacı ceplerinden harcayarak o sporcuların gereksinimlerini her türlü olanaksızlıklara rağmen onların mutlu olması için çaba gösteren emektar yönetici arkadaşlarımıza yardımcı olunması lazım çünkü onlar karşılıksız bir kutsal görevi yapıyorlar.

     Bugüne kadar amatör spora yaptıkları çalışmalarıyla aldıkları başarıları ile kazandırdıkları sporcularıyla kentlerini mutlu kılan başta Halil Kol Hamza Kargan hoca ve ekibine bu spora emek ve katkılar sunan tüm spor emekçilerini kutlar başarılarının daim olmasını dilerim.

           Tüm takımlarımıza başarılar dilerim.  Görüşmek dileğiyle efendim

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?